Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Χρεοκοπία, ο νέος ταξικός πόλεμος


Η χρεοκοπία της Ελλάδος που επιβλήθηκε από το διεθνές κεφάλαιο και την ΕΕ και μετονομάστηκε σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία», δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νέα φάση του σκληρού ταξικού πολέμου του κεφαλαίου, εναντίον της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι μια χρεοκοπία με απόλυτη συμφωνία της ντόπιας μονοπωλιακής αστικής τάξης και των πολιτικών εκπροσώπων της.


Είναι ένας «πόλεμος μοντέλο» για εφαρμογή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ένας πόλεμος που στην πορεία μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάθε μορφή ταξικού, εμφυλίου, περιφερειακού και γενικού πολέμου κατά των λαών, δυστυχώς.


Η ντόπια και διεθνής πλουτοκρατία συμφώνησαν μια νέα ληστεία του λαού και της χώρας για δεκαετίες. Συμφώνησαν την πλήρη πτώχευση του λαού. Επιτίθενται σε κάθε λαϊκή τάξη και στρώμα.


Η συμφωνία της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, οι επιμηκύνσεις, τα δάνεια και τα σχέδια Μάρσαλ (άλλο φαγοπότι της ντόπιας πλουτοκρατίας στον εμφύλιο) δεν αντέχουν σε καμιά κριτική. Σε λίγο θα καλυφθούν με νέα σκληρότατα μέτρα που δεν θα αφορούν μόνο τη οικονομία αλλά όλη την ζωή του λαού. Από το μεροκάματο μέχρι κάθε πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα.


Τίποτα όρθιο δεν θα μείνει από τις εργασιακές, κοινωνικές και δημοκρατικές κατακτήσεις γιατί το ξεπούλημα της χώρας είναι συνώνυμο του αυταρχισμού και κάθε αντιδημοκρατικής εκτροπής.


Αντί αναλύσεων η απάντηση που πρέπει να πάρουν από τον λαό είναι η ενότητα και ο αγώνας του. Μια σκληρή ταξική απάντηση από τον εργαζόμενο λαό σε ένα ενιαίο μέτωπο μάχης και ανατροπής.


Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αυτοί που χθες δεν πίστευαν τους κομμουνιστές και τη Αριστερά που καλούσαν το λαό σε αγώνα ανυπακοής, ανατροπής και αλλαγής εξουσίας σήμερα έχουν καθήκον να ενταχθούν στον κοινό αγώνα με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν.


Αυτοί που ήθελαν το λαό να βγαίνει στις πλατείες ειρηνικά, και «καθώς πρέπει» για να στέλνει ειρηνικά χαιρετίσματα στην εξουσία, ας σκεφτούν σήμερα την επίθεση που δέχεται ο λαός και πως θα αντιμετωπισθεί.


Αυτοί που μας έλεγαν ότι τα κόμματα της Αριστεράς και τα συνδικάτα είναι ξεπερασμένα και καλούσαν τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να τους γυρίσουν την πλάτη, ας ανακρούσουν πρύμνα και ας στρατευθούν στην θέση ότι ο μόνος πραγματικός τρόπος αντιμετώπισης της καταστροφής που μας απειλεί είναι ο οργανωμένος πολιτικός και ταξικός αγώνας. Οργανωμένος στα συνδικάτα, σε κάθε γειτονιά, περιοχή, επιχείρηση, πανεπιστήμιο, σχολείο, χώρο δουλειάς κλπ.


Χρειαζόμαστε μια νέα ώθηση της οργάνωσης του εργαζόμενου λαού παντού, χωρίς εξαιρέσεις, αποκλεισμούς. Οργάνωση των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, των αγροτών, της νεολαίας, οργάνωση των συνταξιούχων, των ανέργων, ακόμη και των νοικοκυρών.


Μόνο η οργάνωση του λαού σε βάθος, με ατσάλινες και όχι ανεμικές μορφές οργάνωσης, με μετωπικό εναλλακτικό πρόγραμμα ανατροπής, λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης, είναι σε θέση να διεξάγει τον πολύχρονο αγώνα που μας περιμένει.

Ο μονοπωλιακός καπιταλισμός του σημερινού σταδίου της σήψης, της παρακμής και των πολέμων, επέλεξε την Ελλάδα για να εφαρμόσει το νέο μοντέλο ταξικού πολέμου κατά των εργαζομένων.

Ο λαός πρέπει να δώσει την δική του ανατρεπτική απάντηση, όχι μόνο για δικό του λογαριασμό αλλά και για λογαριασμό όλων των λαών που έρχεται η σειρά τους να υποστούν τον ίδιο πόλεμο, τον ίδιο εξευτελισμό. Το παγκόσμιο κεφάλαιο πρέπει να νοιώσει από εδώ, την Ελλάδα, ότι οι λαοί είναι ανίκητοι όταν αποφασίσουν να αγωνιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου