Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός - Είδες η ΔΕΗ;






Μόνο... 193,5% η αύξηση!



Τα καλά νέα: καμία αύξηση μέχρι τον Ιούλιο.



Τα πιο καλά νέα: οι νέες αυξήσεις θα είναι «κρυφές», δεν θα φαίνονται στο μάτι αλλά μόνο στην τσέπη!



Ρεύμα, τέλη κλπ απογειώνονται την ώρα που τα έσοδα των νοικοκυριών θα κάνουν, τον Ιούλιο, νέες βουτιές (όχι στη θάλασσα)! Αιτία; Η… «ανάπτυξη» που φέρνει η… πολυπόθητη πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας τον Ιούλιο. Και στο βάθος το νέο όνειρό μας, η ιδιωτικοποίηση, αλλά ΟΠΑΠ κοψοχρονιά, με υψηλά κέρδη και ανεβασμένες μετοχές από τα λεφτά του λαού.



Μετά σου λένε ότι στον κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό δεν μεταφέρουν τεράστια ποσά εισοδήματος από τον λαό στα μονοπώλια.



Πως; δεν ξέρετε τι είναι κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός; Είναι κάποιο «απολίθωμα» του ΚΚΕ και του λενινισμού; Α, για κοιτάξτε την τσέπη σας και ρωτήστε την αν ξέρει τι είναι κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός. Θα σας το πει αμέσως!



Αν δεν το ξέρετε πάντως μπορείτε να το νοιώσετε: με έναν πρόχειρο υπολογισμό για τετραμηνιαία κατανάλωση 2.000 κιλοβατωρών, που είναι η μέση οικιακή κατανάλωση, το κάθε νοικοκυριό, από 18,6 ευρώ που πληρώνει σήμερα, θα κληθεί να πληρώσει 54,6 ευρώ για την ίδια κατανάλωση. Αύξηση, δηλαδή 36 ευρώ ή κατά 193,5%, το τετράμηνο χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση. Μεγάλο κόλπο!



Κάτι «περίεργες» ονομασίες κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι σαν ΜΚΟ που λέμε, οι οποίες απλώς μαζεύουν λεφτά αλλά… «για καλό σκοπό»!



Το άγνωστο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) τι είναι! Το ΕΤΜΕΑΡ σύμφωνα με τον… Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) που είναι θυγατρική της ΔΕΗ (ψάξε - ψάξε για να το βρεις…) «ζητάει» από τον Ιούλιο να τριπλασιαστούν τα τέλη του ώστε να κλείσει η “μαύρη τρύπα” στα έσοδα. Αυτή τη στιγμή το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ είναι λίγο πάνω από τα 300 εκατομμύρια και εάν δεν υπάρξει αύξηση το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 1,4 δισ. ευρώ. Έτσι ο ΛΑΓΗΕ ζητεί να αυξηθεί το εν λόγω τέλος από 9,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα στα 27,3 ευρώ ανά μεγαβατώρα.




Όσο για τις άλλες «ΜΚΟ» τις γνωστές ΑΠΕ απλώς τις πληρώνουμε όταν εγκαθίστανται με κίνητρα, τις πληρώνουμε με φοροαπαλλαγές κερδών και τις ξανα-δπλο-πληρώνουμε όταν πουλάνε ρεύμα στη ΔΕΗ με ακριβότερο τιμολόγιο από αυτό που μας πουλάει η ΔΕΗ!



Όσοι νόμισαν ότι ξέμπλεξαν έχουν τα τέλη διανομής, τα τέλη μεταφοράς, τα  τέλη υπηρεσιών κοινή ωφέλειας, οι «λοιπές επιβαρύνσεις» (;;;), τα τέλη ΕΡΤ… και ποιος είπε ότι αυτά δεν θα αυξηθούν;



Για τα δημοτικά τέλη δεν γίνεται λόγος εδώ. Απλώς γίνεται στο… άλλο κουτάκι του λογαριασμού της ΔΕΗ!



Είδες η ΔΕΗ; Ποια ΔΕΗ δηλαδή, ένα ολόκληρο σύστημα ληστείας βγαλμένο από την βαθιά ψυχή του καπιταλισμού είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου