Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Και οι μικρομεσαίοι στις κινητοποιήσεις της 11ης Μάη



Παρότι η επίσημη τριτοβάθμια οργάνωση των μικρομεσαίων η ΓΣΕΒΕΕ κάνει τη «πάπια» όπως τόσες άλλες φορές και ξεπουλά τους μικρομεσαίους στη κυβέρνηση στην οποία πρόσκειται η πλειοψηφία της ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ διοίκησης, πολλά σωματεία και ομοσπονδίες μικρομεσαίων επέλεξαν άλλο δρόμο και θα συμμετάσχουν με διάφορες μορφές στην απεργία των της 11η Μάη.


Στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων αναφέρεται μεταξύ άλλων:


«Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε επαγγελματία, βιοτέχνη, μικρέμπορε.


Μη μένεις απαθής όταν σου παίρνουν τη δουλειά τα πολυκαταστήματα και οι μεγαλοεπιχειρηματίες.


Μην ανέχεσαι να σε αποκαλούν φοροφυγά, εσύ μαζί με τους εργαζόμενους είσαι το υποζύγιο των φορολογικών βαρών.


Μην αδιαφορείς για την καταλήστευση των Ταμείων, την ιδιωτικοποίησης της υγείας, παιδείας, πρόνοιας και το ξεπούλημα στα μονοπώλια της δημόσιας περιουσίας που έκτισες ΕΣΥ με το ιδρώτα σου .


Μην αφήνεις την απογοήτευσή σου να σε πάρει από κάτω!..


Έχεις γίνει θύμα της πολιτικής τους. Μη γίνεσαι και θύμα της προπαγάνδας τους!!


Ο πανικός που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με συμπαραστάτες κόμματα-δορυφόρους και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τα παπαγαλάκια τους στα μέσα ενημέρωσης και τους «επαΐοντες ακαδημαϊκούς» στοχεύουν στο να χειραγωγήσουν συνειδήσεις, στο να «εκλογικεύσουμε τις απαιτήσεις μας».


Να σε αναγκάσουν , να σκύψεις το κεφάλι και να μη αντιδράς γιατί τάχα «κινδυνεύει η Ελλάς».


Αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλι(η)στές, οι βιομήχανοι και οι μεγαλοκατασκευαστές από τον δικό σου οργανωμένο ξέσπασμα.


Η κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα δεν αφορούν τον λαό.


Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν χρωστάνε σε κανένα τίποτα.


Αυτά που δημιούργησαν τα χρέη και ελλείμματα είναι:


• Τα χρήματα με τα οποία μπούκωσαν ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για εξοπλισμούς.


• Τα δισεκατομμύρια για συμμετοχές σε ΕυρωΝΑΤΟϊκές επιδρομές (Βαλκάνια, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη).


• Οι πολιτικές στήριξης από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, όπου με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων για κεφαλαία και «επενδύσεις», πρόσφεραν απλόχερα στα μονοπώλια ζεστό κρατικό χρήμα, που άρπαξαν από το λαό.


• Η ληστεία των ταμείων, οι φούσκες του χρηματιστηρίου και τα «δομημένα ομόλογα».


• Ο πακτωλός ενισχύσεων των τραπεζών.


Λεφτά υπάρχουν!.. Όμως βρίσκονται στα σεντούκια των Ελβετικών τραπεζών, όπως τα 600 δις (δηλαδή δυο φορές σχεδόν το χρέος της χώρας) που βγήκανε απ’ τις δικές σου πλάτες.


Η αδιαφορία, η απάθεια και η ανοχή σου, σημαίνει συνενοχή στο έγκλημα που διαπράττουν εις βάρος σου, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Στις 11 Μάη έχει προκηρυχτεί Πανελλαδική Απεργία ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή λαίλαπα που υλοποιεί η κυβέρνηση με την στήριξη των κομμάτων των μονοπωλίων.


Στις 11 Μάη σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς τους υπηρέτες.







ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ 2011


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ

Τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία.


Διεκδικούμε για εμάς και τις οικογένειές μας,  μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας».

********* 

Ανακοινώσεις έκαναν πολλές οργανώσεις μικρομεσαίων. Ξεχωρίζει μεταξύ άλλων το προσκλητήριο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Αττικής (ΣΙΣΕΜΑ) που αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση της 11ης Μαΐου.


«Ο ΣΙΣΕΜΑ ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα χιλιάδων επισκευαστών που στενάζουν από την αναδουλειά καλεί όλους τους ιδιοκτήτες συνεργείων να συμμετάσχουν ενεργά στο μπλοκ των μικρομεσαίων και των επισκευαστών σε κοινή πορεία με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Η συνεχής λήψη σκληρών μέτρων κατά των μικρομεσαίων, των εργαζομένων και των συνταξιούχων μας έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής. Με τα διαδοχικά μνημόνια θέλουν να πτωχεύσουν το λαό για χάρη των τραπεζών και των δανειστών, να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο και να υποθηκεύσουν το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας για δεκαετίες.

Ο κλάδος των συνεργείων είναι από τους πρώτους που επλήγησαν από τα μέτρα. Τα συνεργεία κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο. Αναδουλειά παντού. Τα εισοδήματα μας είναι στο μηδέν. Η εφορία μας κυνηγάει, αδυνατούμε να πληρώσουμε δάνεια, φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Όλοι να συμμετάσχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση της 11ης Μαΐου 2011.

Η κρίση δεν πλήττει μόνο τον ελληνικό λαό αλλά όλους τους λαούς της Ευρώπης. Οι ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες. Οι λαοί υποφέρουν. Η κινητοποίηση της 11ης Μαΐου εντάσσεται σε κοινή δράση όλων των ευρωπαϊκών λαών για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές.

Συνάδελφοι Επισκευαστές
• Ο διπλανός, ο φίλος, ο γείτονας, έκλεισε ή θα κλείσει το συνεργείο του
• Η αναδουλειά χτυπά την πόρτα μας.
• Τα παιδιά μας αναζητούν δουλειά σε άλλες χώρες.
• Προγραμματισμοί ανατρέπονται, όνειρα γκρεμίζονται, οικογένειες σκορπάνε.
• Η πατρίδα ξεπουλιέται.

Αντιστεκόμαστε για να μην μας τσακίσουν

Παλεύουμε για ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικας

Σημείο συνάντησης των επισκευαστών 11 Μαΐου 9:00 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και 10:00 π.μ. στην Ομόνοια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου