Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Όταν η «αριστερά» μας δουλεύει


Ένα σχόλιο γεμάτο οργή.



Αφού εφαρμόζουν σε όλο τους το μεγαλείο τις ευέλικτες μορφές εργασίας που έχει επιβάλει το κεφαλαίο, τώρα μας διεκτραγωδούν την τραγική κατάσταση των εργαζομένων της… «ευέλικτης εργασίας»!



Τάχα διαπίστωσαν(!)  ότι με τις «ψηφιακές πλατφόρμες διαχείριση της απασχόλησης», παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα, ότι έχουμε  «Εργασιακή Σκλαβιά» και «κάτι πρέπει να κάνουμε» για να τα διαφυλάξουμε!








Και «δεν ξέρουν» την αιτία και την ψάχνουν… στο ανεξέλεγκτο διαδίκτυο που πλανάται στον… ουρανό!



Είναι ο καπιταλισμός που εφαρμόζετε ηλίθιοι, τι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε;  ολόιδιος όπως στην αιματηρή πρωταρχική συσσώρευση, στους δολοφονικούς ταξικούς σας πολέμους, στις αποικίες και στους δούλους, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις δικτατορίες και στις αστικές δημοκρατίες της… δημοκρατικής εκμετάλλευσης…



Είναι η δικτατορία του κεφαλαίου που υπηρετείτε, γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε;



Ο λόγος για την… «Ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (GUE/NGL)  του ΣΥΡΙΖΑ, (με ουρά μελών η  ΛΑΕ και η Πλεύσης Ελευθερίας) που δεν είδε το χάος από την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις «ευέλικτες μορφές εργασίας» στην ΕΕ και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, «δεν άκουσε» ότι… είναι οι ίδιοι τις εφαρμόζουν σαν καλοί μαθητές των αγορών και των ιμπεριαλιστών, αλλά να, ανακάλυψαν την «Ουμπεροποίηση και την Εργασιακή Σκλαβιά» από τις ψηφιακές πλατφόρμες!!!



Πόση υποκρισία!



Διαπιστώσεις από σχετική συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο:



-[Μόνο 1 στους 40 σε αυτές τις πλατφόρμες κατορθώνει να παίρνει μόλις το μισό μισθό εργαζομένου].



-[Το 25% της αμοιβής από την υπηρεσία που προσφέρουν το κρατάει η  πλατφόρμα]!



-[Ο εργαζόμενος καλείται να είναι διαθέσιμος στην πλατφόρμα 24 ώρες το 24ωρο, ανά πάσα στιγμή. Και ενώ διαθέτει όλο τον χρόνο του αμείβεται μόνο για τις μικροεντολές ή αποστολές, που του ανατίθενται].



-Η πρόεδρος της Ομάδας GUE/NGL, Γκάμπι Τσίμερ: [«Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία όσον αφορά την αμοιβή, και την ασφάλεια και τα εργασιακά δικαιώματα με αυτά που ίσχυαν μέχρι τώρα», «μία τάση που όλο και περισσότερο συζητείται]!



Σώωωπαααα, «τάση που συζητείται»!!!!





- Η κ. Τσίμερ χαρακτηρίζει [μεγάλη πρόκληση για το εργατικό κίνημα ότι σε αυτή τη μορφή απασχόλησης «δεν έχουμε τυπικές, επίσημες θέσεις εργασίας, δεν έχουμε κοινωνική νομοθεσία, η οποία να μπορεί να εφαρμοστεί, ή συλλογικές συμβάσεις, και ως εκ τούτου δεν έχουμε και κοινωνική ασφάλιση…»]



Ναι βρε, πρόκληση είναι, κάτι σαν αυτό που λένε οι καπιτάλες και οι κονδυλοφόροι τους ότι η κρίση είναι «πρόκληση και ευκαιρία»! τόσο απλά και αισιόδοξα.



-[Η αποθέωση της καινοτομίας χωρίς νομικούς κανόνες στην πραγματικότητα οδηγεί στην ασυδοσία].



Κουράστηκαν για να το ανακαλύψουν, αλλά τώρα που το ανακάλυψαν το εφαρμόζουν στην ΕΕ, χωρίς ενοχές!



-[…συνθήκες άγχους, κούρασης, υπερεργασίας που οδηγούν σε ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα. Τα θύματα είναι συνήθως νέοι από 20 έως 30 ετών. Η ζωή τους έχει φτάσει να αξίζει λιγότερο από μια πίτσα από αυτές που κουβαλούν»].



Αφού δεν έχουμε πόλεμο να τους κάνουμε αξίας μιας σφαίρας και κρέας για τα κανόνια, τους κάνουμε κρέας στο ματωμένο δρόμο του κεφαλαίου για ένα ευρώ, για μια πίτσα.



-[«οι μεγάλες εταιρείες εκμεταλλεύονται την έλλειψη νομοθεσίας στην ΕΕ, και φοροδιαφεύγουν με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα κέρδη τους, ενώ δεν μοιράζονται καθόλου αυτά τα κέρδη με τους εργαζομένους τους»].



Καλή η διαπίστωση. Δεν το ξέρατε ε; Κρατήστε την για καμιά προεκλογική διακήρυξη που θα λήξει το βράδυ των εκλογών.



-[Πρέπει να υπάρξει ακριβής ορισμός της έννοιας του αυτοαπασχολούμενου].



Ναι, αυτή είναι η αιτία της… άγριας εκμετάλλευσης.!!! Το έλλειμμα ορισμού της έννοιας του αυτοαπασχολούμενου! Λίγη ντροπή δεν βλάπτει ευρωπροσκυνημένοι.



-[οι πλατφόρμες δεν έχουν βάση στην εθνική επικράτεια, όπου εργάζονται οι εργαζόμενοι].



Άρα δεν υπάρχει γι αυτές κανένας νόμος!

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και το λένε offshore. Μας δουλεύουν;



Το ΑΠΕ το δημοσίευσε όχι ο… ριζοσπάστης!



Ουμπεροποίηση και Εργασιακή Σκλαβιά










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου