Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Νεοφιλελεύθερος μύλος με τους άνεργους πτυχιούχους






Ο ρ/φ ΣΚΑΪ (08:45, 20/9/2019) προβάλει την έρευνα του ΣΕΒ όπου οι επιχειρήσεις εμφαίνονται να θέλουν να προσλάβουν εργαζόμενους αλλά δεν… βρίσκουν τις υψηλές ειδικεύεις που θέλουν! «Δεν υπάρχουν» στο 1 εκ ανέργων, το μεγαλύτερο % στην ΕΕ, μέσα στο οποίο υπάρχουν οι περισσότεροι άνεργοι πτυχιούχοι της ΕΕ σε μια χώρα που κατέχει την 4η θέση πτυχιούχων σε σχέση με τον πληθυσμό και με πανεπιστήμια που κατέχουν εξαιρετικές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη!






Ναι, δεν βρίσκουν…



Και πάνω που ετοιμάζεται ο πόλεμος κατά των ανειδίκευτων Ελλήνων επιστημόνων και των ανειδίκευτων εργαζόμενων, τους έρχεται ένα γράμμα από επιστήμονα ατομικής φυσικής με δύο μεταπτυχιακά στην Γερμανία, ο οποίος τους λέει ότι 8 μήνες ψάχνει για δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και αντιμετωπίζει ασυζητιτί απόρριψη με αρκετά ειρωνικά σχόλια για την ειδίκευσή του και έχει έρθει στα όρια της απελπισίας γιατί ζει με δανεικά! Σχολιάζει δε ότι ζητούν υψηλή ειδίκευση αλλά προσλαμβάνουν μη επιστήμονες (με τους γνωστούς μισθούς) και μετά παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν ειδικευμένους επιστήμονες!



θέλουν ειδικευμένους επιστήμονες αλλά ειδικευμένους σε... μισθούς πείνας και ανειδίκευτων εργατών! Ο ακροατής μάλλον αργά το πήρε μυρωδιά.

Μπέρδεψαν τα μπούτια τους Πορτοψάλτε και ερευνητής, δεν χωρούσε στην προπαγάνδα τους το θέμα, και το έριξαν μετά στο «να εξετάσουμε την περίπτωση γιατί συμβαίνει ενώ διαφορετική είναι η έρευνα…) και φυσικά στην «κατάρα» των πανεπιστημίων να μη συνδέονται με την αγορά εργασίας, δηλαδή με τις επιχειρήσεις που τους θέλουν τους πτυχιούχους, έτοιμα μονοειδικευμένα δουλάκια, αναγκαστικής εξάρτησης.



Η έρευνα: «Οι ελλείψεις σε παιδεία και δεξιότητες εμπόδιο για τον παραγωγικό μετασχηματισμό και την σύγχρονη ανταγωνιστική παραγωγή» Η έρευνα του ΣΕΒ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ»







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου