Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Διαδηλώσεις στο Ιράν! Για ποιον;


Ξαφνικά όλη η (δυτική) ειδησεογραφία, λίγες μέρες μετά τις μεγάλες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, μας ενημέρωσε, ως αντίβαρο, για μαζικές διαδηλώσεις, Ιρανών δημοκρατών που δεν ανέχονται το τυραννικό καθεστώς των μουλάδων και βγήκαν στις πλατείες να  διαδηλώσουν κατά της… κατάρριψης του ουκρανικού Μπόινγκ! Γι αυτό(!) ζήτησαν και την παραίτηση του Αγιατολαχ Χαμενεΐ, Προέδρου της χώρας! Δεν έγινε γνωστό αν κάλεσαν και τους Αμερικανούς να «απελευθερώσουν» τη χώρα, όπως Χονγκ Κόνγκ ή να σκοτώσουν τον Πρόεδρο, όπως Σουλεϊμανί!

Είναι αυτοί όλοι παιδιά των «πορτοκαλί» επαναστάσεων της CIA και της NED που ρίχνουν τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις της χώρας τους «δημοκρατικά» για να φέρουν άλλες πιο αντιλαϊκές κυβερνήσεις όπως Αφγανιστάν, Αίγυπτο, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία κ.α. και αν είναι δυνατόν και ναζιστικές δυνάμεις στην εξουσία, όπως στην Ουκρανία.


Όλοι ξέρουμε τι είδους καθεστώς είναι στο Ιράν. Σαν τα μούτρα των υποτακτικών ή υποταγμένων στον δυτικό ιμπεριαλισμό, τύπου Σ. Αραβίας, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύης κ.α.


Μα τότε γιατί γίνεται η διαμάχη και η αντιπαράθεση ενώ θα μπορούσαν να τα βρουν όπως στη Σ. Αραβία;


Αν δεν πάμε στα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων που αντιπαλεύουν, ποτέ δεν θα λύσουμε το πρόβλημα με ιδεολογίες, Κοράνια, Θρησκείες και πολιτιστικές διαφορές.


Η διαμάχη Ιράν – δυτικών ιμπεριαλιστών είναι ίδια με τη διαμάχη Βενεζουέλας – ΗΠΑ. Η άρχουσα μονοπωλιακή αστική τάξη σε Ιράν, Βενεζουέλα και όπου παλιότερα έγινε επέμβαση των Αμερικανών και συμμάχων τους, κρατάει για τον εαυτό της τον ενεργειακό πλούτο τη χώρας και δεν δέχεται επικυρίαρχους και υψηλή κυριότητα απ αυτού, από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Αυτή είναι η αιτία. Ποιος θα παίρνει τον πλούτο και όχι ποιος θα απελευθερώσει τον λαό από τυραννικά καθεστώτα αφού με ίδια και χειρότερα τα αντικαθιστούν. Σε τι δηλαδή η δυτικής στήριξης δικτατορική «δημοκρατία» του Σάχη που δολοφονούσε μαζικά και αβέρτα, ήταν καλύτερη από τη σημερινή ισλαμική (σιιτική) «δημοκρατία»; Σε τι από την… Αφγανική (σουνιτική) «δημοκρατία» της Σαρία ή τη βασιλεία της Σ. Αραβίας; Μόνο στον επικυρίαρχο διαφέρουν.


Έτσι, η διαφήμιση διαδηλώσεων στο Ιράν, φως φανάρι γίνονται με εντολή από τους χρηματοδότες των οργανώσεων υπεράσπισης των… ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε άλλο παρά πείθει ότι πρόκειται για γνήσιες λαϊκές διαδηλώσεις. Κι ενώ τα προβλήματα δημοκρατίας είναι πραγματικά για τον λαό που βγαίνει στον δρόμο και πληρώνει ακριβό τίμημα με νεκρούς και τραυματίες, η λύση που υπονοούν και τελικά οδηγούν οι οργανωτές τέτοιων διαδηλώσεων δεν διαφέρουν από άλλη μια τυραννική εξουσία, χειρότερης υφής αφού τώρα εκτός  της μερίδας της ντόπιας πουλημένης αστικής τάξης θα φορτώσουν φόρο υποτέλειας στον λαό για την παγκόσμια ιμπεριαλιστική αστική τάξη.


Το έχουμε ξαναπεί. Όταν ο λαός και ιδίως η εργατική τάξη που ξεσηκώνεται σε μια χώρα διεκδικώντας δικαιώματα, δεν έχει δικό της πρόγραμμα ταξικής εξουσίας και αυτόνομο ταξικό κέντρο καθοδήγησης και για ανατροπή της ταξικής εξουσίας της αστικής τάξης και της δικτατορίας του κεφαλαίου, η αστική τάξη υποταγμένη ή όχι στους ιμπεριαλιστές, επανέρχεται με άλλο προσωπείο και επιβάλει τη συνέχιση της τυραννικής εκμετάλλευσης του λαού και του πλούτου της χώρας για λογαριασμό της. Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τέτοιες εξουσίες στο σημερινό επίπεδο ανάπτυξης του κόσμου, πέρα από μερικές (ίσως) παραγράφους δικαιωμάτων στους νέους νόμους που όμως θα είναι συνεχώς υπό αίρεση και επαναφορά της ίδιας τυραννικής κατάστασης. Χωρίς κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, οι εργαζόμενοι και ο λαός θα είναι πάντα υποτελείς στην άρχουσα τάξη του κεφαλαίου και συνεχώς αντικείμενα εκμετάλλευσης  κάθε μορφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου