Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ



Απέτυχε αστυνομικός έλεγχος στους εργαζόμενους στην Ελληνική Χαλυβουργία


ΜΠΗΚΑΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!


Αντί οι πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας να ανοίξουν όπως είχε συμφωνηθεί κράτος, κυβέρνηση, και εργοδοσία προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να πάρουν τη ρεβάνς από τη μεγαλειώδη απεργία των χαλυβουργών και θέλουν να τους ξευτελίσουν βάζοντας τα ΜΑΤ να τους ελέγχουν καθώς προσέρχονται για δουλειά μετά τη λύση της απεργίας στις 28/7.


Από την άλλη συντελείται και ο απόλυτος εξευτελισμός της αστυνομίας. Την έβαλαν να γίνει τσιράκι της εργοδοσίας στην Ελληνική Χαλυβουργία και να ελέγχουν τα ΜΑΤ τις ταυτότητες των εργαζομένων για να διαπιστώνουν αν είναι εργαζόμενοι στην εταιρεία ή όχι. Αυτό που είναι δουλειά της εταιρείας έβαλαν τα ΜΑΤ να το κάνει. Τα έβαλαν για να δείξουν ότι κράτος, ΜΑΤ, εργοδοσία και κυβέρνηση είναι ένα και το αυτό μπλοκ και εναλλάσσουν ρόλους ανάλογα με τις ανάγκες!


Φυσικά οι εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να τους ελέγχουν τα ΜΑΤ.


Όσο για την κυβέρνηση που υποσχέθηκε να αποσύρει τα ΜΑΤ αλλά το άλλαξε και σε συνεργασία με την εργοδοσία τα βάζει να παίζουν το ρόλο του εργοδότη και του τσιρακιού το Μάνεση δεν χρειάζονται σχόλια για την αξιοπιστία του λόγου της.


Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων και θα αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη εννεάμηνη απεργία τους, είναι βαθιά γελασμένοι. Η απεργία γράφτηκε ήδη με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εργατικής τάξης και του λαού μας, δεν ξαναγράφεται απο τα ΜΑΤ και τις εντολές του κεφαλαίου.



ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΝΙΚΗΣΑΝ! ΤΑ ΜΑΤ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ! ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ.



15 σχόλια:

  1. ΑΛΛΑ, ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΓΑΡΙΦΑΛΑ;

    Το κεφάλαιο δεν μπορεί να ησυχάσει! Τι το ήθελαν αυτό ο χαλυβουργοί και μπήκαν στη χαλυβουργία σήμερα, 30/7, μετά από εννιά μήνες ηρωικής απεργίας, μαζικά αγωνιστικά με ψηλά το κεφάλι και ανεμίζοντας ΓΑΡΙΦΑΛΑ;

    Καρφί στο μάτι του κεφαλαίου αυτά τα γαρίφαλα από την εποχή του Μπελογιάννη. Δεν τα ανέχονται και θέλουν τους εργάτες προσκυνημένους, χωρίς μνήμη και χωρίς υπερηφάνεια.

    Για μια ακόμη φορά το κεφάλαιο πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο όταν οι απεργοί αρνήθηκαν τον έλεγχο των ΜΑΤ και την ατομική δήλωση ότι είναι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο για να μπουν στη δουλειά τους. Μπήκαν ενωμένοι μαζικά χωρίς να δώσουν λογαριασμό στα τσιράκια του κεφαλαίου…

    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΙ ΤΑ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΓΑΡΙΦΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΜΙΖΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νικητές!!!ταπεινωμένοι με την ουρά στα σκέλια.Το μαύρο άσπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έσυ τώρα τι είσαι; Απεργός ασφαλίτης που βρήκε χρόνο για τρολάρισμα;

      Κάποιος

      Διαγραφή
  3. Ταπεινωμένοι είναι πάντα οι απόντες των αγώνων και οι ανώνυμοι κριτικάριοι. Όχι οι επώνυμοι που κατάφεραν και κράτησαν τη μεγαλύτερη και ηρωικότερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών.

    Εν πάση περιπτώσει οι καλύτεροι επαναστάτες δεν προσπαθούν να χλευάσουν κρυμμένοι τους απεργούς, αναλαμβάνουν αυτοί να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι και μια απεργία δεν τη λήγουν ποτέ αν δεν νικήσει κατά κράτος το κεφάλαιο και όχι μόνο αυτό αλλά οδηγούν την εργατική τάξη στην επανάσταση και στην εξουσία. Άντε ντε, ιδού η Ρόδος και ας αφήσουμε αυτούς που γύρισαν «ταπεινωμένοι με την ουρά στα σκέλια». Όχι να έχουμε εμείς την ουρά στα σκέλια και να κάνουμε την κριτική στους άλλους.

    Δεν άκουσα τίποτα στην κοινωνία περί συνέχισης των αγώνων από εκεί που τους άφησαν οι «ταπεινωμένοι με την ουρά στα σκέλια». Ποιος τολμηρός θα αναλάβει αντί να λέει ανώνυμα λόγια; Άντε επαναστάτες μου! Ποιος επώνυμα θα μας πει «τώρα εγώ αναλαμβάνω στην πάντα οι νικημένοι»; Σιγά μη το πει ο ξεφτίλας. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν την άκουσα δεκαετίες, τώρα θα την ακούσω;

    Πάντως οι κατ επάγγελμα ανώνυμοι με τη δυστυχισμένη ψυχολογία της ήττας όλα ηττημένα τα βλέπουν όπως και τη ζωή τους. Μικροαστοί της ήττας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι άλλαξε μέσα σε μία βδομάδα από τη συνελευση στην ελευσίνα,και ήρθαν τα πάνω κάτω.Μήπως έπεσε το παραδάκι στις "ηγεσίες"?

      Διαγραφή
  4. Μάλλον σε σένα έπεσε το "παραδάκι". Δεν είναι εμφανές; Απο μακριά "φωνάζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μηπως να απαντήσεις επι του ερωτήματος, τι άλλαξε σε μια βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα εσύ ποιος ανώνυμος είσαι, αυτός που πήρε «παραδάκι» ή με αυτός που τους λέει «ταπεινωμένοι με την ουρά στα σκέλια»; Όποιος και να είσαι, κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι οι συνθήκες και οι συσχετισμοί αλλάζουν κάθε μέρα, όχι βδομάδες και οι αποφάσεις κρίνονται όπως παίρνονται στη βάση των υπαρχόντων εκτιμήσεων και συσχετισμών δυνάμεων, όχι με βάση όπως πάρθηκαν άλλη μέρα. Μη κάνεις ότι δεν ξέρεις και δήθεν ρωτάς. Να κάνεις κι εσύ μια βδομάδα απεργία, να τη φτάσεις 9 μήνες και να μη τη σταματήσεις ποτέ παρά μόνο αν πάρεις την εξουσία , το ξανάγραψα αυτό, θα σου βγάλω το καπέλο! Δεν είδα καμία ανώνυμη κίνηση για νέα ατελείωτη απεργία και άντε κόψε την πλάκα σε παρακαλώ. Εξάλλου εσύ ήδη έκρινες την απεργία των χαλυβουργών, τι θέλεις τώρα από μένα; Κι εγώ την έκρινα γιατί να απαντήσω σε σένα; Το αστυνομικό σου δαιμόνιο φαίνεται ψάχνει τα τεκμήρια της υποταγής ή της πληρωμής! Δεν θα τα βρεις παρά μόνο στον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομιλία της Μαρίας Δελλή, συζύγου απολυμένου, εκ μέρους της επιτροπής γυναικών που έδωσε τη μάχη στο πλευρό των απεργών

    Συνάδελφοι,
    Σας βλέπω σκεπτικούς, οργισμένους, θυμωμένους και καλά κάνετε. Την οργή και το θυμό που αισθάνεστε όμως να τα κάνετε ταξικό μίσος για να αντέξετε στα χειρότερα που έρχονται, γιατί ξέρετε πολύ καλά εσείς ότι τίποτα δεν τέλειωσε και τίποτα δεν πάει χαμένο.

    Οι χαλυβουργοί εκπλήρωσαν ένα μέρος του χρέους τους απέναντι στην τάξη τους. Μπήκαν μπροστά ανάμεσα στους πρωτοπόρους, χάραξαν με τον ηρωικό τους αγώνα το δρόμο πάνω στον οποίο πρέπει να βαδίσει η εργατιά.

    Δε θα απολογηθούν οι χαλυβουργοί για την έκβαση και το αποτέλεσμα αυτού του ηρωικού αγώνα. Δε θα απολογηθούν επειδή άντεξαν εννιά μήνες!!!

    Να απολογηθούν όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες, οι εργατοσυνδικαλισταράδες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που πάνε στους χώρους δουλειάς τους και υπογράφουν μειώσεις μισθών, που χαμηλώνουν τον πήχη των απαιτήσεων και μοιράζουν αυταπάτες στην εργατιά ότι θα τους λύσουν τα προβλήματα δι' αντιπροσώπου, χωρίς τη συμμετοχή των εργατών.

    Να απολογηθούν αυτοί που πάνε σε «ειρηνικούς κοινωνικούς διαλόγους» για να διασφαλίσουν θέσεις εργασίας με «όσο κι όσο» για ένα ξεροκόμματο.
    Να απολογηθούν αυτοί που εντέχνως και επιμελώς μοιράζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό.

    Να απολογηθούν, τέλος, αυτοί που δεν έκαναν τίποτα όταν τα ΜΑΤ χτυπούσαν τους εργάτες έξω από τη Χαλυβουργία κι εκείνοι παρακολουθούσαν από τα μπαλκόνια των εργοστασίων ή από τους καναπέδες των σπιτιών τους.
    Οι «μηχανισμοί του Μάνεση» έριξαν τόνους λάσπης στον περήφανο αγώνα σας. Λάσπη που γύρισε πάνω τους και θα τους ακολουθεί για μια ζωή.

    Φυσικά και δεν περιμέναμε να πουν την αλήθεια τα κανάλια και οι εφημερίδες τους γιατί ξέρουμε ποια είναι τα αφεντικά τους.

    [...] Ως γυναίκα απολυμένου χαλυβουργού, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ιδιαίτερη περηφάνια μου που ο άντρας μου έχει τέτοιους συναδέλφους.
    Που στερήθηκαν το μεροκάματο για 272 μέρες για να έχουν δικαίωμα στην εργασία οι 120 απολυμένοι χαλυβουργοί συνάδελφοί τους. Αυτό δεν έχει προηγούμενο.

    Ζήτω ο ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών!

    Καλή δύναμη.

    Συνάδελφοι, μέχρι τώρα βαδίσαμε με γνώμονα τη λογική, τις δυνάμεις τις δικές μας, την ενότητά μας και τη συσπείρωση γύρω από το ΔΣ του σωματείου μας.

    Σας καλώ να κάνουμε το ίδιο και τώρα.


    http://tasosnastos.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7936.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ότι δεν άλλαξε σε 265 μέρες άλλαξε σε 5 ωστε να γίνει η απόλυτη ήττα?Τι ηταντελικά αυτό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φτάνουν αυτά του Μανεση για το ταμείο του κόμματος?ή θα το κάνετε-αν τολμάτε-και με τον Αγγελόπουλο ή το Βαρδινογιάννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΆΞΙΟς Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΤΕΤΙΑ ΤΟΥ 1920 ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όσους λένε για τις προδοσίες σας τους βαφτίζετε χαφιεδες για να κρυφτείε.Εμείς υποστηρίξαμε τον αγώνα,οι αρχηγοί σας τον ξεπούλησαν σε 5 μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποιοί εσείς, οι ανώνυμοι που βρίζεται και χλευάζετε επαγγλεματικά την απόφαση των απεργών;;; Ανώνυμος είσαι ό,τι θέλεις λες. Και απο πότε οι χαφιέδες είναι καλα΄παιδιά και δεν μιλάνε για προδοσίες; Αφού αυτή είναι η δουλειά τους. Όταν μάλιστα έχουν και ανωνυμία, ζάχαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάντως μου δίνεις και εσύ πληροφορίες για το επίπεδο των προβοκατόρων. άστα να πάνε είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή