Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

«Τα κεφάλαιά μου να σωθούν…»!

Η εφημερίδα «Η Καθημερινή» πανηγυρίζει και προβάλει, μαζί με το σύνολο σχεδόν των μμε, την ενέργεια ενός Έλληνα ιδιοκτήτη μιας νεοφυούς επιχείρησης (startup), στη Silicon Valley, οποίος έφερε τα κεφάλαιά του στην Ελλάδα για να τα σώσει από την αστάθεια, ιδίως την τραπεζική, που επικρατούσε στην κοιλάδα της τεχνολογίας των ΗΠΑ, όπως έδειξε και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

 

 

Αντί να συνειδητοποιήσει και να ενημερώσει ότι, όπως έφυγε από εκεί, λόγω αστάθειας, κατά τον ίδιο τρόπο και ευκόλως, αυτός και τόσοι άλλοι, αν δουν εδώ αστάθεια θα πάρουν τα κεφάλαιά τους από την Ελλάδα και θα τα πάνε όπου έχει κέρδη και ασφάλεια γι αυτούς, αποκρύπτει τον κίνδυνο και πανηγυρίζει! Το λένε εμμέσως με την πράξη τους και οι ίδιοι και δεν ντρέπονται, αλλά η Καθημερνή τον χαβά του θαυμασμού! Άλλωστε αυτό το έχουν κάνει με χυδαίο και κυνικό τρόπο οι κεφαλαιούχοι και μεγαλοαστοί, όταν με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια έβγαλαν στο εξωτερικό και στους «φορολογικούς παραδείσους» τεράστια κεφάλαια που συσσώρευσαν ως κέρδη στη χώρα μας από την εκμετάλλευση και τον ιδρώτα των εργαζομένων, από τα φθηνά και αγύριστα δάνεια που έγιναν δημόσιο χρέος και από τα κίνητρα και εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα που ήταν τζάμπα πακτωλός χρημάτων ληστεμένα από τον λαό!

Τι να περιμένουμε όμως από μια εφημερίδα της αστικής τάξης; Τα κεφάλαια να σωθούν και ας πάνε όπου νοιώθουν ασφάλεια, αυτό είναι το κριτήριο της εφημερίδας, όχι στη χώρα που δημιουργήθηκαν από τον ιδρώτα του λαού! Την ελευθερία κίνησης κεφαλαίων ποτέ δεν την αμφισβητούμε, ούτε για τα δικά μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου