Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η Λιβύη ένα χρόνο αργότερα: κοντή μνήμη



Πέρσι στις 21/3/2011 είχα γράψει με την ευκαιρία της επίθεσης των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη: «Στόχος των δυτικών είναι οι αλλαγές να οδηγηθούν στη νεοφιλελεύθερη «δημοκρατία» με όλες τις συνέπειες για τον λαό και τον εθνικό πλούτο της χώρας. Οι εξεγερμένοι θα πάρουν «δημοκρατία» και οι ιμπεριαλιστές τα πετρέλαια   


Κάποιοι «αριστεροί» ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα αντέδρασαν γιατί έβλεπαν στην «εξέγερση» όχι το μακρύ χέρι των ιμπεριαλιστών για να αλώσουν τα πετρέλαια αλλά… «δημοκρατική επανάσταση» κατά του δικτάτορα Καντάφι.

Σήμερα είναι φανερό ότι όλη η ιστορία ήταν μια ιστορία νεοαποικιακής ληστείας μιας χώρας. Και οι ηγέτες των επαναστατών που κάθισαν στο σβέρκο του λιβυκού λαού δεν είναι τίποτ’ άλλο από κάθε είδους βασανιστές, πράκτορες, νοσταλγοί της αποικιοκρατίας και της ξενόδουλης βασιλείας.

Σε ένα άρθρο του ηλεκτρονικού περιοδικού sofokleous10 που κάθε άλλο παρά αριστερό είναι, όλα αυτά ξεμπροστιάζονται και βγαίνουν στην επιφάνεια. Πιο πολύ βγαίνουν βέβαια οι σκοποί των ιμπεριαλιστών που είναι η τζάμπα αρπαγή του πετρελαϊκού πλούτου της Λιβύης.

Διαβάστε το είναι διδακτικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου