Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κρυπτοφασισμός!


Πρωί - πρωί στις 16/2/2012, ο κύριος Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ είπε να υπερασπίσει το δικαίωμα της δημοκρατίας και κομματικής πολυφωνίας στην Ελλάδα. Συντάχθηκε έτσι, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια που απέρριψε (καθυστερημένα και αγκομαχώντας) ως προσβλητικές τις απόψεις Σόιμπλε και Γερμανών περί υποταγής όλων των κομμάτων στης Ελλάδας σε μία και μόνη πολιτική, αυτή της τρόικας, δηλαδή της Γερμανίας.

Αμέσως όμως μετά απαίτησε ακριβώς το ίδιο, ο ίδιος ο Πορτοσάλτε! Ζήτησε από μόνα τους τα κόμματα, και χωρίς Σόιμπλε, να μην έχουν διαφορετική φωνή στην Ελλάδα και να φέρονται «ως κράτος με συνέχεια» και όχι ο καθένας με «το μακρύ και το κοντό του»! Δηλαδή να μην έχουν διαφορετικές φωνές και θέσεις από αυτές της κυβέρνησης, δηλαδή της τρόικας, δηλαδή της Γερμανίας. Σχεδόν μάλιστα επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί αυτό δεν το απαίτησε στην ομιλία του στο ΥΕΘΑ!


Σε συνέχεια τα ίδια περίπου απαιτεί και ο κ. Γ. Πεταλωτής του ΠΑΣΟΚ στην ΝΕΤ 08.30! Απέρριψε μεν τον Σόιμπλε,
δικαιολόγησε όμως πλήρως την απαίτηση ως Γερμανού δανειστή και κατόπιν «μας την είπε» με τον εκβιασμό ότι αν δεν υπογράφουμε και δεν πειθαρχούμε θα μας κόψουν «το νερό από το αυλάκι»!


Η ζωή έχει δείξει ότι αυτές οι κρυπτοφασιστικές φωνές στην αρχή είναι «απόψεις», μετά γίνονται απαιτήσεις, μετά γίνονται εκβιασμοί, μετά ακολουθεί η "δίκαιη" πλέον κατάργηση των κομμάτων που δεν προσκυνούν και δεν συμφωνούν και στο τέλος ακολουθεί η κατάργηση και αυτών που συμφωνούν γιατί για τη πολιτική δικτατορία του κεφαλαίου δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Σας φαίνεται υπερβολικό το σενάριο; Δείτε με προσοχή τα σταδιακά βήματα διολίσθησης της ΕΕ προς τον αυταρχισμό, την ανάδειξη δοτών πρωθυπουργών, την απαίτηση υποταγής (και ουσιαστικής κατάργησης) των κομμάτων σε διάφορες χώρες σε μια και μόνη πολιτική, με υπογραφές μάλιστα, και αναμείνατε τα επόμενα βήματα.


Τα όργανα της ΕΕ και τα ΜΜΕ του κεφαλαίου θα εντείνουν την απαξίωση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που «δεν εξασφαλίζει στιβαρές κυβερνήσεις» οι οποίες δεν λογαριάζουν το «πολιτικό κόστος». Σε συνέχεια θα προβάλλουν με ένταση την ανάδειξη δήθεν υπερκομματικών κυβερνήσεων «αρίστων», τεχνοκρατών υπαλλήλων της ή και όποιων την υπηρετούν δικτατορικά, ως μοναδική λύση εξόδου από την κρίση και ως μόνων εγγυητών της ύπαρξης των κρατών των εθνών και της ΕΕ!!! Κατόπιν θα τα επιβάλλουν…

Το έργο έχει ξαναπαιχθεί πολλές φορές σε πολλές χώρες του κόσμου μαζί και στην Ευρώπη. Τα ψήγματα αυτών των σχεδίων που βλέπουμε στην Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία και προσεχώς σε άλλες χώρες, είναι μόνο η «δειλή» αρχή, η κορφή του παγόβουνου. Όσο η κρίση βαθαίνει και θα χρειάζεται περισσότερος αυταρχισμός για να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα, τόσο θα εφαρμόζονται τα επόμενα στάδια. Ο σημερινός κοινοβουλευτικός ή ημικοινοβουλευτικός κρυπτοφασισμός θα γίνεται σταδιακά κανονικός φασισμός.

Το θέμα εδώ είναι πάντα η οργάνωση του λαού και ιδιαίτερα της εργατικής τάξης για να μη περάσουν αυτά τα σχέδια. Αν δεν τους σταματήσει ο λαός δεν σταματάνε μόνοι τους.

 

4 σχόλια:

  1. Είδα και αλλού κάτι σχετικό. Στόχος βέβαια δεν είναι οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης από την αριστερά, αλλά η εκτόνωση ενός πανικού που τους κατέλαβε μετά τις δημοσκοπήσεις της VPRC και τη συμμετοχή πολιτών της Κυριακής. Ένας πανικός που προσπαθούν (μαζί με τερτίτια περί συντεχνιασμού κλπ) να εμφανίσουν την αριστερά ως συνυπεύθυνη για την κρίση, προσπαθώντας έτσι να ενισχυθούν τα συναινετικά κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα γίνονται πιο σκληροί και πιο λαίκιστές. Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να στηρίξουν. Τους μπερδεύει λίγο ο Κουβέλης που μια λέει όχι και μια είναι συναινετικός. Ο Τσίπρας πια είναι επικίνδυνος για αυτούς (αν κι έχει ξεπεράσει τις επαφές με τους αντιεξουσιαστές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλά τα λες, έχει πλάκα μέσα στο μαύρο μας χάλι η υπόθεση αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή