Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Συμβάσεις, μίζες, υπερτιμολογήσεις και χρέος



“Όλες οι συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαίνονταν από 2% έως 2,5%” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.




Αν, απ’ ό,τι ξέρω, αυτό το 2,5% αποτελεί το 10% της υπερτιμολόγησης τότε το κράτος για κάθε 100 δισεκ. προμήθειες ή αγορές έχανε  από υπερτιμολόγηση 25 δισεκατομμύρια ή 25%, τουλάχιστον. 




Ακόμη και αν συλλάβει τους μιζαδόρους και τους επιβάλει πρόστιμο - φόρο 100% (πράγμα ανέφικτο και απίστευτο) θα λάβει συνολικά για τα 2,5 δισεκατομμύρια μίζας 2,5 δισεκ. φόρο. Τα υπόλοιπα 22,5 δισεκ. δεν θα τα λάβει ποτέ γιατί ανήκουν στους κεφαλαιούχους – επιχειρηματίες που έκαναν «νομίμως» τις πωλήσεις και αυτά τα κέρδη είναι οι ιερές αγελάδες του μεγάλου κεφαλαίου. Ποιος Νικολούδης, ούτε ο Θεός του καπιταλισμού δεν τα αγγίζει!




Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι στα φάρμακα που η μίζα έφτανε μέχρι το 23%,  η υπερτιμολόγησης ήταν για κάθε 100 εκ. άλλα 230! Αισίως δηλαδή τα φάρμακα ήταν υπερτιμημένα κατά 230%. Δεν είναι παράλογο αφού αυτό έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές.




Επί του πρακτέου τώρα, η κυβέρνηση μας παραπλανά ότι θα φέρει πίσω τα παράνομα κέρδη από μίζες και θα τα φορολογήσει… πόσο όμως; Με 4,5% τα φορολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να νομιμοποιηθούν όλα και αν τα επένδυαν θα είχαν και φοροαπαλλαγή ως… επενδυτές!!! Κανένας δεν τα έφερε! Τώρα κυκλοφορεί ότι θα επιβληθεί φόρος 15%. Γιατί όμως να τα φέρουν τώρα όταν δεν τα έφεραν με 4,5% ή με φοροαπαλλαγή ως ευεργέτες επενδυτές; Προφανώς  η κυβέρνηση για άλλη μια φορά σχεδίαζε χωρίς τον ξενοδόχο (καπιταλισμό). 




Αλλά ας πούμε ότι καταφέρνει και μπλοκάρει (πράγμα αδύνατο αλλά λέμε...) όλους τους μιζαδόρους και επιβάλει φόρο 15%, τι έγινε; Πχ για κάθε 25 δισεκ. υπερτιμολογήσεων θα φορολογεί τα 2,5 εκ. μίζες με 15% και θα εισπράττει 375 εκ. ευρώ! 




Συμπέρασμα: με κάθε 375 εκ. φόρο νομιμοποιούνται υπερτιμολογήσεις 25 δισεκ. μέχρι να φτάσουμε στο πραγματικό ύψος τους που είναι άγνωστο πόσα δισεκ. είναι στα τελευταία 25 χρόνια. Τα δισεκ. αυτά «έφυγαν» από την Ελλάδα, τα πήραν οι πολυεθνικές, έγιναν χρέη του ελληνικού λαού και τώρα με μερικά εκατομμύρια φόρο, που μάλλον δεν θα εισπραχθεί ποτέ, νομιμοποιούνται!




Τώρα το να πανηγυρίζεις την πάταξη της μίζας (άλλο απίθανο αφού παγκοσμίως είναι «νόμιμη») επειδή (και αν) τη φορολογείς με 15% διυλίζοντας τον κώνωπα και να κάνεις πως δεν είδες τις υπερτιμολογήσεις που είναι ο ελέφαντας, είναι μάλλον  η πλέον γνωστή τακτική παραπλάνησης του λαού που θα τα πληρώσει και η πλέον συχνή τακτική νομιμοποίησης των κερδών του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου.




 Αυτός δεν είναι ούτε μιζαδόρικος, ούτε καζινοκαπιταλισμός. Είναι μόνο καπιταλισμός, έτσι λειτουργούσε πάντα έτσι θα λειτουργεί μέχρι την εξάλειψή του. Όσοι έχουν αυταπάτες ότι θα τον αντικαταστήσουν με τίμιο και καλό καπιταλισμό πλανώνται πλάνη οικτρά. Ο καρκίνος ποτέ δεν θα γίνει υγιές κύτταρο γιατί αυτό είναι ο θάνατός του.






ΥΓ-1 Η εύσχημη άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), στις 3/4/2015, να παράσχουν στοιχεία εξαγωγής καταθέσεων απο Έλληνες πολιτικούς - «δεν διαθέτουν» είπαν στη Βουλή (!) - είναι μια πρώτη γεύση του τι θα γίνει όταν ανάψει ο πόλεμος των στοιχείων, τα οποία πέρα από κάποια επιλεκτικά για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη, δεν θα βγαίνουν «ούτε με σφαίρες».






ΥΓ-2 Τα νέα για την έμμεση άρνηση της Ελβετίας να δώσει λογαριασμούς Ελλήνων καταθετών, τα «άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε» του Λουξεμβούργου του πρώην προέδρου του και νυν πρόεδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ για τις of sore κλπ, και ο χλευασμός από τους «φορολογικούς παράδεισους» για τις «παράλογες φαντασιώσεις» της Ελληνικής κυβέρνησης ότι θα «απαιτήσει» παράδοση φοροφυγάδων, προδιαθέτουν και τα αποτελέσματα πάταξης της μίζας, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Μέσα σε έναν ωκεανό - βούρκο του καπιταλισμού ρίξε όσες σταγόνες ηθικής και καθαρού νερού θέλεις. Το αποτέλεσμα θα είναι πάντα ίδιο. Θα μεγαλώνεις τον βούρκο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου