Τρίτη 21 Μαΐου 2019

«13η Σύνταξη»: Σαράντα παρακράτησαν, ένα επέστρεψαν!




Μία περίπτωση…

Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την απόδοση στους συνταξιούχους ενός βοηθήματος πρόνοιας που το ονόμασε «13η Σύνταξη», αλλά η πραγματικότητα είναι τραγική.

Ποντάροντας στη ασθενή μνήμη, η οποία σε προεκλογικές περιόδους πολιορκείται από «θαυματουργές» εικόνες μελλοντικής ευτυχίας, η κυβέρνηση απαιτεί να ξεχάσουμε ότι η λεγόμενη «13η Σύνταξη» είναι κάτι ψίχουλα από το ψωμί που άρπαξε από το τραπέζι των συνταξιούχων και να σκεφτόμαστε μόνο αυτό που δίνει ως «δώρο» αυθύπαρκτο! Ένα δώρο που από κανένα δεν το πήρε και απλώς το μοιράζει απλόχερα και με αγάπη για τους συνταξιούχους!

Το παρακάτω, ένα, παράδειγμα, αποκαλύπτει το μέγεθος της ληστείας των συντάξεων και το μέγεθος της απάτης που επιχειρείται με την προσπάθεια να αντικατασταθεί στη μνήμη με ένα θεόσταλτο δώρο!

Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Η σύνταξη περικόπηκε κατά 39,44% και το «δώρο» ή η «13η σύνταξη» αποτελεί το 1/40 των ετήσιων κρατήσεων ή αλλιώς το 2,44% των κρατήσεων!

Μπορεί να επικρατεί, όσον αφορά τους φόρους και τις κρατήσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με αυτά που μοιράζουν, η αντίληψη ότι  «10 παίρνουν ένα δίνουν» αλλά εδώ πρόκειται για πολύ χειρότερη περίπτωση και μάλιστα άμεσα αποδεικνυόμενη και συνδεόμενη: 40 παίρνουν 1 δίνουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου