Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!



Το σωστό, εν πολλοίς, ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της «κάτω» πλατείας Συντάγματος (στις 30/6), για άλλη μια φορά, έχει ένα τεράστιο «έλλειμμα». ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ – ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!!!


Μα είναι δυνατόν να έχει βουίξει η υφήλιος με τους προβοκάτορες και η Λαϊκή Συνέλευση της «Άμεσης Δημοκρατίας» να είδε μόνο ΜΑΤ! Να καταδικάζει μόνο τα ΜΑΤ; Είναι δυνατόν;

Καλά, το «έπνιξε» το θέμα της καταδίκης των κουκουλοφόρων της 15ης Ιούνη με ψηφοφορίες στις 15 και 16 Ιούνη. Αλλά να το «πνίξει» και τώρα;

Εγώ έχω κάποιο πρόβλημα και δεν καταλαβαίνω κάτι; Έχω εμπάθεια, όπως με κατηγορούν πολλοί, με τη Λ.Σ. και από τυφλωμένο μίσος δεν βλέπω πόσο πλήρες είναι το ψήφισμα;

Προϊστορία


Το ψήφισμα της Λ.Σ. στις 27/6 ήδη μας είχε προετοιμάσει όταν αποφάσισε:


«ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΟΣΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ. Να μη μιλάνε ενάντια σε όσους συγκρούονται όσοι έχουν ντουντούκες».


Η Λ.Σ. ψηφίζει: «ΥΠΕΡ» της πρότασης!!!

Μήπως αυτό δεν είναι το προκάλυμμα αθώωσης και νομιμοποίησης των κουκουλοφόρων; Είναι κανένας που πιστεύει ότι γράφτηκε για τους απλούς πολίτες που θα έτρωγαν τα δακρυγόνα και θα αναγκάζονταν να αμυνθούν; Μα εδώ μιλάει για ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΙΑ δεν μιλάει για άμυνα στη βία των ΜΑΤ.

Στο ψήφισμα της 16/6 η Λ.Σ. αποφάσισε:


4. «Η βία δεν είναι επιλογή μας. Όσοι επιλέγουν τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής, νομιμοποιούν την κρατική βία και καταστολή. Η μαζικότητα και η αποφυγή της βίας από τη δική μας μεριά, ακυρώνει και αχρηστεύει τη κρατική βία και καταστολή»


Η Λ.Σ. ψηφίζει: «ΚΑΤΑ» της πρότασης!!!


Στο ψήφισμα της 15/6 η Λ.Σ. αποφάσισε:


4. «Πρέπει να μπει μέσα στο ψήφισμα ότι η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει τις πρακτικές ανθρώπων κουκουλοφόρων αλλά και από τα ΜΑΤ. Εγώ σήμερα είδα στην τηλεόραση κουκουλοφόρους μαζί με τα ΜΑΤ αγκαλιά. Η Λαϊκή Συνέλευση καταδικάζει τις επιθέσεις κουκουλοφόρων μέσα στις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων».


Η Λ.Σ. ψηφίζει: «ΚΑΤΑ» της πρότασης!!!


Το ερώτημα δεν θέλω να το θέσω αλλά δεν γίνεται: Εσείς που με διαβάζετε είδατε ή όχι προβοκάτορες; Και αν τους είδατε, τους καταδικάζετε ή όχι; Όσοι πηγαίνουν στη πλατεία θα παρακαλούσα να το δηλώσουν μαζί με τη θέση τους. Έχει διαφορετική βαρύτητα η θέση που παίρνουν.


Επίσης θα ήθελα να ακούσω τι συμπεράσματα βγάζετε από αυτό


Όσο για μένα που πηγαίνω στη πλατεία τακτικότατα και περισσότερο από πολλούς άλλους, η θέση μου είναι αυτονόητη και βγαίνει από το κείμενο.


*Για όσους ισχυρισθούν ότι επειδή η βία είναι η «μαμή της ιστορίας» πρέπει να την επιδιώκουν οι καταπιεζόμενοι, απλά είναι βαθιά νυχτωμένοι από την ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Επί πλέον έτσι μας παρουσιάζουν ως οπαδούς της βίας τα θύματα της βίας της άρχουσας τάξης και ως ειρηνιστές την άρχουσα τάξη που θέλει δήθεν «κοινωνική ειρήνη» για να συνεχίζεται αενάως η εκμετάλλευση, λες και η εκμετάλλευση δεν είναι η χειρότερη βία.


Αλλά εδώ δεν μιλάμε για κάποια επαναστατική βία αλλά για προβοκάτορες που προκαλούν βία σε βάρος του λαού. Δεν είναι δυνατόν να συγχέουμε τους επαναστάτες με τους πράκτορες της ασφάλειας.


Η Λ.Σ. του Συντάγματος ανακαλεί, διορθώνει και μας δικαιώνει


Πρόσθετο κείμενο στις 5/6/2011

Μετά από άπειρες απορριπτικές αποφάσεις για το θέμα των προβοκατόρων – κουκουλοφόρων, η Λαϊκή Συνέλευση της κάτω πλατείας Συντάγματος αποφάσισε επί τέλους να πάρει μια σωστή θέση. Η θέση αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα της πίεσης και του διασυρμού που υπέστη από τη συνεχή κάλυψη που παρείχε στους προβοκάτορες – κουκουλοφόρος με σχετικά της ψηφίσματα.

Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της (κάτω) πλατείες Συντάγματος στις 3/6/2011, σχετικά με τα επεισόδια Τρίτης-Τετάρτη

«Το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης παρακολουθήσαμε ένα πογκρόμ καταστολής και χρήσης χημικών-ασφυξιογόνων από πλευράς των ΜΑΤ χωρίς προηγούμενο στη μεταπολίτευση. Είδαμε δηλαδή την ελληνική αστυνομία αντί να διαφυλάττει την τάξη και να διασφαλίζει την προστασία των πολιτών, να κάνει ακριβώς το αντίθετο, επιτιθέμενη σε απλούς πολίτες, εξαπολύοντας χημικό πόλεμο και ουσιαστικά προκαλώντας επεισόδια.

Σαν συνέλευση καταδικάζουμε τη βία απ' όπου και άν προέρχεται. Καταδικάζουμε την υπέρμετρη χρήση βίας και την τερατώδη χρήση απαγορευμένων χημικών από τα ΜΑΤ, καταδικάζουμε όμως και όσους ξεκινούν ή προκαλούνε τα επεισόδια, επιτιθέμενοι στα ΜΑΤ και δίνοντάς τους αφορμή για να χτυπήσουν. Απ' όπου και αν προέρχονται τα άτομα αυτά είναι συνεργάτες του Συστήματος και των ΜΑΤ, καθώς συνεργάζονται για να διαλύσουν τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει ειρηνικά.

Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν κατανοούμε τη λογική αντίδραση κάθε πολίτη που όταν βάλλεται βάρβαρα και χωρίς λόγο, αισθάνεται υποχρεωμένος να υπερασπίσει τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του και να εξασκήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, που θεωρείται δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά θα εκλείψουν. Καταδικάζουμε όμως τις ακρότητες κάθε πλευράς, και σε κάθε περίπτωση, τη χρήση της αντιπαράθεσης από τα ΜΑΤ σαν δικαιολογία για καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, βιτρινών, καταστημάτων ή μαγαζιών, τον εμπρησμό αυτοκινήτων και γενικά κάθε πράξη αναίτιας καταστροφής. Οι πράξεις αυτές στρέφονται εναντίον αθώων πολιτών που είναι σύμμαχοί μας και εννοείται ότι δε μας εκφράζουν ως κίνημα.

Η Δημοκρατία έχει ευθύνες και τις αναγνωρίζουμε. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες όλων των , πλευρών σε τουλάχιστον στοιχειώδη σεβασμό της ανθρωπιάς, των συνανθρώπων μας και της κοινής λογικής.

Η Λ.Σ. Της Πλατείας Συντάγματος».

9 σχόλια:

  1. Oταν μαζεύονται πολλοί και διαφορετικοί,υπάρχουν πολλές απόψεις.Κάποιοι επικαλούνται την βία ,γιατί λένε η ιστορία έχει δείξει ότι μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα,κάποιοι άλλοι και αυτοί είναι η μεγάλη πλειοψηφία ,δεν την θέλουν.Εγώ έχω την άποψη ,ότι όταν σταματήσει να επαναλαμβάνεται η ιστορία ,τότε θα αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα.Στα επεισόδια υπήρχαν προβοκάτορες,αλλά υπήρχαν και πολίτες εξοργισμένοι με την συμπεριφορά των ΜΑΤ που ρίχνανε μπουκάλια νερού,αυτό τα ΜΑΤ το θεωρούσανε επίθεση.Η ουσία είναι ότι τα ΜΑΤ και η "αστυνομία"δημιουργήσανε και ψάχνανε αφορμή για να κάνουνε δολοφονικές επιθέσεις.Αυτή η κυβέρνηση είναι ότι χειρότερο πέρασε από τον τόπο αυτό και πρέπει να φύγει γρήγορα,αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε και να παλέψουμε.Επίσης σε μια πολιτισμένη και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ χώρα θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός και θα δικαζόντουσαν οι επικεφαλείς και οι άνδρες των ΜΑΤ για τις δολοφονικές επιθέσεις σε απλούς πολίτες και για τον χημικό πόλεμο που κάνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε,

    Είναι εντελώς φυσικό να υπάρχουν όλες οι απόψεις σε μια σύναξη απεργών και ανθρώπων που διαμαρτύρονται για κάποιο εντελώς κοινό πρόβλημα. Δεν μιλάμε για διαφορετικές απόψεις. Μιλάμε για αποφάσεις ενός σώματος που θέλει να εκπροσωπεί όλη διαμαρτυρόμενη Αθήνα. Το θέμα είναι ότι «δεν είδαμε δεν τους καταδικάζουμε»! Ποιος τους πιστεύει;

    Έπειτα το διευκρίνισα. Το θέμα δεν είναι η αντιβία ή η αμυντική βία ή η επαναστατική βία για τις οποίες μπορούν να γίνουν άλλες συζητήσεις. Μιλάμε για πράκτορες που ανέλαβαν το ρόλο να προκαλέσουν την επίθεση των ΜΑΤ κατά όλων των διαμαρτυρομένων και απεργών.

    Το ότι πάντα υπάρχουν και άνθρωποι, νέοι κυρίως, που παρασύρονται στην ίδια τακτική δεν είναι παράξενο. Το πόσο βαθιά έχουν διεισδύσει οι υπηρεσίες σε κάποιους χώρους, πλασάροντας υπερ-αριστερή ιδεολογία και πρακτική είναι γνωστό από τη δεκαετία του ’70 για να μη πω τι γινόταν προδικτατορικά. Αυτοί απλά δίνουν νομιμότητα στους προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν καταδικάζεται η συμπεριφορά της αστυνομίας και των ΜΑΤ καταδικάζεις και τους προβοκάτορες που και αυτοί την δουλειά της αστυνομίας κάνουνε.Για τις ντουντούκες που φωνάζανε σε κάποιους που αμυνόντουσαν που δεν θέλανε να κάθονται σαν πρόβατα και να δέχονται την βία της αστυνομίας ήτανε η άλλη ανακοίνωση,μην ψάχνουμε αφορμές(ψύλλους στα άχυρα)ας κοιτάξουμε την ουσία.Η ουσία είναι ότι όσοι θέλουνε να αλλάξουμε το σύστημα πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουνε και μαζικά και με έξυπνους τρόπους να παλέψουμε.Φτάνει πια η κριτική,όποιος έχει να προτείνει κάτι καλό και αποτελεσματικό που να έχει απήχηση και στον υπόλοιπο λαό ας το προτείνει,γιατί τα κόμματα της αριστεράς με τον τρόπο που λειτουργούνε δεν καταφέρνουνε να ενώσουνε τον λαό.Δράση πριν να είναι πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε,

    Δηλαδή όταν αρνείται η Λαϊκή Συνέλευση να καταδικάσει «τις πρακτικές ανθρώπων κουκουλοφόρων» μας λέει ότι δεν χρειάζεται γιατί είναι άνθρωποι της αστυνομίας; Είμαστε σοβαροί; Έτσι απλά αθωώνουμε τη Λ.Σ.; Μου θυμίζει την αθωωτική κριτική της ίδιας Λ.Σ. για την απόφασή της «να ζητήσουμε την κατάργηση των κομμάτων» που ήθελαν να το δω σαν να μη συμβαίνει τίποτα και ορισμένοι μάλιστα «αριστεροί» ανέπτυξαν και θεωρία για την ορθότητα της άποψης(!) λες και οι δικτατορίες κάνουν κάτι άλλο από το να δικαιολογούν τη κατάργησή τους.

    Αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα για να κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε ή δεν καταλαβαίνουμε.

    Όσο για τη θέση σου, «Η ουσία είναι ότι όσοι θέλουνε να αλλάξουμε το σύστημα πρέπει να βρούμε αυτά που μας ενώνουνε και μαζικά και με έξυπνους τρόπους να παλέψουμε. Φτάνει πια η κριτική, όποιος έχει να προτείνει κάτι καλό και αποτελεσματικό…» εγώ δεν λέω φτάνει η κριτική γιατί αυτή ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει. Απλά κάποιες μπορεί να είναι αφοριστικές και κάποιες διορθωτικές. Να συμφωνήσω μαζί σου γενικά. Κοίτα όμως το πρόβλημα.

    Επειδή στην πλατεία ακούω και σοβαρές προτάσεις και σχεδόν καμία δεν πέρασε, νομίζω πως η Λ.Σ. έχασε την ευκαιρία. Από τις 26/5 είχα επισημάνει αυτά που γίνονται σήμερα και στις 29/5, πολύ νωρίς δηλαδή, έκανα το «Γράμμα προς τις «Πλατείες» http://aristeripolitiki.blogspot.com/2011/05/blog-post_29.html προσπαθώντας να προλάβω το βάλτωμα και κυρίως την αξιοποίηση της πλατείας από την αντίδραση (έτσι για να μη λες ότι δεν κάνουμε προτάσεις).

    Την ίδια πρόταση έκαναν και πολλοί άλλοι. Η απάντηση ήταν, αντί της συγκρότησης μετώπου σε ισότιμη βάση με όλες τις δυνάμεις του εργαζόμενου λαού που αντιμάχονται τη πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικας και του κεφαλαίου, η απόφαση της Λ.Σ. για «κατάργηση των κομμάτων».

    Εσύ σαν σοβαρός άνθρωπος τι προτάσεις να κάνεις σε μια Λ.Σ. μετά από τέτοιες άκρως διχαστικές και διασπαστικές αλλά και επικίνδυνες για τη δημοκρατία απόψεις; Μιλάμε σοβαρά δηλαδή να κάνουμε προτάσεις σε αυτούς που θέλουν να καταργήσουν τα κόμματα που είναι οι θεσμοί της αστικής δημοκρατίας; Σε ποια βάση; Στην αυτόκατάργηση των κομμάτων; Τι μέτωπο να κτίσεις με αυτόν που απαιτεί την κατάργησή σου;
    Αν θέλει να κάνει η Λ.Σ. σοβαρά βήματα πρέπει να απαλλαγεί από αμαρτίες που της φόρτωσαν άλλοι και να ανοιχτεί ισότιμα σε όλους χωρίς αποκλεισμούς, αφού βέβαια αποκτήσει πολιτική ταυτότητα, στόχους και πρόγραμμα για να ξέρουν όλοι με ποιους μιλάνε και σε ποια βάση. Τότε όποιος δεν ανταποκριθεί θα αιτιολογήσει και ο λαός θα κρίνει και τους μεν και τους δε. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να σχηματισθεί πραγματικό μέτωπο του λαού και όχι μικροομάδες (γκρουπούσκουλα) που νομίζουν ότι είναι όλη η Ελλάδα άντε πιο σεμνά «όλη η Αθήνα»!


    Φοβάμαι όμως ότι θα συμβεί αυτό που συνέβη στην Πουέρτα ντελ Σολ. Δεν θα προλάβει και θα πνιγεί στις αντιφάσεις της και στον μικροαστικό μικρομεγαλισμό της. Η αναζωογόνησή της στον Σεπτέμβρη μάλλον κάτω από χειρότερους όρους θα γίνει γι αυτήν, παρότι τότε ο κόσμος που θα θέλει να κατέβει στη πλατεία θα είναι πολύ περισσότερος. Και αν πάμε για εκλογές, τότε θα κληθεί να μας πει πόσο μετράει το μπόι της. Και αποχή από τέτοιους αγώνες ισούται με προδοσία όλων των οραμάτων που υποτίθεται εκπροσωπεί.


    Τέλος να επισημάνω ότι όταν ένας πολιτικός αγώνας δεν αποκτά οργανωτικές ρίζες στην εργατική τάξη και στον λαό και μένει σε απλές διαμαρτυρίες αργά ή γρήγορα πεθαίνει. Αν τώρα μεταμορφωθεί σε αυτό που λένε πολλοί, φορέα ενάντια στα κόμματα, και δήθεν υπέρ του λαού χωρίς κόμματα, άχρωμα, αταξικά και ισοπεδωτικά, τότε θα έχουμε άλλους είδους συγκρούσεις που επεκτείνονται και στο έδαφος της αστικής δημοκρατίας. Ελπίζω να μη τη σύρουν εκεί τη Λ.Σ. της κάτω πλατείας γιατί η επάνω είναι ήδη γνωστό κατά που γέρνει….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι όταν άνθρωποι που δεν είναι φασίστες μιλάνε για κατάργηση των κομμάτων και για άμεση δημοκρατία δεν έχουν καμία σχέση με δικτατορία ,αλλά εκφράζουν την οργή τους, την απόγνωση τους για την κατάσταση.Αισθάνονται προδωμένοι με αυτό το σύστημα,νιώθουμε αυτή την στιγμή ότι βρισκόμαστε σε δικτατορία,ότι τα κόμματα όπως λειτούργησαν δεν απέτρεψαν αυτή την κατάσταση.Νιώθουμε παντού να κυριαρχεί το ψέμα και το βόλεμα.Εγώ θέλω τα αριστερά κόμματα να προσπαθήσουν να κερδίσουν με τις κινήσεις τους την εμπιστοσύνη του λαού γιατί αλλιώς χανόμαστε.Δεν καταλαβαίνουνε ότι με τον τρόπο τους οδηγούν σε απόγνωση των λαό.Ετσι όπως έχει η κατάσταση αν γίνουν εκλογές θα βγει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ δηλαδή απόλυτη καταστροφή.Ο λαός θέλει κόμματα και πολιτικούς ειλικρινείς στα λόγια και τις πράξεις ,αυτή την στιγμή δεν το νιώθει αυτό ,μήπως φταίνε για αυτό τα κόμματα?????Ας καθήσουν να το σκεφτούν αυτό.Αν το ΚΚΕ παράδειγμα ψάχνει αφορμές για να κατακρίνει αστοχίες στην ΛΣ ,όπως κάνουνε και τα άλλα κόμματα,απομακρύνεται από τον λαό των πλατειών.Πολλοί που βρισκόμαστε εκεί είμαστε εναντίων του καπιταλισμού,των τραπεζών ,των πολυεθνικών ,της ΕΕ...Ας ακούσει αυτά και να επικεντρωθεί εκεί και όχι να ψάχνει τα κακώς κείμενα.Κοιτάμε αυτά που μας ενώνουν και με συζήτηση διορθώνονται αστοχίες,επιπολαιότητες,κανένας δεν έχει το αλάθητο,όποιος το πιστεύει αυτό για μένα βαδίζει σε λάθος και απολυταρχικό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 4/6 - 2,37΄
    (Ι)
    Σε καταλαβαίνω. Δεν τα έχω βάλει ποτέ με τον κόσμο της πλατείας τον οποίο καταλαβαίνω απόλυτα. Αισθάνεται αδιέξοδα. Θα έλεγα όμως και με ευθύνη του. Δεν θα τον καταδικάσω γι αυτό αλλά θα ήθελα πολύ να ξέρει ο καθένας ότι όταν το ΚΚΕ έλεγε τι θα συμβεί με το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ την ΕΕ, την κρίση του καπιταλισμού τι στάση κρατούσαν απέναντί του αυτοί που ψήφιζαν τότε, που είχαν άποψη, που μιλούσαν. Θα ήταν πολύ σημαντικό να ακούσω κι εγώ από έναν αγανακτισμένο τι ακριβώς έλεγαν, πχ όταν εγώ ως μέλος της Επιτροπής για το δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ ή για το Ευρωσύνταγμα τον καλούσα να κατανοήσει τι σημαίνουν. Εγώ ξέρω φυσικά τι ειρωνεία εισέπραττα αλλά πραγματικά θέλω μια τρίτη άποψη. Και το ερώτημα εδώ είναι το εξής: εγώ ήμουν εκτός πραγματικότητας, όπως μου έλεγαν, δεν του έλεγα την αλήθεια, δεν ήμουν σαφής, δεν του το είπα στα ίσα, τέλος πάντων, θα ήθελα πολύ να ξέρω.

    Απευθύνομαι τυχαία σε εσένα γιατί κάνεις κριτική στο ΚΚΕ και αν πάς προς τα πίσω στις αναρτήσεις μου θα δεις και δικές μου παρόμοιες κριτικές αλλά από άλλη θέση. Εγώ δεν αναστρέφω τα πράγματα. Έτσι θα ήθελα πραγματικά να μου πεις αν ξέρεις τι ακριβώς έλεγαν φίλοι σου τότε και φυσικά τι λένε και τώρα. Τώρα το ΚΚΕ τους λέει κάποια πράγματα. Τα βρίσκουν εκτός τόπου και χρόνου; Αν πω πχ ότι λέει πως αν δεν οργανωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και ένα κέντρο πολιτικής εξουσίας του λαού για να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου πως το αντιμετωπίζουν, ως ούφο; Θα πρέπει να περάσουν άλλα 30 χρόνια για να πουν κάποιοι α, τότε είχε δίκαιο αλλά τώρα… κ.ο.κ. Τα έχω πολλές φορές ακούσει αλλά δεν αρκεί η δική μου άποψη.

    Στα άλλα τώρα, φυσικά αν τα αριστερά κόμματα δεν κάνουν τις ανάλογες κινήσεις πάλι οι ίδιοι θα ανέλθουν πιθανόν με άλλα προσωπεία, κόμματα ή θεσμούς.

    Να μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Στη κάτω πλατεία πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας συνειδητός φασίστας. Το αντίθετο μάλιστα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να θυσιάσουν και τη ζωή τους εναντίον του. Και φυσικά ευρύτερα ο κόσμος της πλατείας δεν έχει καμιά σχέση με κινήσεις όπως τη πάνω πλατείας. Εγώ αυτό που κάνω κριτική είναι απολύτως ελεγμένα και με ντοκουμέντα. Και ανεξαρτήτως του τι είναι ο καθένας εκεί και αν ψηφίζει ότι ψηφίζει ελαφρά τη καρδία ή από θυμό, εκείνο που κάνει είναι πάντα ίδιο. Άθελά του ρίχνει νερό στο μύλο ολοκληρωτικών λύσεων,

    Για να μην αρχίσω θεωρίες και πριν γίνει η δικτατορία, στην Ελλάδα υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες αηδιασμένοι απλοί άνθρωποι και δημοκράτες που σιχάθηκαν τα πολιτικά κόμματα από τις αποστασίες και έλεγαν άι σιχτίρ να έρθει κάποιος να τους μαζέψει…. Και ήρθε. Όταν κατάλαβαν τι ήρθε απλά ήταν αργά. Ομοίως στη Χιλή χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν κάθε μέρα στους δρόμους κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Αλλιέντε και κυρίως νοικοκυρές με άδειες κατσαρόλες γιατί με την απεργία των μεταφορέων, το εμπάργκο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, έφτασαν στη πείνα. Ήθελαν οπωσδήποτε να φύγει ο Αλλιέντε. Ξέρεις τι έγινε; Χιλιάδες άνθρωποι εκτελέσθηκαν και οι άδειες κατσαρόλες των νοικοκυρών γέμιζαν με αίμα πιθανώς και των παιδιών τους! Ήταν αυτοί όλοι υπέρ του φασισμού; Αν ήταν δυνατόν. Όμως το κακό το έκαναν άθελά τους. Πολύ αργότερα πληροφορήθηκαν ότι οι μεταφορείς που έκαναν απεργία και κόντεψε να λιμοκτονήσει ο χιλιάνικος λαός. ήταν όλοι καλοπληρωμένοι, από τις ΗΠΑ, φορτηγατζήδες με διπλή ταρίφα για κάθε ημέρα. Όταν εγώ κάνω παρατηρήσεις ξέρω πως και γιατί τις κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 4/6 - 2,37΄ (ΙΙ)

    Αν πάς στις πίσω αναρτήσεις μου θα δεις ότι με τον δικό μου τρόπο λέω ότι οι κομμουνιστές δεν λείπουν ποτέ από τις μάχες των μαζών ακόμη και όταν αυτές κάνουν λάθος. Εδώ συμφωνώ μαζί σου. Όχι στα λόγια. Είμαι και εγώ στη πλατεία σχεδόν καθημερινά (και με λύπη διαπιστώνω ότι χειροτερεύει εκεί η κατάσταση αλλά αυτό είναι άσχετο με τη θέση μου). Αν δεις λοιπόν την ανάρτησή μου «Οι μορφές της πάλης του λαού, η Αριστερά και ο Λένιν» θα καταλάβεις ότι το κάνω γιατί έχω σαφή αντίληψη, όχι βέβαια για να πω κάτι για τον Λένιν. Αντίθετα άλλοι είναι οι παραλήπτες. Όμως κάθε κόμμα κάνει τις επιλογές του και είναι σεβαστές. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο του Αλαβάνου, η ΚΟΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. που μπήκαν στη πλατεία με τους όρους της πλατείας αντί να αλλάξουν τη πλατεία λυπάμαι αλλά μεταλλάχθηκαν αυτοί. Δεν τους αναγνωρίζεις τι είδους αριστεροί είναι αυτοί! Ποτέ δεν θα το συμβούλευα αυτό στο ΚΚΕ.

    Αυτά και νομίζω ήταν καλή η ανταλλαγή απόψεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Λ.Σ. του Συντάγματος ανακαλεί, διορθώνει και μας δικαιώνει

    Οι φίλοι εδώ θα διαβάσατε το κείμενο «ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!». Φαίνεται πως τέτοια κείμενα που ήταν πολλά έκαναν τελικά τη δουλειά τους.
    Μετά από άπειρες απορριπτικές αποφάσεις για το θέμα των προβοκατόρων – κουκουλοφόρων, η Λαϊκή Συνέλευση της κάτω πλατείας Συντάγματος αποφάσισε επί τέλους να πάρει μια σωστή θέση. Η θέση αυτή ήρθε σαν αποτέλεσμα της πίεσης και του διασυρμού που υπέστη από τη συνεχή κάλυψη που παρείχε στους προβοκάτορες – κουκουλοφόρος με σχετικά της ψηφίσματα.

    Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από το ψήφισμα.

    Ωστόσο περιμένουμε και την κατάργηση του κατάπτυστου ψηφίσματος «Να καταργηθούν τα κόμματα». Φυσικά αυτά δεν θα διορθώσουν τη κατάσταση που επικρατεί εκεί αλλά τουλάχιστον θα δείξουν ότι η Λ.Σ. αντιλαμβάνεται έστω στοιχειωδώς τον κόσμο.

    Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της (κάτω) πλατείες Συντάγματος στις 3/6/2011, σχετικά με τα επεισόδια Τρίτης-Τετάρτη

    «Το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης παρακολουθήσαμε ένα πογκρόμ καταστολής και χρήσης χημικών-ασφυξιογόνων από πλευράς των ΜΑΤ χωρίς προηγούμενο στη μεταπολίτευση. Είδαμε δηλαδή την ελληνική αστυνομία αντί να διαφυλάττει την τάξη και να διασφαλίζει την προστασία των πολιτών, να κάνει ακριβώς το αντίθετο, επιτιθέμενη σε απλούς πολίτες, εξαπολύοντας χημικό πόλεμο και ουσιαστικά προκαλώντας επεισόδια.

    Σαν συνέλευση καταδικάζουμε τη βία απ' όπου και άν προέρχεται. Καταδικάζουμε την υπέρμετρη χρήση βίας και την τερατώδη χρήση απαγορευμένων χημικών από τα ΜΑΤ, καταδικάζουμε όμως και όσους ξεκινούν ή προκαλούνε τα επεισόδια, επιτιθέμενοι στα ΜΑΤ και δίνοντάς τους αφορμή για να χτυπήσουν. Απ' όπου και αν προέρχονται τα άτομα αυτά είναι συνεργάτες του Συστήματος και των ΜΑΤ, καθώς συνεργάζονται για να διαλύσουν τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει ειρηνικά.

    Τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δεν κατανοούμε τη λογική αντίδραση κάθε πολίτη που όταν βάλλεται βάρβαρα και χωρίς λόγο, αισθάνεται υποχρεωμένος να υπερασπίσει τον εαυτό του και την αξιοπρέπειά του και να εξασκήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, που θεωρείται δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά θα εκλείψουν. Καταδικάζουμε όμως τις ακρότητες κάθε πλευράς, και σε κάθε περίπτωση, τη χρήση της αντιπαράθεσης από τα ΜΑΤ σαν δικαιολογία για καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, βιτρινών, καταστημάτων ή μαγαζιών, τον εμπρησμό αυτοκινήτων και γενικά κάθε πράξη αναίτιας καταστροφής. Οι πράξεις αυτές στρέφονται εναντίον αθώων πολιτών που είναι σύμμαχοί μας και εννοείται ότι δε μας εκφράζουν ως κίνημα.

    Η Δημοκρατία έχει ευθύνες και τις αναγνωρίζουμε. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες όλων των , πλευρών σε τουλάχιστον στοιχειώδη σεβασμό της ανθρωπιάς, των συνανθρώπων μας και της κοινής λογικής.


    Η Λ.Σ. Της Πλατείας Συντάγματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή