Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Οι διαδηλωτές και ποιοι τους προδίδουν





Αν ήταν δυνατόν! Χθες, 5/1/2015, στο Σύνταγμα οι πολίτες που κατά κανόνα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν ησύχως και νομίμως, υπερασπίζοντας το 67% των, καλών κατά Βαρουφάκη, μέτρων (μεταρρυθμίσεων) του μνημονίου και απαιτώντας και το άλλο 33% που δεν τους το εγκρίνει ο Σόιμπλε;

Τι δεν κατάλαβα;;;

"Δεν είναι ότι θα πετάξουμε το παρόν πρόγραμμα, το 67% των μέτρων θα τα θέλαμε και εμείς, το πρόβλημα είναι ότι του λείπουν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του Wolfgang Schaeuble στο Βερολίνο, δίδοντας έμφαση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.  (Πηγή:www.capital.gr)

Εγώ καταλαβαίνω καλοπροαίρετα τι έκαναν και τι επιθυμίες εξέφραζαν οι διαδηλωτές, καμιά σχέση με τον Βαρουφάκη, άσχετα αν δεν συμφωνώ για το πώς και γιατί το έκαναν. Άλλοι δεν τους καταλαβαίνουν, τους αγνοούν και τους προδίδουν.

Θα έλεγα κακεντρέχεια όλο αυτό το σχόλιό μου, αν έστω κάποιοι από την κυβέρνηση κρατούσαν τα προσχήματα και δεν ξευτέλιζαν τόσο γρήγορα την ψήφο που πήραν από τους ψηφοφόρους τους, με τα γνωστά εκείνα συνθήματα και «προγράμματα» και με την, 100 φορές, διαβεβαίωση ότι δεν θα τα προδώσουν την επομένη.

Πως να ένοιωθαν τάχα οι διαδηλωτές όταν έπεφταν σαν τούβλα οι άτακτες υποχωρήσεις της κυβέρνησης και η τσιμεντοκολώνα του Βαρουφάκη για το 67%; Και πώς να πηγαίναμε κι εμείς εκεί, όπως μας καλούσαν, όταν αυτά που γίνονται τους τα λέγαμε κατάμουτρα ότι θα συμβούν γιατί ακριβώς δεν υπήρχε από πίσω ένα δυνατό ταξικό – λαϊκό κίνημα να υπερασπίσει έστω τα ελάχιστα; Που είναι  αυτοί που μας έλεγαν ότι το ΚΚΕ περιμένει τη «Δευτέρα Παρουσία» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τώρα μάχεται για το άμεσο, το έστω λίγο, αυτό που έχει ανάγκη ο «κοσμάκης» και δεν περιμένει τον σοσιαλισμό του ποτέ; Για ποιον ακριβώς ψηφοφόρο το 67% των μέτρων του μνημονίου είναι «το λίγο και άμεσο» που θέλει ο λαός;

Λυπάμαι αλλά, ο καπιταλισμός σε κρίση είναι πολύ σκληρός και δεν περιμένει 20 και 30 χρόνια για να δικαιώσει το ΚΚΕ με την αναλγησία του.





1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΚυριακή, Φεβρουαρίου 08, 2015
    Φίλοι μου καλοί ! Το Πρόγραμμα της "Θεσσαλονίκης" ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ σε "ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ" 9 (εννέα) ΜΗΝΩΝ (βλ. Υ.Γ.) ! Είπων και Ελάλησων !

    Υ.Γ. ΔΙΟΤΙ 9 μήνες χρειάζεται για να "ΒΓΕΙ" η ΖΩΗ στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της .. ΖΩΗΣ ! (Στα "Ζώα" είναι άλλος ... Χρόνος. Είμασταν και Είμασται ... Ζώα ;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή