Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πως ο Σαμαράς πατάσσει τη διαφθορά!




Από γράμμα σε μια φίλη που πιστεύει στην ακεραιότητα του Σαμαρά και της κυβέρνησής του και στην αποφασιστικότητά του, να πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή «απ όπου και αν προέρχεται».



Είδες το περί εφοπλιστών με τον "εθελοντικό φόρο" και το έκανες «γαργάρα», το περί απαλλαγής αυτών των διεφθαρμένων δεν το είδες;



Ένα θεός ξέρει πόσες άλλες τροποποιήσεις έχουν περάσει στα σκοτεινά και σε μικρές παραγράφους του αμετάφραστου μοτίβου «καταργείται η παράγραφος τάδε, του άρθρου τάδε, του νόμου τάδε», σε άσχετα νομοσχέδια και άντε να το βρεις, μετά από χρόνια, όταν όλα θα έχουν περάσει.



Η τροποποίηση απαλλάσσει από κάθε ευθύνη όλους όσους διασπάθισαν δημόσιο χρήμα και μοίρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια στους «δικούς τους». Έργα κόστους 10 εκ τα ανέβασαν στα 60, συντηρήσεις με ποιο μεγάλο κόστος από την κατασκευή, δεκαπλασιασμός αρχικών προϋπολογισμών, απίστευτες μίζες και ρεμούλες…



Το έκαναν για να προλάβουν τους εισαγγελείς πριν ασκήσουν διώξεις και «υποφέρουν» που δεν πρόλαβαν να κάνουν το ίδιο για τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» και την Ολυμπιάδα 2014.



Πριν μήνες ψήφισαν την απαλλαγή των δημάρχων, διοικητών οργανισμών,  μελών ΔΣ  κλπ από κάθε ευθύνη για το ίδιο θέμα διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Τον Μάιο ψήφισαν την απαλλαγή πετρελαιά από πρόστιμο 500 εκ. για παραβάσεις εμπορίου από την Κίνα, ψήφησαν την απαλλαγή του ιδιοκτήτη του Μολλ, του χάρισαν και το αεροδρόμιο με 90 € το τ. μέτρο και απαλλαγή φόρων για 5 χρόνια και επιδότηση των επενδύσεων από τα «αναπτυξιακά» κίνητρα… για να μη θυμηθώ την πώληση του ΟΠΑΠ με αντίτιμο τα κέρδη ενός χρόνου και κάθε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.



Αυτοί ξεκίνησαν την πάταξη ης διαφθοράς;;; Έτσι την πατάσσουν; Μετά, πώς να μη κόψουν μισθούς και συντάξεις….



Για να έχουμε ένα μέτρο σκληρής πάταξης των παραβάσεων, για 654 περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας επέβαλαν πρόστιμα στις μικρομεσαίες, ύψους 6.976.262 ευρώ! Δεν υπάρχει λόγος να κάνουν καμία απαλλαγή αυτών των παραβατών, και σωστά, παρότι το πρόστιμο είναι εξοντωτικό (10.670€ ανά περίπτωση). Για τους δικούς τους όμως υπάρχει και παραϋπάρχει. Το ίδιο ισχύει και για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αν δεις αυτούς που έβγαλαν δισεκατομμύρια να πληρώνουν να το πεις και σε μένα.



Ποτέ μη ξεχνάς. Πίσω από τα ωραιοποιημένα λόγια της δεξιάς και της κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί το σύστημα, κρύβονται πάντα οι παγίδες για τους εύπιστους που στο τέλος θα πληρώσουν το μάρμαρο. Το κακό είναι ότι εξαιτίας τους το πληρώνουν και οι άλλοι που τα βλέπουν, τα φωνάζουν αλλά τους ονομάζουν γραφικούς, καθυστερημένους, δογματικούς, αντίθετους με τις «μεταρρυθμίσεις» και την… ανάπτυξη!!! Και αφού αποκαλυφθούν όλα, άντε πάλι από την αρχή με τους αφελείς που πιστεύουν ότι ο «άλλος» δλδ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, «δεν θα είναι όπως αυτοί» αλλά θα είναι «αλλιώς» όπως ακριβώς το ίδιο έλεγαν για τον Σαμαρά το 2012! Κι εμείς θα είμαστε πάντα οι κουτοί που θα πληρώνουμε τα κερατιάτικα των «αφελών».



Δυστυχώς.





ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4301 (ΦΕΚ Α' 223/07-10-2014)


Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων και λοιπές διατάξεις.








1. Οι δαπάνες που διενεργήθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Κεντρική Οργανωτική και Εκτελεστική Επιτροπή για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού «ΑΘΗΝΑ 1997»» το οποίο έχει συσταθεί με το άρθρο 4 του ν. 2435/1996 και με την υπ' αριθμ. 5896/ 29.2.1996 απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού (Β' 146), θεωρούνται νόμιμες, εφόσον αυτές αφορούσαν άσκηση αρμοδιοτήτων που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά τη λειτουργία των αγώνων ακόμα και αν η υλοποίησή τους είχε ως αποτέλεσμα την υπέρβαση του προϋπολογισμού του νομικού προσώπου. Οι δαπάνες αυτές είναι ενδεικτικά όσες αφορούσαν έργα, εργασίες, προμήθειες, παροχή υπηρεσιών, μισθώματα, χρηματοδοτήσεις και παραχωρήσεις πάγιου εξοπλισμού σε νομικά πρόσωπα συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και ήδη έχουν καταβληθεί και έχει βεβαιωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές και τα οικεία όργανα η εκτέλεση όλων των παραπάνω.



2. Καταλογισμοί, οι οποίοι έγιναν και αφορούν δαπάνες της προηγούμενης παραγράφου, σε βάρος των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού «ΑΘΗΝΑ 1997» και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, εφόσον δεν έχουν εκτελεσθεί έως τη δημοσίευση του παρόντος δεν εκτελούνται και τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.





Μπράβο , μπράβο… διαγράφονται και όσα τους καταλογίστηκαν!!! Έκλεψαν και ούτε ευρώ πίσω!  Και για όσους τα άρπαξαν χοντρά, τους εργολάβους, φυσικά ούτε λόγος, αυτοί έχουν ασυλία εκ γενετής!

Αϊ στο διάολο ξευτίλες!


1 σχόλιο:

  1. For / Für / Γιά THN 12-10-1944 !!

    "Όταν ο Γ. Παπανδρέου ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί απέναντι από τον Άγνωστο Στρατιώτη, διακοπτόταν συνεχώς από το σύνθημα «Λαοκρατία! Λαοκρατία!». Εκνευρισμένος, αναγκάστηκε να πει τη φράση που έχει μείνει στην ιστορία: «Πιστεύομεν και εις την Λαοκρατίαν!». Λίγες μέρες πριν είχε ζητήσει από τον Τσόρτσιλ να στείλει στην Ελλάδα «επιβλητικές δυνάμεις» γιατί «τα πολιτικά μέσα διά την αντιμετώπισιν της κρισίμου καταστάσεως δεν ήσαν πλέον επαρκή»." !!!

    KAI H AΛHΘEIA EINAI OTI EIΠE: "EIMAΣTE KAI ME THN BAΣIΛEIA KAI THN ... ΛAOKPATIA" !!! KAI ΠPOΣΘETOYMAI KAI EMEIΣ, ΣTON KYPIO ΣYNTEΛEΣTH TOY EMΦYΛIOY ΠOY EΠEBAΛAN OI AΓΓΛOAMEPIKANOI ME "ΣYMMAXOYΣ" TOYΣ ΔOΣIΛOΓOYΣ THΣ ΓEPMANIKOITAΛIKOBOYΛΓAPIKHΣ KATOXHΣ - TOYΣ METEΠEITA ΠOΛITIKOYΣ HΓETEΣ KAI ... EΘNAPXEΣ - THΣ XΩPAΣ MAΣ, KAI ΠPOΣΘETOYMAI: "EIMAΣTE KAI ME THN BAΣIΛEIA KAI THN ... ΛAOKPATIA" .. ΔIOTI EIMAΣTE MIA ΣKETH MAΛAKIA KAI ... MAΛΘAKIA !!

    EAN YΠAPXOYN ΠAPAΛΛHΛIΣMOI ME TON .... EΓΓONO TOY ΠOY EXEI KAI TO IΔIO ONOMA, ΔEN EINA KAΘOΛOY MA KAΘOΛOY TYXAIO, OYTE ... ΣYMΠTΩΣH, AΛΛA H Π-T-Ω-Σ-H THΣ XΩPAΣ MAΣ !!!!

    Allright Babys ;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή