Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!


  • Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν τους εκτελεστές τους!

Εξάρτηση, φόβος και τρόμος, ιδεολογική ταύτιση, ελπίδα ενός μελλοντικού ρουσφετιού; Ποια είναι η αιτία της υπερψήφισης της καταδίκης των απεργιών του κλάδου δια της ανάδειξης των αντίστοιχων συνδικαλιστικών παρατάξεων με «θριαμβευτική νίκη» στην απόλυτη πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ;



Τι ακόμη πρέπει να πάθουν οι δημοσιογράφοι για να απεξαρτηθούν; 


 

Φαίνεται λοιπόν πως είναι πολύ βαθιά η εξάρτηση που ορισμένοι δημοσιογράφοι έχουν με τους πολιτικούς χώρους. Ακόμη και όταν η κυβερνητική τρόικα τους απολύει μαζικά αυτοί διατηρούν τις αυταπάτες τους και ψηφίζουν συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην τρόικα! Τα τροϊκανά και φιλοκυβερνητικά ψηφοδέλτια με κεντρική γραμμή «όχι στις απεργίες», όχι μόνο αύξησαν τις δυνάμεις τους στην ΕΣΗΕΑ αλλά πήραν την απόλυτη πλειοψηφία σε ψήφους και έδρες!



Είναι άγνωστο το βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν με αυτές τις επιλογές τους, γιατί πραγματικά θα το πληρώσουν ακριβά όπως κάθε προσκυνημένος, αλλά αυτό που μένει τώρα είναι ένας κλάδος με επικεφαλής ηγεσία που υπερθεματίζει στον σφαγιασμό του!



Η  παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ παρά την τεράστια κινητοποίηση αλληλεγγύης που έκανε προς τους δημοσιογράφους και την διάθεση στους απολυμένους της ΕΡΤ του 902, μείωσε τις ψήφους της κατά 40%, πληρώνοντας, κατά πολλούς, την, συνδυασμένη από διάφορα κέντρα, επίθεση που έχει δεχτεί για τις απολύσεις από τον Ριζοσπάστη. Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε να εξηγήσει την ψήφιση των φιλοκυβερνητικών συνδικαλιστών την ώρα που οι απολύσεις από την κυβέρνηση φτάνουν σε χιλιάδες!



Υποχώρηση είχε και η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (αντικαπιταλιστική Αριστερά+) που για ελάχιστους ψήφους χάνει την έδρα που είχε το 2011. 


 

Συνοπτικά ο συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ) που πρόσκειται στα κυβερνητικά κόμματα βγήκε πρώτος με 756 και 3 έδρες. Σε αυτόν προσθέτουμε το χωριστό συνδυασμό της ΝΔ   «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» με 561 ψήφους και 2 έδρες και την «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Τσαλαπάτης-Βαθύ ΠΑΣΟΚ)»  με 321 ψήφους και 1 έδρα.



Σύνολο τροϊκανών και φιλοκυβερνητικών: 1.638 (51,42%) ψήφοι και 6 έδρες (54%)!



Οι αυταπάτες όμως συνεχίζονται και με τον 2ο συνδυασμό που κινήθηκε στο σύνθημα της αυταπάτης και του ρεφορμισμού: «Να τους ανατρέψουμε από τα ΜΕΣΑ»(!!!) ο οποίος πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» λαμβάνοντας 689 ψήφους και 3 έδρες αυξάνοντας ψήφους και έδρες.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:



Αποτελέσματα των εκλογών της 18ης και 19ης Ιουνίου 2013 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.



Εγγεγραμμένοι: 5.701

Ψήφισαν: 3.322 (3.378 το 2011)

Έγκυρα: 3.185 (3088 το 2011), Άκυρα: 60 (140 το 2011) Λευκά: 77 (137 το 2011)

Εκλογικό μέτρο 289



Έλαβαν:



Ι. Συνδυασμός «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ», ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΥΠΕΡΒΑΣΗ, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, βλ. Τρόικα Εσωτερικού)

Ψήφοι: 756 Έδρες: 3



ΙΙ. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 689 Έδρες: 3 -ΣΥΡΙΖΑ plus- (από 634 ψηφους και 2 έδρες)



ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (Σόμπολος-Βαθύ ΝΔ)

Ψήφοι: 561 Έδρες: 2 (από 504 και 2 έδρες)



ΙV. Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Τσαλαπάτης-Βαθύ ΠΑΣΟΚ)»

Ψήφοι:321 Έδρες: 1 (από 384 και 2 έδρες)



V. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» (Νταουντάκη)

Ψήφοι: 289 Έδρες: 1 (από 290 και 1 έδρα)



VΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΚΚΕ)

Ψήφοι: 264 Έδρες: 1 (από 444 και 2 έδρες)



VΙΙ. Συνδυασμός «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (αντικαπιταλιστική Αριστερά+) (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)»

Ψήφοι: 250 Έδρες: -, (από 294 και μια έδρα)



VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΙ… ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΤΕ!!!» (ανεξάρτητοι)

Ψήφοι: 30 Έδρες:


 

1 σχόλιο:

  1. το 1974 όλα τα εργοστάσια που μετά έγινε ο γνωστός ΟΒΕΣ ήταν σε αναβρασμό... ψήφιζαν μαζικά συνδικαλιστές της λεγόμενης άκρας αριστεράς...

    και έγιναν απεργίες... και έλεγαν θέμε 20% αυξήσεις... και έλεγαν οι άλλοι θέμε 25... και έλεγε ο εργοδότης οκ... και μετά λέγαν οι άλλοι όχι εννοούσαμε 30... και μετά τους γύρισαν οι εργάτες τις πλάτες...

    ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι επαναστατικός στον βαθμό που έχει κατοχυρωθεί για χρόνια πολλά .... και το εννοώ σαν δύναμη που οι εργαζόμενοι ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ κάτι...

    όλοι δαύτοι είναι της άμυνας... τι κέρδισαν οι δημοσιογράφοι με δαύτους? ναδα....

    τους έπιασαν για λίγα χρόνια μπας και δουν χαίρι... τους είδαν και γύρισαν την πλάτη...
    απλά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή