Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ο ΣΦΕΑ τιμάει τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα


 Με μια σεμνή τελετή και με τον επιβαλλόμενο σεβασμό στην τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, λόγω κορονοϊού, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του  Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Σπύρο Χαλβατζή, τίμησε, στις 21/4/2020, στον χώρο βασανιστηρίων της χούντας ΕΑΤ-ΕΣΑ, την 53η επέτειο από την έναρξη του Αντιδικτατορικού Αγώνα, αμέσως με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών. 


Στην τελετή παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Σ. Χαλβατζής: Να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας προετοιμάζουν. 

 «Τιμούμε σήμερα όλους όσους πιάστηκαν  την 1η μέρα, πριν από 53 χρόνια το 1967 στις 21 τ’ Απρίλη, και εξορίστηκαν στη Γυάρο, αλλά και όλους εκείνους οι οποίοι διώχθηκαν, συνελήφθηκαν, δικάστηκαν, καταδικάστηκαν, βασανίστηκαν αργότερα και τις εκατοντάδες, χιλιάδες αγωνιστές που πέρασαν από το ΕΑΤ-ΕΣΑ και από όλους τους τόπους βασανιστηρίων. Στις σημερινές συνθήκες, στις συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, στις συνθήκες όπου βασανίζονται, εργάτες, εργαζόμενοι με διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις, σε όλους αυτούς που στέκονται όρθιοι, και είμαστε σίγουροι ότι, όπως τότε έτσι και σήμερα, θα μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι, όρθιοι αγωνιστές, για  όλα όσα μας προετοιμάζουν για το αύριο. Να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε».











Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα: 

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τόνισε ότι: «Σήμερα τιμάμε τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα  και βγάζουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Σήμερα σε διαφορετικές συνθήκες, βιώνουμε μια νέα εκδοχή της βαρβαρότητας, στις συνθήκες της πανδημίας του κορνονοϊού, φάνηκε σε όλο της το «μεγαλείο» η γύμνια του συστήματος της δικτατορίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Μένουμε γεροί, μένουμε δυνατοί όρθιοι! «Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί».  





Από Αριστερά: Στέργιος Βασιλείου, Νίκος Τριανταφύλλου, Δώρα Καλλιπολίτη, Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Μανταίος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου