Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Έρπων και επίσημος φασισμός



Τα κανάλια λύσσαξαν με τον αποκλεισμό της ρατσίστριας αθλήτριας. Κάνουν ότι δεν ξέρουν τι σήμαινε το ρατιστικό σχόλιό της και τι φασιστικά σχόλια γράφει στη σελίδα της, γεμάτα μίσος. Μιλάνε για ένα "αθώο αστείο" ή και ανέκδοτο(!) που «δεν έχει και πολύ σημασία». Παρουσιάζουν τις ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες να είναι αθώα "παιδιά" κάποιων άλλων παιδιών και δεν μας λένε το τέλος των παιδιών του λαού απο τον φασισμό. Τόσο αθώα!

 


Σταδιακά έχουν ξαμοληθεί τα φασισταριά στο ιντερνέτ να την κάνουν ηρωίδα.





Προσοχή. Όπως ηρωοποίησαν τον Κασιδιάρη να δέρνει γυναίκες, κινδυνεύουμε να ηρωοποιήσουν και μια φασίστρια ως ηρωίδα. Ο έρπων φασισμός του συστήματος προωθεί τον επίσημο φασισμό, χωρίς αναστολές και ντροπές πλέον.


Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά νομιμοποιούν κάθε φασιστική και ρατσιστική θέση και πράξη.


Με άλλα λόγια ο φασισμός κερδίζει θέσεις σταδιακά και τα αστικά μέσα ενημέρωσης κάνουν ότι "δεν ξέρουν τίποτα" για τον ρόλο τους. Η προ Χίτλερ και προ Μεταξά περίοδος και συμπεριφορά των αστών δεν διέφερε καθόλου. Αυτός που πρέπει και επιβάλλεται να κάνει τη διαφορά είναι ο λαός.


Οι καμπάνες έχουν κτυπήσει από καιρό για τον κίνδυνο, ας μη τον υποτιμάμε.

6 σχόλια:

  1. απο τη στιγμη που ξεσπασε η κριση ειναι συνεχεις και επαναλμβανομενες οι ομοιοτητες με την περιοδο 1929-1936 στη χωρα. αδυναμια δανεισμου, διεθνης οικονομικος ελεγχος, χρεωκοπια, ανοδος του φασισμου, αντικομμουνισμος, πολιτικη ασταθεια λογω αδυναμιας χειρισμου της κρισης και το κερασακι στην τουρτα πραξικοπημα. Η ιστορια ως γνωστον επαναλαμβανεται ειτε ως φαρσα ειτε ως τραγωδια. Με τις φαρσες θα τελειωνουμε σε λιγο καιρο(βλ Συριζα), η τραγωδια επεται εφ' οσον ο λαος προσπαθει απλως να ξορκισει το κακο και οχι να το ξεριζωσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. salot sor,
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ! Διάβασα μια ανακοίνωση του ΚΚΕ το 1932 αν δεν κάνω λάθος για την πτώχευση του Βενιζέλου και τον διεθνή έλεγχο και έμεινα άγαλμα. σαν να είναι σημερινή ανακοίνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό κείμενο είναι εδώ:

    Άλλαξε ο καπιταλισμός;
    http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2010/08/blog-post.html

    Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ακόμη και σήμερα, μέσα στη βαθιά κρίση του καπιταλισμού ότι αυτός άλλαξε τόσο που καμιά σχέση δεν έχει με τον κλασσικό καπιταλισμό των παλαιοτέρων κρίσεων. Αυτό το κάνουν θεωρώντας ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί με την ιστορία για να δει τι γινόταν πραγματικά σε άλλες εποχές.
    Όμως με ελάχιστο ψάξιμο βρίσκει κανείς όλα όσα χρειάζεται για να τους διαψεύσει σχεδόν σε όλα τα σημερινά επιχειρήματά τους.

    Ας συγκρίνουμε μόνο το ρόλο του ΔΝΤ και του αντίστοιχου ΔΟΕ των παλιότερων κρίσεων.

    Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα" του Ν. Μπελογιάννη έφτασα στο κεφάλαιο "Ο ρόλος του ΔΟΕ" (στη χρεοκοπία του 1932), το οποίο είναι έξοχο και επίκαιρο όσο ποτέ, για αυτό που γίνεται σήμερα με το ΔΝΤ, την οικονομική ολιγαρχία, τη κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα. Όπου ΔΟΕ (Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος) διάβαζε ΔΝΤ.
    ……
    ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμεις τα λεμε, εμεις τα 'κουμε . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ βρήκα αρκετά καλό κι αυτό το άρθρο αν θα ήθελες να το δεις.

    http://georgelenonce.posterous.com/148870798

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. D πράγματι καλο το κείμενο που υποδείχνεις. κρατώ αυτό: "Δυστυχῶς, λοιπόν, δὲν πρόκειται γιὰ ἀθῶο, ἄτυχο, ἀνώριμο σαχλοκούδουνο. Ἡ κυρία Παπαχρήστου σταθερὰ ἐκφράζει στὰ social media φασιστικὲς καὶ ρατσιστικὲς ἀπόψεις καὶ τὸ ἀνεκδοτάκι της εἶναι ξεκάθαρο ὅτι ταιριάζει μὲ τὸ ἐν γένει ὕφος καὶ τὴν ἐν γένει στάση της ἀπέναντι στὰ πράγματα. Δὲν ἦταν κακὴ στιγμή, ἦταν συνηθισμένη στιγμή".

    όσο για την "ελευθερία έκφρασης" έκανα σχετικό χλευαστικό σχόλιο στο Φ/Β

    Ελευθερία λόγου και ρατσισμός
    25.7.12
    Ο ΣΚΑΪ ανέλαβε εργολαβικά με τον Μπογδάνο να αγιοποιήσει την ρατσίστρια αθλήτρια και να τη παρουσιάσει ως θύμα της… απαγόρευσης της ελευθερίας του λόγου!!! Τι θα ακούσουμε ακόμη!

    Γι αυτούς που τόσο κόπτονται για την ελευθερία του (ρατσιστικού και φασιστικού) λόγου τους ταιριάζει η παράφραση γνωστής ρήσης του Βολταίρου. Εβραίος προς Χίτλερ: «Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου, στα κρεματόρια, για να μπορείς να το λες»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή