Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Εξωτερική επίθεση για εκ των έσω υπονόμευση του ΚΚΕ



Ένα κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με παραπλανητικό τίτλο «ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ» http://neaspora.blogspot.com/ θέλει να παρουσιαστεί ως η «βαθιά ψυχή του ΚΚΕ» που ανησυχεί σφοδρά για τον «εκλογικό κατήφορο» που πήρε το κόμμα. Χρησιμοποιεί κοινότυπες εκφράσεις που κυκλοφορούσαν στις πλατείες και τις μεταφράζει δήθεν σαν «στεντόρεια φωνή» του «γνήσιου» ΚΚΕ!

Θα πω κάτι εν των προτέρων. Κυκλοφορούν τέτοιες σκέψεις σε πολλούς αριστερούς, άσχετα αν είναι σωστές ή λαθεμένες. Ωστόσο οι συντάκτες και δίκαιο να είχαν, ο τρόπος παρέμβασής τους την ώρα που όλη η αστική τάξη και όλα τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει, επιτίθενται στο ΚΚΕ τους κάνει από αναξιόπιστους μέχρι ύποπτους.

Το κείμενο της «Νέας Σποράς» στην καλύτερη περίπτωση γράφτηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλη του ΚΚΕ που «καίγονται» να δικαιωθούν για τη φυγή και διολίσθησή τους σε θέσεις προδοσίας ακόμη και έναντι της  γνωστής από παλιά ανατρεπτικής Αριστεράς. Τη χειρότερη περίπτωση δεν χρειάζεται να τη σχολιάσω, είναι ολοφάνερη.

Ο τρόπος γραφής δείχνει τη συλλογή διάφορων σχολίων από τις πλατείες, την αναπαλαίωση και την μόχλευσή τους με το πρόγραμμα του ΚΚΕ για να πάρει νομιμοποίηση. 

Όσοι ήταν στις πλατείες αυτά τα άκουγαν συνεχώς, δεν είναι κάτι καινούριο.  

Ωστόσο αυτό που τους ξέφυγε είναι ο τρόπος γραφής. Ποτέ δεν γράφουν οι κομμουνιστές με αυτό τον τρόπο για τα λάθη της όποιας ηγεσίας. Θυμίζει και ολίγον σκοτεινές εποχές αυτός ο τρόπος όπως πχ «Η δυσκολία στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα μας, από τη νέα διάταξη των πολιτικών δυνάμεων, είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής, πραξικοπηματικής και μέχρι σήμερα αναιτιολόγητης εγκατάλειψης του προγράμματος του κόμματος εκ μέρους της ηγεσίας του, που ψηφίστηκε στο 15ο Συνέδριο,  και της γραμμής που εφαρμόζει στο εργατικό κίνημα».

Η σύνταξη του κειμένου «φωνάζει» και όσοι ξέρουν, ξέρουν… 

Δεν σχολιάζω το ότι είναι ανώνυμο γιατί είναι φανερό ότι θέλουν να μας πουν ότι θα τους διαγράψει το ΚΚΕ ενώ αυτοί δεν θέλουν να διαγραφούν αλλά θέλουν να δουλέψουν ανώνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για να ανατρέψουν την ηγεσία… για το καλό του ΚΚΕ! Ανώνυμοι σωτήρες και αυτοί! Πάντα ανώνυμα για το καλό του κόμματος!  Δεν έχουν το θάρρος να παίξουν τα κεφάλια τους σαν κομμουνιστές που έχουν δίκαιο. Οι κομμουνιστές όμως που είναι πιστοί στα ιδανικά τους όπως αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι δεν υπολογίζουν τις προσωπικές συνέπειες και θυσίες αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πάνω απ όλα το κόμμα και η εργατική τάξη. Αυτοί οι νέοι "σωτήρες" βάζουν τη συνομωσία πάνω από το κόμμα.! 

Οι συντάκτες του γράμματος σε σχέση με τους ριψάσπιδες της παρέας Ανδρουλάκη, Δραγασάκη, Δαμανάκη κλπ είναι φυσικά πολύ κατώτεροι. Εκείνοι τουλάχιστον πήγαν επώνυμα να καταλάβουν την ηγεσία του κόμματος για να το διαλύσουν μέσα τον ΣΥΝ και έπαιξαν τα κεφάλια τους. Αυτοί οι συντάκτες ή δεν υπάρχουν ή είναι συνειδητή 5η φάλαγγα μέσα στο ΚΚΕ. Όσο αληθοφανή και αν φαίνονται αυτά που γράφουν δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα έχει συντάξει ο κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ αλλά και ο κάθε σύγχρονος Μανιαδάκης και Τυρίμος. Αυτό δεν το υπολόγισαν οι συντάκτες και έτσι έχασαν. 


Τα ίδια προβλήματα και εκτιμήσεις για την ηγεσία,  αν τα διαπίστωναν οι κομμουνιστές, θα τα έγραφαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο και ιδίως όχι με τρόπο που οι μόνοι που θα είχαν όφελος θα ήταν οι αντίπαλοι του ΚΚΕ και τα κέντρα που θέλουν τη διάσπαση και εξαφάνισή του. Μάλιστα την ώρα που όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα κέντα εξουσίας θέτουν σε κυκλοφορία φανερά και υπογείως εκβιασμούς και πιέσεις για εγκατάλειψη, περιθωριοποίηση και διάλυση του ΚΚΕ, κάνει το κείμενο εντελώς αναξιόπιστο και ύποπτο. 

Επαναλαμβάνω γιατί έχει μεγάλη σημασία ότι το κείμενο γράφτηκε: ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ.

Ε, δεν είμαστε και χθεσινοί. 

Διάλογο και σχόλια για το θέμα μπορείτε να βρείτε στο: http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_3126.html  

*Αν κάποιος νομίζουν ότι δεν θα γίνει λενινιστική εκτίμηση και κριτική της ηγεσίας του  ΚΚΕ μετά τις εκλογές για τη δράση της, είναι βαθιά γελασμένος. Όπως είναι βαθιά γελασμένος αν αναμένει από αυτή την κριτική τη διάλυση του ΚΚΕ, πόθος κάθε αστού και μικροαστού από το 1918. 

**Καλού - κακού ας έχουμε υπόψη την ανακοίνωση του ΚΚΕ http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6849036 για τα αντι-ΚΚΕ μπλογκ που έχει γεμίσει το διαδίκτυο και παρουσιάζονται να είναι… ποιο ΚΚΕ από το ΚΚΕ!!! Παλιά τέχνη των αντιπάλων του να παρουσιάζονται με το προσωπείο του υπερεπαναστάτη και του υπερ- ΚΚΕ!  

***Δεν είμαι ούτε μέλος ούτε στέλεχος ούτε τίποτα στο ΚΚΕ. Όμως αυτοί που θέλουν να το διαλύσουν θα πρέπει να ξέρουν ότι θα με βρουν απέναντί τους και θα πρέπει να περάσουν και από το δικό μου πτώμα για να τα καταφέρουν. Δεκαετίες ολόκληρες με βρίσκουν μπροστά τους, δεν θα τους κάνω τώρα τη χάρη. Και δεν είμαι μόνος. Χιλιάδες φίλοι του ΚΚΕ είναι έτοιμοι να το υπερασπίσουν ακόμη και με τη ζωή τους. Είναι έτοιμοι να αναπληρώσουν τις όποιες απώλειες από θυσίες ή προδοσίες. Αυτό το κόμμα δεν ήταν ποτέ κόμμα των στελεχών και των ηγεσιών ακόμη και όταν φαινόταν έτσι. Ακόμη και με τα όποια λάθη της ηγεσίας. Γι αυτό δεν μπόρεσε να το εξοντώσει ποτέ κανένας.

28 σχόλια:

  1. ΑΛΕΚΟ Χ. ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που βγήκε ένα τέτοιο blog ούτε η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια κριτική. Το θέμα ίσως δεν είναι το ποιος το έκανε και γιατί, αλλά αν έχει απήχηση στον κόσμο και αν εκφράζει μέρος του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείμο,
    όλα έχουν τα όρια και τα κριτήρια. Ε, όχι αν το έγραφαν πχ προβοκάτορες δεν θα είχε σημασία επειδή θα αντέγραφαν προβληματισμούς που κυκλοφορούν στην Αριστερά και αφορούν τους φίλους του ΚΚΕ! Από κάθε κείμενο πρώτα βλέπεις τον κύριο σκοπό που θέλει να πετύχει και μετά όλα τα άλλα. Και εδώ φυσικά ο σκοπός δεν κρύβεται αλλά και εμείς έτσι το κρίνουμε. Πέραν αυτού θα μπορούσαν πολλοί να έχουν τέτοιους προβληματισμός, αυτό δεν σημαίνει τίποτα ούτενομιμοποιεί τους σκοπούς της επίθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον, δεν έγινα κατανοητός. Πέρα από την καταγγελία πρωτεύον είναι να αντιληφθούν εκείνοι που έχουν -μέλη ή φίλοι- ανάλογες αντιλήψεις, τις θέσεις του κόμματος (ακόμα κι αν διαφωνώ με αυτές).

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμε,
    είδαν πολλά τα μάτια μου δεν θα κολλήσω τώρα σε έναν Αλέκο Χ. Ούτε κόλλησα κάποτε σε ένα Γρηγόρη Φ. που ήταν και ΓΓ του ΚΚΕ. Τον έγραψα κανονικά και του επιτέθηκα όπως του έπρεπε για τη προδοσία του. Κάστανα δεν χαρίζω σε κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ταπεινή μου γνώμη, μήπως με αυτό τον τρόπο δίνουμε προβολή σ' ενα νεοσύστατο blog???
    Ποιός τους ήξερε πρίν? Κανένας, ήταν blog μιας και μοναδικής ανάρτησης με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.
    Πιθανόν αυτό το blog είναι "καμμένο" για να κάνει άλλη ανάρτηση.
    Αποψη μου είναι ότι πρέπει να τους αγνοήσουμε, αν τους αναπαραγάγουμε παίζουμε το παιγνίδι τους και άθελα μας προβάλλουμε τις θέσεις τους, άθελα μας συμετέχουμε στην γκαιμπελίστικη και αλήτικη προπαγάνδα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ότι είδα πάντως, οι εν λόγω χαφιέδες δεν παρέχουν δυνατότητα σχολιασμού πάνω στις βρωμιές τους.
    Και δεν πιστεύω να το έχει κάνει ΣΥΡΙΖαίος. Τους έχω ικανούς για πολλές βρωμιές, αλλά όχι μέχρι εκεί.
    Το μπλογκ αυτό που αναφέρεις Στέργιο, κατά την άποψη μου είναι 100% χαφιέδικο, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. bandiera rossa,
    πιθανόν να έχεις δίκαιο αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τους αγνοείς και μετά εκ των υστέρων να το βρίσκεις μπροστά σου. Καλύτερα να το καις από την αρχή. Να μη ξεχνάμε το γράμμα του Αλέκου Χαλβατζή που έμεινε για πολύ καιρό αναπάντητο και ξαφνικά όταν η αστική τάξη άρχισε να το αξιοποιεί αναγκαστήκαμε να τρέχουμε... Όταν όμως από τώρα έχεις απαντήσεις για το ρόλο του, δύσκολα αξιοποιείται εκ των υστέρων.
    Γνώμη μου που παλαντζάρει με τη δική σου και άλλοτε δικαιώνεται και άλλοτε όχι ανάλογα με τις εξελίξεις. Σε άλλες περιπτώσεις επέλεγα τη δική σου τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. TRASH,
    δεν ξέρω πραγαμτικά ποιοί είναι. ο καιρός θα δείξει. στον ΣΥΡΙΖΑ έχω φίλους πολύ σοβαρούς για τέτοιες βρωμιές αλλά είδα και πολλούς ανεγκέφαλους που ο αντικομμουνισμός τους εκδηλώθηκε στις πλατείες με απίστευτο και χυδαίο τρόπο. δεν ξέρω τι να υποθέσω. απο τη γραφή πάντως επαμφοτερίζει σε διάφορες εκδοχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δείμο ο.κ.,

    Κι εγώ είμαι της άποψης ποτέ να μην υποτιμάς καμία γνώμη ούτε καν αυτές που γράφονται από προβοκάτορες, όχι απλά από πολιτικούς αντιπάλους. Απλώς πρέπει να ξέρεις καλά τους σκοπούς τους για να τους αντιμετωπίσεις πολιτικά. Από κει και πέρα για μένα οι κατηγορίες κατά του κομμουνιστικού κινήματος από όπου και αν προέρχονται αποτελούν το καλύτερο σχολείο για μάθηση και ψάξιμο λαθών.
    Φαντάσου ότι ήμουν από τους λίγους που διάβαζα επί χούντας με λεπτομέρεια τα βιβλία του Γ. Γεωργαλά παρότι κάποιοι τον χλεύαζαν έτσι απλά επειδή ήταν χουντικός. Έμαθα πάρα πολλά από αυτά, φυσικά για λογαριασμό μας… ο αντίπαλος πάντα αυτόαποκαλύπτεται και διδάσκει ακόμη και όταν προβοκάρει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή, τώρα εγώ φταίω που είσαι τόσο μεγάλος;

    Ως γιος σου (να για να μάθεις να αποκαλύπτεις την ηλικία σου) και μέσα στο διαδίκτυο από τότε που είχαμε μπρίζες, έμαθα να διαβάζω τα πάντα, αλλά να κρίνω το ίδιο το κείμενο υπό την έννοια πόσους μπορεί να επηρεάσει και πόσους μπορεί να εκφράζει μία τέτοια άποψη. Μετά αναζητούσα τα πονηρά αίτια. Το ίδιο κάνουμε επί της ουσίας, αλλά με διαφορετική σειρά.

    Γιατί σε κάθε περίπτωση η δημοσίευση εκφράζει κάποιες στάσεις φίλων -σίγουρα- ή κάποιων μελών. Και το ΚΚΕ πρέπει να απαντήσει καλύτερα στα βασικά ζητήματα που θίγονται. Οι μέχρι τώρα απαντήσεις κι εμένα με απογοητεύουν. Μου φαντάζουν τόσο φτωχές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δίκιο έχεις μωρέ Δείμο αλλά πρέπει να τα πούμε μετά τις εκλογές. Τώρα είναι ώρα της μάχης. Τις πληγές τις επουλώνουμε μετά τη μάχη… εφόσον δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε από πριν.

    Γελάω με την ηλικία μου. Χθες κάποιος μου έλεγε ότι είμαι μικρός (έτσι φαίνομαι σε πολλούς) για να ξέρω τα περί ΚΚΕ (το οποίο κατέκρινε γιατί δεν ασπάζεται τον Τσίπρα) γιατί αυτός παρακολουθεί πολιτική από τη δικτατορία και ξέρει! Τι να του έλεγα; Τα φαινόμενα απατούν του λέω αν λάβεις υπόψη ότι έζησα από σχετικά κοντά τις εκλογές βίας και νοθείας του ’61 και τη μισή δικτατορία την έβγαλα σε φυλακές και εξορίες και την άλλη μισή στην παρανομία…. Το πρώτο που τον ρώτησα ήταν ποιος είχε δίκαιο για την κυβέρνηση Μαρκεζίνη, το ΚΚΕ ή ο πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ εσ; Και τότε μας καλούσαν να αφήσουμε τις θέσεις αρχών και να επιλέξουμε το «μικρότερο κακό» και την οδό της «εκ των έσω» άλωσης της δικτατορίας (!!!) κατά την ευρωκομουνιστική αντίληψη άλωσης του κράτους εκ των έσω! Σου θυμίζει κάτι από τις σημερινές διαμάχες ίδιου τύπου με διαφορετικό αντικείμενο;

    Στο πολιτικό βιογραφικό μου λέω: «Γεννήθηκα κάτω από τις ριπές των πολυβόλων από το πολυβολείο του κάστρου, μέρες των τελευταίων μαχών του εμφυλίου πολέμου...». Αυτή είναι η ηλικία μου…

    ... χθες ο πρώτος μου γιός μου έγινε 38!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να τον χαίρεσαι. Για αυτό είπα ότι είμαι "γιος σου". Σε λίγους μήνες κλείνω τα 39...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοιτάξτε, είναι ξεκάθαρο πως Πρόκειται για μια ξεκάθαρα ρουφιανικη – προβοκατόρικη δήλωση, που δημοσιευθηκε σ'ενα Blog που φτιάχτηκε ειδικά γι αυτο, για να αναμεταδοθεί μεσα στο internet και να πλήξει το ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ δε κρύβονται πίσω απο την ανωνυμία! Βγαίνουν μπροστά επώνυμα και με περηφάνια όπως μέσα στο χώρο δουλειάς. Δεν ειναι τυχαίο πως αναπαράγει τις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπον “αριστερων” για το Κόμμα. Θέλουν το κόμμα ν’ αλλάξει το πρόγραμμα του, να γίνει ροζ – αριστερούτσικο σα τα μούτρα τους. Δε θα τους περάσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να είσαι καλά Δείμο. !Τον χαίρομαι και γιατί απο μια σταλιά είναι αγωνιστής. 45 ημερών η πρώτη συμμετοχή του σε διαδήλωση στην αγγαλιά μου ή μάλλον στις χούφτες μου! Μόλις γύρισε απο τη συγκέτρωση των εργαζομένων στα ΜΜΕ και μου λέει για τη μηχανοκινητη τρομοκρατία της ΧΑ στο κέντρο της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά βγάλτε τις μάσκες. Όποιος λέει ότι φέρνει το τιμημένο τίτλο του μέλους ή στέλεχους του ΚΚΕ πρέπει να βάζει ονοματεπώνυμο του, καθαρά και θαρρετά όπως ταιριάζει σε κομμουνιστή, να λέει τη γνώμη του και τη θέση του εκεί που πρέπει και όχι να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου. Αλλιώς παίζει το παιχνίδι του αντιπάλου που θέλει να εμφανίζει αόρατα μέλη και στελέχη διαφωνούντα με το ΚΚΕ. Δεν βλέπετε ότι όλα τα αστικά επιτελεία χαϊδεύουν τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ το οποίο «σέβονται» και «τιμούν» υποτίθεται ενός χύνουν δηλητήριο για την πολιτική του γραμμή και για την ηγεσία του Κόμματος. Δεν καταλαβαίνετε ότι Δεν καταλαβαίνετε ότι χωρίς αυτή τη στρατηγική το ΚΚΕ δεν θα είχε κατοχυρωθεί ως το κόμμα που ο εργάτης αναγνωρίζει ως το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα του; Δεν ξέρετε ότι αλλιώς το ΚΚΕ θα είχε παρασυρθεί από το ρεύμα; Δεν βλέπετε ότι στηρίζετε την προσπάθεια να γκρεμιστεί ότι χτίστηκε μετά την ανασυγκρότηση; Εκτός και εάν το ξέρετε αλλά . κάπου έχουν βάλει το χεράκι τους και άλλοι ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντως για να πω την αλήθεια αν δεν το έπαιζες κανείς δε θα το διάβαζε. Ο αρθρογράφος είναι εντελώς άσχετος από τη λογική του διαδικτύου... Δεν κυκλοφορέι έτσι απλά ένα ιστολόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Δε θέλω να μου δέσετε τα μάτια» λέει ένα τραγούδι του Στελάρα. Ακόμα κα ιστο εκτελεστικό απόσπασμα οι κομμουνιστές πήγαιναν με καθαρό πρόσωπο. Στο εκτελεστικό απόσπασμα ξαναλέω. Αρα οι εν λόγω κάνουν βρώμικη δουλειά. Καταλήγουν και αστείοι!!! Ακου λέει ψήφο στο ΚΚΕ! Αφού έχουν επαναλάβει με προσαρμογή όσα έλεγε οΤΣίπρα προεκλογικά για το 15ο Συνέδριο καλούν και σε ψήφο! Αθλιοι ψευταράδες και προβοκάτορες. Το ΚΚΕ δεν το έβαλαν στο χέρι άλλοι κι άλλοι. Πονάει η γραμμή του ΚΚΕ. Επιβεβαιώνεται καλώς ή κακώς. Αλλοι δεν επιβεβαιώνονται, παραπλανούν και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις. Τα βλέπει και μεγάλος κόσμος αυτά και γελάει. Όταν επιτίθενται στην ηγεσία του ΚΚΕ επιτίθενται στο Κόμμα. Μην πάμε μακριά. Ποιος θυμάται τα κότερα του Χαρίλαου, τα ρούβλια από την ΕΣΣΔ, το εμπόριο όπλων με τη Νικαράγουα που έκανε τάχα το ΚΚΕ;;;;; κατά το όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, όποιος έχει την αυριανή αυριανίζεται…. ΚΚΕ μόνο, ισχυρό και φόβητρο στους πλουτοκρατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δείμο το έπαιξε και ο Αντώνης και έχει και 41 σχόλια στο http://leninreloaded.blogspot.com/2012/05/blog-post_3126.html δεν είμαι μόνο εγώ που αρνήθηκα να κάνω ότι βρέχει όταν μας φτύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "όποιος έχει την αυριανή αυριανίζεται…" είναι το πιο απίθανο σχόλιο που διάβασα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το blog είναι κατασκευασμένο από μέσα για να τσιμπήσουν κάποιοι αφελείς. Η οδηγία και απόφαση που ψηφισαν πρόσφατα στις ΚΟΒες είναι: τα καλά παιδιά δεν διαβάζουν τη blogσφαιρα μόνο Ριζοσπάστη, τα υπόλοιπα κάνουν κακό στην υγεία του λαού. Τις μεθόδους της ασφάλειας τις έχουν ζηλέψει αρκετοί και προσπαθούν να τους μιμηθούν. Άλλωστε ταιριάζει γάντι να ΄σώσουμε ότι μπορούμε, τώρα χανόμαστε, μας επιτίθενται όλοι. βαστάμε γερά- ξεσκεπάζουμε τον εσωτερικό εχθρό. Με κάτι τέτοιες πολιτικές μαλακίες ο Μαιλης θα πείσει την ομάδα του. Σωτηρία δεν υπάρχει. Καλά σαράντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος 28 Μαΐου 2012 11:09 μ.μ.

    Εδώ δεν μιλάς στον Μαΐλη και μη χυδαιολογείς. Και αν γράφεις σαν τους συντάκτες του κειμένου και είσαι «Νέα Σπορά» να σε συγχαρώ για την προσπάθειά σου αλλά μικρό το δέμας. Καμιά καλύτερη ιδέα δεν είχες να πεις; Ψάξε τουλάχιστον στα αντικομουνιστικά μπλογκ που δεν διαβάζουν οι κομμουνιστές και δεν ξέρουν τη συμβαίνει στον κόσμο γιατί… διαβάζουν μόνο Ριζοσπάστη, για να μας... καταπλήξεις. Με γελοιότητες πας να περάσεις για έξυπνος; Τελικά νομίζω ότι σε κάτι ξόανα σαν εσένα μπανάλ αντικομμουνιστές πρέπει να κάνω και σεμινάριο αντικομμουνισμού για να μάθουν να πολεμάνε δυνατά το ΚΚΕ ώστε να εξοπλίζονται τα μέλη του καλά. Με πεθαμένους αντιπάλους δεν κάνουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αποκλείεται εντελώς να είναι "χαφιέδικο" το εν λόγω μπλογκ.

    ΔΕΝ είναι η πρώτη φορά που ισχυρίζεστε κάτι τέτοιο κι έχετε γίνει πια πολύ βαρετοί, ΤΟΣΟ βαρετοί που δεν αξιζει τον κόπο να δώσει κανείς συνέχεια.
    Το ίδιο το το μπλογκ που σας ενόχλησε (υπέρ το δέον) ήταν άκρως βαρετό, από τα λίγα που διάβασα. Προφανέστατα ανήκει σε κάποιον τρελλαμένο που συμπαθούσε κάποτε πολύ το ΚΚΕ κι απογοητεύτηκε, σε βαθμό άκρως βαρετό. Οσα λέει είναι πλέον πολύ γνωστά πράματα, αλλά... τα παραλέει, ΟΠΩΣ συνήθως. Και μη μου πείτε ότι ο γιός του Χαλβατζή (που έλεγε περίπου τα ίδια, από όσα πρόλαβα να διαπιστώσω) ήταν κι αυτός χαφιές και βαλτός.

    Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει όντως κάνει άκρως καταστροφικές εκτιμήσεις και χρήζει ιδιαίτερα αυστηρής κριτικής, ίσως και χειρότερης. Αλλά είναι πια πολύ βαρετό όποιος κάνει τον κόπο τέτοιας κριτικής να χαρακτηριστεί χαφιές.

    Α, και την επόμενη φορά που θα; με αποκαλέσει εμένα προσωπικά "χαφιέ" ή "υποκείμενο του ιντερνετικού υποκόσμου" ο γνωστός ιντερνετικός τσοπάνης-καθηγητής να του πείτε να δει επειγόντως κάνα γιατρό γιατί η περίπτωσή του ολοένα και χειροτερεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. OMADEON,

    Βαρετό; Ε, και;
    Έχεις κάθε δικαίωμα στην κριτική ακόμη και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Μη το τραβάς όμως σε σημείο που να ακυρώνεις την κριτική σου.

    Φυσικά μπορείς να κάνεις όποια κριτική θέλεις στο ΚΚΕ. Μήπως τώρα του χαρίζεσαι και δεν κάνεις ή μήπως οι άλλοι δεν κάνουν; Θα κρίνεις και θα κριθείς.

    Γράφεις: «Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει όντως κάνει άκρως καταστροφικές εκτιμήσεις…»! Άποψη σου είναι. Δεν ξέρω πόσο θα δικαιωθεί. Είσαι σίγουρος ότι δεν έλεγες τα ίδια κάποτε; Δεν ξέρω εσένα όμως ξέρω ότι τα ακούω δεκαετίες αυτά και κάθε φορά επαναλαμβάνονται με νέο λουκ αλλά αυτοί που το έλεγαν ή χάνονται ή παθαίνουν «αμνησία». Δεν πιστεύω να θέλεις να αναφέρω συγκεκριμένες θέσεις του ΚΚΕ που χαρακτηρίστηκαν καταστροφικές, ανεγκέφαλες, αναχρονιστικές, δογματικές και σήμερα «εξαφανίστηκαν» αυτοί που τα έλεγαν… Άρα για λόγους δικούς σου πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός και λιγότερο απόλυτος για τη κριτική σου έναντι του ΚΚΕ.

    Δεν αντιλαμβάνομαι αυτά περί "χαφιέ" ή "υποκείμενο του ιντερνετικού υποκόσμου" και γνωστού ιντερνετικού τσοπάνη-καθηγητή αλλά εν πάση περιπτώσει καλύτερα να τα αποφεύγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. οποιος διαφωνει με τη γαματη και την επαναστατικη σημερινη προταση εξουσιας του ΚΚΕ ειναι δεξιος οπορτουνιστης και βαλτος να διαλυσει και να χαλασει την επαναστατικοτητα των θεσεων . εκει το καταντησαν το κομμα της εργατικης ταξης ο μακης ο παπαδοπουλος ο αριστεριστης ( επιπληξη και κριτικη το 95 για δημιουργια φραξιας ) , ο μαιλης και οι λοιποι λαθρεπιβατες . ειναι πολυ λογικο πολλοι κομμουνιστες να λενε ακριβως τα ιδια , εφοσον βγαζει ματι η απεμποληση του προγραμματος του ΚΚΕ . μπορει μεν να ειναι απαραδεκτος ο χρονος ( πρις τις εκλογες) που δινεται το κειμενο στη δημοσιοτητα και αντικομματικος ο τροπος ( τα μελη παλευουν τις αποψεις τους μεσα στα οργανα με το ονομα τους και οχι ανωνυμα στα μπλογκ), ομως τις αποψεις αυτες ειναι λογικο να τις εχει καποιος κομμουνιστης . αν δε μπει σε αντιπαραθεση αυτο το θεμα της προτασης εξουσιας προς το λαο , τι θα μπει ? ποιο ειναι το περιεργο? στηριζονται στο προγραμμα του κομματος αυτες οι αποψεις. το οποιο εχει πεταξει στο καλαθο των αχρηστων η Κ.Ε. κι επισης που ειναι το περιεργο στο να υπαρχει ιδεολογικοπολιτικη διαπαλη μεσα στο κ.κ. ? ισα ισα που αυτο δειχνει οτι οντως ειναι κ.κ. ! απλα ειπαμε ο τροπος και ο χρονος εκθετει και ολους οσους εχουν πανω κατω τις ιδιες αποψεις. αυτο με προβληματιζει ... ποιον συμφερει τελικα αυτη η δημοσιοποιηση . αλλα απ την αλλη ειναι τοσο μεστο και ουσιαστικο το κειμενο που δε μπορω να πιστεψω οτι το φτιαξαν οι λαθρεπιβατες για να τσουβαλιασουν κατοπιν ολους οσους τα πουν αυτα ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ( ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙΝΤΕΡ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΑΚΗΔΕΣ ) . ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ Η ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ . ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ... ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ . ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος31 Μαΐου 2012 10:33 π.μ.


    Φίλε μου εσύ είσαι «καλύτερος» από τους συντάκτες του κειμένου. Απλώς κι εσύ κάνεις τα ίδια λάθη που πρόσαψα σε αυτούς. Δεν θα τα επαναλάβω.

    Ωστόσο μη νομίζεις ότι οι κομμουνιστές δεν σκέφτονται το ουσιαστικό μέρος των προβλημάτων της πορείας και της τακτικής του ΚΚΕ. Απλώς είναι κομμουνιστές και ο νοών νοείτο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ο ελληνικοσ λαοσ ειναι υπεταιοσ για το χαλι τησ ελλαδασ.μειωσε δραματικα τα ποσοστα του κκε ενοσ κοματοσ που αγωνιζεται πανω απο εκατο χρονια για την αναταση του ελληνικου λαου,και εδωσε ψηφο στουσ υπαληλουσ τησ ευρωπαικησ ενωσησ και του κεφαλαιου.πρεπει να εισαι πολυ αφελεισ να νομιζεισ οτι οτι ειναι κριση τον λαον και οχι του κεφαλαιου.καλυτερα να εχεισ να αντιμετοπισεισ δεκα αξιουσ εχθρουσ παρα εναν ηλιθιο φιλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή