Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Οι «σύμμαχοι»




Εμείς τους λέμε πως μπήκαν οι εχθροί και αυτοί γελάνε…

Η ευφορία που κατέλαβε την κυβέρνηση στη διαδικασία παράδοσης των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου στις πολυεθνικές των ιμπεριαλιστών, μαζί με την παραχώρηση ουκ έστιν αριθμό βάσεων στους Αμερικανούς (και στους Γάλλους στην Κύπρο)  δεν μπορεί να κρυφτεί. Όλοι οι κονδυλοφόροι του… έθνους βλέπουν απομόνωση της Τουρκίας και αρραγές μέτωπο εναντίον της από ΗΠΑ, ΕΕ ΝΑΤΟ και λοιπές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έτοιμες να πολεμήσουν για τα… δικαία της Ελλάδας!!!

Όχι, δεν είδαν επικίνδυνη εμπλοκή στην περικύκλωση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας και παρεμπόδιση της ιμπεριαλιστικής Κίνας.

Και ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την ιστορία. Τι έγινε στη Μικρασιατική εκστρατεία, είναι γνωστό. Εκστράτευσε ο στρατός με εντολή των αγγλογάλλων και στήριξη των Αμερικανών για να διασφαλίσουν τα πετρέλαια της Μοσούλης. Όταν όμως τα διασφάλισαν από τον Ατατούρκ, άφησαν την Ελλάδα να καταστραφεί! Το ΚΚΕ τα έλεγε και τότε αλλά αυτοί γελούσαν και έστηναν στρατοδικεία για «προδότες» που τα έλεγαν.

Και τώρα τι γίνεται; Τα ίδια!

Τάχα «ξέφυγε» από τον Βρετανό υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σερ Αλαν Ντάνκαν, η δήλωση για την κυπριακή ΑΟΖ, ότι  δεν πρέπει να διεξάγονται «διερευνητικές γεωτρήσεις» σε «οποιαδήποτε περιοχή στην οποία η κυριαρχία είναι υπό αμφισβήτηση»! Τι σημαίνει; κλείσιμο ματιού από τη Βρετανία και εμμέσως από όλους τους δυτικούς, στην Τουρκία και «επένδυση» σε περίπτωση μιας νέας «ευτυχούς κατάληξης» των έντονων παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων των δυτικών ιμπεριαλιστών με την Τουρκία «τύπου Ατατούρκ» στο «τι μου δίνεις - τι σου δίνω»

Το ίδιο με τον κ. Ντάνκαν κάνουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έστω και με πιο συγκαλυμμένο τρόπο, αναγνωρίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και προωθώντας σενάρια συνεκμετάλλευσης των κυπριακών υδρογονανθράκων, χωρίς απαραίτητα να υπάρξει διευθέτηση του Κυπριακού. Και αν η Ανατ. Μεσόγειος βρίσκεται πιο μακριά, ας κοιτάξουμε προς το Αιγαίο, όπου με την ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ η Τουρκία έχει κατοχυρώσει τις αμφισβητήσεις της και έχει «γκριζάρει» ολόκληρες περιοχές, την ίδια ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τους συμμάχους της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ ως «εγγυητές» τάχα των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και προσπαθεί να υποβαθμίσει την επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Να θυμηθούμε και την αθώα «γεωγραφική» δήλωση του φιλοκυβερνητικού βουλευτή ότι το Καστελόριζο «δεν ανήκει στο Αιγαίο» και «η Τουρκία έχει μεγάλη ακτογραμμή»; Σαν το Καστελόριζο να είναι ένα νησί έξω από την Αλεξάνδρεια, χωρίς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και χωρίς καμία συνέχεια από την Ελλάδα!

Τι να σημαίνουν άραγε όλα αυτά αν όχι προετοιμασία μιας καταστροφικής εξέλιξης με τη συνέργεια των «συμμάχων»;

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο τουρκικός λαός θα κερδίσει τίποτα; Όχι βέβαια γιατί και πάλι οι ιμπεριαλιστές και οι πολυεθνικές τους θα είναι κερδισμένες.

Και οι δικοί μας κονδυλοφόροι εδώ προσπαθούν να μας παραπλανήσουν την ώρα που οι ιμπεριαλιστές βυσσοδομούν κατά των λαών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου