Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων



-Υπερήφανο το ΚΚΕ που πάντα έθετε θέμα γερμανικών αποζημιώσεων

 - Θρασίμια οι χρυσαυγίτες

-Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών

Ψηφίσθηκε στις 17 Απριλίου 2019 από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με ευρύτατη πλειοψηφία, η πρόταση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση «για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών», σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της Εκθέσεως της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, σύμφωνα με το άρθρο 45 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής.

Καταψήφισε μόνο η Χρυσή Αυγή!


Είμαστε υπερήφανοι διότι δεν σταματήσαμε ποτέ να εγείρουμε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όταν κάποιοι άλλοι έκαναν, κοινώς, την πάπια, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» τους δολοφόνους υπόδικους της Χρυσής Αυγής. 

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, διότι ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης, ήταν οι κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς του Μεταξά στους Γερμανούς και απέδρασαν για να σηματοδοτήσουν το έπος της Αντίστασης. Σε αυτό το σημείο καταχέριασε τους χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι έρχονται στη Βουλή οι εγκληματίες δολοφόνοι για να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Τους αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» διότι δεν τολμούν να πουν αυτό που πιστεύουν, δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες των ναζί στην Κατοχή.



Τόνισε ότι είναι οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί και των ταγματασφαλιτών που φωτογραφίζονταν δίπλα σε κρεμασμένους Έλληνες και σήμερα έχουν σβάστικες στα μπράτσα τους. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έδωσε πολύ αίμα και ότι είναι έτοιμο να το ξανακάνει για να συντριβεί ο φασισμός, που είναι η πιο σκληρή μορφή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Σε ό,τι αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις, σημείωσε ότι επί δεκαετίες δεν διεκδικούνται για καθαρά πολιτικούς λόγους, διότι πριν ακόμα λήξει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος οι ΗΠΑ έκαναν συμφωνίες με στρατιωτικούς του Χίτλερ, τους οποίους έβαλαν στο ΝΑΤΟ όταν αυτό ιδρύθηκε. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην ΕΕ, που δεν στηρίζει το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλώνοντας αναρμόδια, ενώ για τη Βενεζουέλα θεωρεί ότι είναι αρμόδια.

Σημείωσε ότι η ΕΕ την 9η του Μη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης την έκανε Μέρα της Ευρώπης και εξισώνει το θύμα με το θύτη, αναγνωρίζει μέλη των SS σαν αντιστασιακούς σε χώρες της Βαλτικής και δικαιώνει τους Ουκρανούς φασίστες. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι σύμμαχοι στο αίτημα για αποζημιώσεις η Βρετανία και η Γερμανία που έκλεψαν τον πολιτισμό της Ελλάδας, αγάλματα και μνημεία και δεν τα επιστρέφουν.

Με βάση το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι αξιώσεις της Ελλάδας αφορούν πολεμικές αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές και διαρπαγές, πολεμικές επανορθώσεις των θυμάτων και συγγενών των θυμάτων, αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, καθώς και επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών και εκκλησιαστικών κειμηλίων.

Με βάση τις εκτιμήσεις, οι καθαρές απαιτήσεις της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας υπολογίζονται στα 171.442.057.838 ευρώ, ποσό στο οποίο προστίθενται οι απαιτήσεις για το κατοχικό δάνειο που ανέρχονται στα 10.344.859.092 ευρώ, η απαίτηση για αποθετικές ζημίες που ανέρχεται στα 33.873.928.462 ευρώ, καθώς και η απαίτηση από μείωση παραγόμενου προϊόντος που ανέρχεται στα 53.886.160.462 ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2014, το συνολικό ποσό των απαιτήσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία ανερχόταν στα 269.547.005.854 ευρώ.


1 σχόλιο: