Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ανατροπή του σοσιαλισμού και η τραγικές επιπτώσεις



Όταν έγιναν οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες οι συνεπείς μαρξιστές διέγνωσαν: Είναι μια τεράστια ήττα της εργατικής τάξης στον ταξικό πόλεμο ανατροπής του καπιταλισμού. Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες και θα εκδηλώνονται συνεχώς  με ανατροπή όλων των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Και στο βάθος πόλεμος κάθε είδους, τοπικός, εμφύλιος, περιφερειακός και παγκόσμιος. Είναι αυταπάτη να νομίζουμε ότι ο καπιταλισμός της παρακμής στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο άλλαξε και απαλλάχτηκε από τα βασικά ένστικτα της άγριας εκμετάλλευσης των λαών με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν άλλαξε σε τίποτα και θα γίνεται συνεχώς χειρότερος εφιάλτης για τους λαούς.



Οι αστοί και οι ρεφορμιστές διέγνωσαν:  Είναι μια τεράστια ανατροπή του σταλινικού κομμουνισμού και νίκη της δημοκρατίας. Από εδώ και πέρα ο κόσμος δεν θα έχει ανάγκη περιοριστικών μέτρων. Η ανάπτυξη, η δημοκρατία και τα δικαιώματα θα διευρύνονται χωρίς όρια.  Η ειρήνη, ελλείψει του αντίπαλου  κομμουνισμού, θα εμπεδωθεί παντού. Αυτό είναι το «τέλος της ιστορίας» (ιστορικής εξέλιξης δια μέσου των κοινωνικών ανατροπών, των ταξικών αγώνων και των λαϊκών κινητοποιήσεων).  Ο καπιταλισμός άλλαξε, έγινε σύστημα συνεχούς, χωρίς κρίσεις, ανάπτυξης και οι δογματικοί κομμουνιστές δεν μπορούν να το κατανοήσουν εμμένοντας στον ξεπερασμένο Μαρξ.



 


Το ποιος δικαιώνεται με όσα γίνονται στον κόσμο δεν χρειάζεται να το πούμε.



Μια σημερινή γλυκανάλατη είδηση, από τις χιλιάδες που υπάρχουν στον κόσμο και περιγράφουν τον καπιταλισμό μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, μας λέει σαν να πρόκειται για συμβουλή στον καπιταλισμό:



«Oxfam: Τα μέτρα λιτότητας στην ευρωζώνη θα ωθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στα όρια της φτώχειας



Σχεδόν 146 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούσαν να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας μέχρι το 2025, εάν η Ευρώπη συνεχίσει να εφαρμόζει αυστηρά μέτρα λιτότητας, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη 12/9/2013, η διεθνής συνομοσπονδία Oxfam.

Με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί σε επίπεδα ρεκόρ και τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κλιμακώνεται, η ΕΕ έχει χαλαρώσει κάπως τα μέτρα λιτότητας, όπως παραχωρώντας μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια στις χώρες να επιτύχουν τους στόχους του ελλείμματός τους, αναφέρεται στην έκθεση.

Ωστόσο η Oxfam επιζητεί να γίνουν περισσότερα. «Τα επιθετικά μέτρα για περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, τα λιγότερα δικαιώματα των εργαζομένων και η άδικη φορολογία παγιδεύουν εκατομμύρια Ευρωπαίους σε ένα κύκλο φτώχειας, που μπορεί να διαρκέσει πολλές γενιές», δήλωσε η επικεφαλής του ευρωπαϊκού παραρτήματος της Oxfam, Νατάλια Αλόνσο».


 

Φυσικά πρόκειται για αυταπάτες άλλης μίας οργάνωσης του καπιταλισμού που προσπαθεί να του δώσει ανθρώπινο περιεχόμενο προσβλέποντας σε μια έκδοση καλού… κοινωνικού(!) καπιταλισμού των ανεπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών!



Τι να πουν όμως και τα δισεκατομμύρια ανθρώπων στην Γη που ζουν με 1-2 δολάρια τη μέρα και επί δεκαετίες είναι στην πείνα, στην εκμετάλλευση, στην κλοπή του πλούτου τους από τους ιμπεριαλιστές, στους πολέμους και στον θάνατο;


ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Αυταπάτες δεν χωράνε. Αντιθέτως, στο τελευταίο στάδιο της παρακμής του, τον ιμπεριαλισμό, το μόνο που μπορεί να πράττει είναι να παίρνει μαζί στο θάνατό του, εκατομμύρια ανθρώπων. 


 













Να ανοίξουμε κατάλογο;



Νεκροί από κάθε είδους πολέμους

Νεκροί από κατοχή λαών και χωρών

Νεκροί από δικτατορίες

Νεκροί από εκτελέσεις και γενοκτονίες

Νεκροί από εθνοκαθάρσεις

Νεκροί από ρατσιστική βία

Νεκροί από πείνα

Νεκροί από δίψα


Νεκροί από αρρώστιες προερχόμενες από τις συνθήκες εργασίας και ζωής

Νεκροί από έλλειψη φαρμάκων και νοσοκομείων

Νεκροί από εργατικά ατυχήματα

Νεκροί από καταστολές διαδηλώσεων και απεργιών

Νεκρά παιδιά από παιδική εργασία

Νεκροί τρελοί από ψυχικές ασθένειες της καπιταλιστικής πίεσης και  εκμετάλλευσης

Νεκροί από υπερβολική εργασία

Νεκροί από ναρκωτικά

Νεκροί από δολοφονίες των οργανωμένων νομίμων συμφερόντων.

Νεκροί από δολοφονίες των οργανωμένων παράνομων συμφερόντων (μαφίες)

Νεκροί από επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών

Νεκροί από παρακρατικές οργανώσεις

Νεκροί από βασανιστήρια

Νεκροί από αυτοκτονίες εργασιακού και κοινωνικού αδιεξόδου



Νεκροί, νεκροί, νεκροί ανάμεσα σε δισεκατομμύρια ανάπηρους, τραυματίες, βασανισμένους και πεινασμένους λαούς.



Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αυτό συνέχισε να είναι, με πολύ χειρότερη μορφή, μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων. Και δυστυχώς ακόμη και σήμερα ρεφορμιστές, οπορτουνιστές και καπιταλιστές χορεύουν και πανηγυρίζουν την ανατροπή πάνω στα πτώματα των θυμάτων αυτών των ανατροπών. Και θα συνεχίσουν γιατί:



ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου