Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Πόλεμος και πλούτος. Για να μη ξεχνιόμαστε τι είναι ο καπιταλισμός

Πόλεμος, αλλά οι Ρώσοι και όλοι οι μεγιστάνες του κόσμου, έγιναν ακόμη πλουσιότεροι!

 Πάντα αυτό γινόταν και σε όλο τον καπιταλισμό. Και με πόλεμο και με ειρήνη οι πλούσιοι γινόταν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

 Και πριν και μετά τον κάθε πόλεμο, ο λαός των αδύνατων υπέφερε και ο λαός των δυνατών υπέφερε.


  Το ίδιο και τώρα. Με τον πόλεμο και ο ουκρανικός λαός υποφέρει και ο ρωσικός το ίδιο. Στο σβέρκο τους και οι δύο έχουν τους  καπιταλιστές – μονοπωλιστές που πίνουν το αίμα του λαού με όργανα το κράτος των ναζί και το κράτος των ολιγαρχών. Και στις δυο χώρες ο λαός πληρώνει για τον πόλεμο των ταξικών εξουσιών τους με πρόσχημα τα δεινά του ενός από τον άλλον, τα οποία οι ίδιοι επέφεραν. 

Χαμένο όνειρο η ξένοιαστη ειρηνική ζωή επί Σοσιαλισμού.

 Οι Ρώσοι μεγιστάνες το 2022, με τις κυρώσεις, «έπεσαν» στα 353 δισεκατομμύρια συνολική περιουσία. Το 2024 έφτασαν τα 577 δισεκ!

 Η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχθηκε ταχύτερα πέρυσι από όλες τις χώρες G7-με (+3,6%) και εκτόπισε τη Γερμανία από την 5η θέση παγκοσμίως. Η ανάπτυξη όμως βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή όπλων και πυρομαχικών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εμποδίζοντας τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

 Κι όποιος νόμισε ότι στην, όπως φαίνεται, νικημένη Ουκρανία του ΝΑΤΟ καταστράφηκαν οι ολιγάρχες, μάλλον λάθος κάνει. Με 260 δισεκ. κάθε μορφής να έχει εισρεύσει στη χώρα σε 2 χρόνια για… «να φθείρει τους Ρώσους μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!», φανταστείτε τη διαφθορά και τι μίζες έχουν πέσει στους Ουκρανούς ολιγάρχρες και τι πολεμικά εφόδια έχουν πληρωθεί και κάποια μεταπωληθεί αντί χρυσού, αφήνοντας ψίχουλα για τον λαό που βλέπει να σκοτώνονται τα παιδιά του για το ΝΑΤΟ και το καθεστώς των Αζόφ!

 Καλά τώρα μη νομίσετε ότι οι δισεκατομμυριούχοι στη Δύση έχασαν. «Είναι πλουσιότεροι από ποτέ, με συνολικό πλούτο που φθάνει τα 14,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2023», αναφέρει το Forbes..

Και με τον πόλεμο της Γάζας τα ίδια συνέβησαν… Άραβες, Αμερικανοί και Ισραηλινοί ολογάρχες – μονοπωλιστές, μαζί και οι Έλληνες εφοπλιστές, έγιναν πλουσιότεροι, πάνω στα πτώματα των Παλαιστινίων…

Πηγή:

https://www.forbesgreece.gr/listes-forbes/3795821/forbes-oi-rosoi-megistanes-eginan-akomi-pio-plousioi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου