Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών (κέντρα φιλοξενίας τα λένε) θα έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές! Αυτό βεβαίωσε   ο υπουργός της Προστασίας που πουλάει προστασία.   

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, οι μεταναστευτικές οργανώσεις συμφωνούν με τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας μεταναστών αρκεί να τηρούνται οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Αυτό είναι! Όλα είναι δεκτά αρκεί να έχουν… «ευρωπαϊκές προδιαγραφές». Ούτε καν γνωρίζουμε αν ενέκριναν και βασανιστήρια «ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Και  εμείς ησυχάσαμε!

Σε λίγο θα δούμε τα κανάλια να μας δείχνουν τα χαρούμενα πρόσωπα των μεταναστών να ευλογούν τον Αλλάχ που είχαν αυτή την τύχη της «φιλοξενίας».

Ο καπιταλισμός γέρασε αλλά νοοτροπία δεν άλλαξε.

Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά. Όχι το ρεπορτάζ του Πλεύρη, το 1967, ότι οι «παραθεριστές» της Γυάρου κάνουν ευτυχισμένες διακοπές αλλά κάτι πολύ πιο μοχθηρό. Την ταινία του Χίτλερ με τους πρώτους Εβραίους των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου πανευτυχείς δήλωναν ότι άνοιξαν μια «νέα ζωή» καλώντας και όλους τους Εβραίους της Ευρώπης να προσέλθουν με χαρά στα στρατόπεδα! Απλά δεν τους είπαν ότι δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ…

Για όσους κάνουν ότι δεν τους αφορά το έχουμε ξαναπεί: όταν ανοίγει ένα στρατόπεδο για ξένους σύντομα θα ανοίξει και για ντόπιους.


2 σχόλια:

  1. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν προβλέπεται να παράγουν έργο (καταναγκαστική εργασία). Μπορεί να σκοτώνουν την αξιοπρέπεια των μεταναστών, αλλά ακόμα δεν αποφάσισαν να προχωρήσουν στη γνήσια μορφή της εργαλειοποίησής τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή