Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κόστος και όφελος από το κεφάλι του Ροβέρτου

.
Η είδηση λέει:

Σοκ έχει προκαλέσει επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ, που βγήκε στην δημοσιότητα, και το οποίο αναφέρει ότι λόγω κόστους καλύτερα να γίνει ακρωτηριασμός σε διαβητικό ασθενή παρά να του χορηγήσουν τα ειδικά παπούτσια.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει:

«Η έκτακτη ειδική επιτροπή της διοίκησης, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση των διαβητικών παπουτσιών δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού απλά καθυστερεί για ένα δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα».

Ο νεοφιλελευθερισμός στο απόγειος της δόξας του «κράτους πρόνοιας» του Μνημονίου!

Όμως ο νεοφιλελευθερισμός έχει και τα καλά του, δε μπορώ να πω.

Αν δηλαδή πάρουμε το κεφάλι του Ροβέρτου που διοικεί αυτόν τον τόσο σπουδαίο κοινωνικό φορέα τι θα γίνει;

Οι επιστήμονες του Οργανισμού που με τόση επιμέλεια υπολόγισαν το κόστος- όφελος για ένα διαβητικό, μπορούν άραγε να το υπολογίσουν το κόστος – όφελος για έναν διαβολικό; Τελικά τι λέτε ποιο θα είναι το κόστος και ποιο το όφελος αν πάρουμε τοα κεφάλι του Ροβέρτου (και όχι μόνο);

Μυρίζομαι πολλά οφέλη….



Υ.Γ. Θυμήθηκα τώρα το αναλόγου κυνισμού έγγραφο της Φίλιπ – Μόρις που έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στη κυβέρνηση της Τσεχίας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε ορισμένα μέρη και των διαφημίσεων τσιγάρων, αναφέροντας ότι με τα τσιγάρα της έχει μεγάλη συμβολή στην εξόντωση των συνταξιούχων και έτσι γλυτώνει η κυβέρνηση εκατομμύρια από τις συντάξεις που δεν δίνει!

Είπαμε νεοφιλελευθερισμός….

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ φίλε πολύ ωραίο μπλογκ σε προσκαλώ και στο δικό μου.

    Δεύτερον, η αναλγησία που φτάνει στα όρια του παρανοικού από όπως το λες νεοφιλελευθερισμό είναι αποτέλεσμα των δυνάμεων της οικονομίας της αγοράς εφόσον αυτή πλέον ελέγχει τα πάντα και δυστυχώς στον τομέα της υγείας ισχύει το ίδιο!!!

    Έχω αδερφό διαβητικό και έχω μία πείρα για το θέμα, αν και είναι μικρό παιδί ακόμα.

    Σε προσθέτω στο συνδεσμολόγιο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ έκανα τη πρώτη επίσκεψη στο blog σου...

    Στέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρβαρότητα!!! Η κυβέρνηση έκοψε από τους τυφλούς και τους συνοδούς τους το επί δεκαετίες παρεχόμενο μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης με τον ΟΣΕ, προκειμένου να τον παραδώσει «χωρίς βάρη» στους αγοραστές. Ίδια ανάλγητη συναντίληψη με την Ν.Δ, για το πώς εννοούν το κράτος πρόνοιας.

    Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) με δελτίο τύπου της μας γνωστοποίησε ότι «διαπίστωσε μετά την έκδοση της «Διευκρινιστικής Εγκυκλίου για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2010» υπ’αριθμ. Π3α/Φ.11/Γ.Π ΟΙΚ.109583/06-09-2010 που υπογράφει η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά ότι από φέτος, χωρίς καμιά προειδοποίηση και σχετική διαβούλευση, η Κυβέρνηση μονομερώς περικόπτει το επί δεκαετίες παρεχόμενο μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης με τον Ο.Σ.Ε στους τυφλούς και στους συνοδούς τους».
    Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το 2009 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινούμενη στην ίδια συναντίληψη με τη σημερινή κυβέρνηση για το πώς εννοούν το «κράτος πρόνοιας», προχώρησε στην αντίστοιχη περικοπή της μείωσης κατά 50% στα εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενόψει της επικείμενης εκποίησής της σε ιδιώτη. Για το θέμα, μάλιστα, είχαμε απευθύνει τότε ερώτηση (Α.Π. 17746/14.04.2009) προς τα υπουργεία Απασχόλησης, Μεταφορών και Οικονομικών, χωρίς να λάβουμε απάντηση.

    Σιγά που θα ντρεπόταν!

    Στέργιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...δεν με ξαφνιάζει τίποτα. Το κράτος πρόνοιας δεν υπάρχει στην οικονομία της αγοράς. Τα διάφορα ταμεία ασφάλισης θα παρέχουν μόνο τα στοιχειώδη και αν, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ. Ο ανελέητος βομβαρδισμός της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς πρέπει να ανατραπεί με αντισυστημική δράση άμεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή