Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η εργατική τάξη μαθαίνει!







Αυτό που γίνεται στην ΕΡΤ με τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το παρακολουθεί με κομμένη ανάσα όλη η Ελλάδα αλλά κυρίως η εργατική τάξη. Μαθαίνει τώρα πόσο δίκαιο είχαν οι κομμουνιστές από την αρχή της κρίσης που επεσήμαναν ότι απέναντι στο κεφάλαιο που κάνει μια τεράστια επίθεση στα εργατικά δικαιώματα μόνο η μαχητική ταξική οργάνωση της εργατικής τάξης μπορεί να αντιπαρατεθεί.



Δεν το έλαβαν υπόψη τους πολλοί και νόμισαν ότι με μικροπαραχωρήσεις θα επαναφέρουν την κατάσταση στα πριν. Δεν κατάλαβαν την φύση αυτής της κρίσης. Δεν κατάλαβαν ότι θα τους πάρουν κάθε τι που δεν μπορούν να υπερασπίσουν μαχητικά αγωνιστικά. Έμειναν για καιρό σε αυταπάτες.



Τώρα οι αυταπάτες πέφτουν. Η εργατική τάξη μαθαίνει πλέον από πρώτο χέρι ότι τίποτα δεν έχει εξασφαλισμένο αν δεν μπορεί να το υπερασπίσει.



Τώρα «μαθαίνει». Στο επόμενο βήμα θα «κάνει».



Στο μεταξύ διογκώνεται το κύμα αγανάκτησης σε όλη την Ελλάδα. Δεν είναι μόνο για την ΕΡΤ. Είναι για όλα όσα έχουν αρπάξει από τον ελληνικό λαό.



Κανένας δεν ξέρει πότε αυτό το ποτάμι θα ξεχειλίσει με οργή και θα παρασύρει τους πάντες στο πέρασμά  του. Όλα είναι πιθανά. Αν όχι τώρα, την επόμενη φορά που θα έρθει σύντομα γιατί ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.



Έτσι μαθαίνει η εργατική τάξη….

1 σχόλιο:

  1. Το θέμα με την ΕΡΤ πιθανώς να είναι πιο σύνθετο από ότι φαίνεται. Ή η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι και αυτή την φορά δεν θα γίνει τίποτα που να την κλονίσει ή έχει αποφασίσει πρόωρες εκλογές, με διάφορα σενάρια πιθανά σε αυτή την περίπτωση. Πάντως ηλίθιοι δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή