Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Αντιρατσιστικός νόμος ή παγίδα για το λαϊκό κίνημα;  • Μερικά στοιχεία - υπόστρωμα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ποια είναι η βάση της αντιρατσιστικής νομοθετικής πρεμούρας; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί για το κτύπημα της ΧΑ ή στο τέλος θα κτυπηθεί το λαϊκό κίνημα; Μήπως η "θεωρία των άκρων" κρύβει στο τέλος τη θεωρία του ενός και μοναδικού «άκρου»; Όχι πως δεν θέλουμε να κτυπηθεί πραγματικά ο ρατσισμός και ο φασισμός. Από αυτό όμως μέχρι τα αστικά κόμματα να ετοιμάζουν τέτοια νομοσχέδια υπάρχει η εξής διαφορά: στο τέλος μετατρέπονται στο αντίθετό τους! Η ιστορία διδάσκει και οι πολιτικές της ΕΕ το επιβεβαιώνουν.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά στοιχεία για του λόγου το αληθές.Το ιδιώνυμο ως προϊστορία 
του αντιρατσιστικού νομοσχεδίουΟι «καλές εθνικές(!) προθέσεις» ενός νόμου δεν μπορεί να κρύψουν για πολύ τους αντιλαϊκούς στόχους του. Μπορεί το ιδιώνυμο του Βενιζέλου να θεσπίστηκε δήθεν για την «προστασία των ελευθεριών των πολιτών» αλλά στο τέλος κατάντησε εργαλείο των «σωτήρων» κατά των ελευθεριών και του λαού. Ας μη ξεχνάμε ότι «επέζησε» μέχρι τη χούντα η οποία εξόριζε τους πολιτικούς κρατούμενους με το ιδιώνυμο!Το ιδιώνυμο ψηφίστηκε το 1929 (N. 4229) μετά από πρόταση της κυβέρνησης Βενιζέλου. Παραπλανητικός τίτλος: "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών". Πραγματικός στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των "ανατρεπτικών" ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη των κομμουνιστών, και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων.

 


Με την επίκληση του "ιδιωνύμου" διαλύθηκαν οι περισσότερες εργατικές οργανώσεις προς τα τέλη του έτους 1930. Αξιοσημείωτη ήταν η απόρριψη από το Βενιζέλο της πρότασης να διώκονται με το «ιδιώνυμο» όχι μόνο οι κομμουνιστές αλλά και οι φασίστες!Τα αστικά κόμματα  στις 7 Αυγούστου 1936, και αφού είχε κηρυχτεί η δικτατορία της 4ης Αυγούστου από τον Μεταξά, ο Γ. Καφαντάρης (ηγέτης των Προοδευτικών) κι ο Αλ. Παπαναστασίου (ηγέτης του Αγροτικού-Εργατικού κόμματος) από κοινού με τους αρχηγούς των κομμάτων των Φιλελευθέρων (Θεμ. Σοφούλης) και του Λαϊκού (Χαρ. Βοζίκης) ζητούν από τον βασιλιά Γεώργιο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να «παταχθή αποτελεσματικώς κάθε προπαγάνδα εγκαταστάσεως οιουδήποτε καθεστώτος στηριζομένου εις την βίαν ειδικώτερον δε όπως εξουδετερωθή και διά συνταγματικών εν ανάγκη νομοθετικών μέτρων η κομμουνιστική δράσις»!!! 
Ο φασισμός βασίλευε και αυτοί έβλεπαν το ένα «άκρο»!Σύμφωνα με το νόμο, η απεργία δεν αναγνωριζόταν ως μέσο προβολής πολιτικών αιτημάτων, η διαδήλωση θεωρούνταν διασάλευση της κοινωνικής γαλήνης και ο συνδικαλισμός μετατράπηκε σε "ιδιώνυμο" αδίκημα.Δεν χρειάζονται σχόλια για το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι…

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΤΗ ΡΟΤΑ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ 
ΚΑΙ Η ΟΔΗΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

του Συμβουλίου της Ευρώπης(Απόσπασμα από την εισήγηση για το αντικομουνιστικό μνημόνιο στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης)Θέση 5

Πρόσκληση για απαγόρευση«Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα που δεν έχουν καταδικάσει ρητά τα εγκλήματα του κομμουνισμού….»!Θέση 46

Λύπη που η εξίσωση δεν πέρασε στους  λαούς46. Ωστόσο, ενώ ο εγκληματικός και καταδικαστέος χαρακτήρας της ναζιστικής ιδεολογίας και καθεστώτος είναι αδιαμφισβήτητος για τουλάχιστον μισόν αιώνα, και οι ηγέτες του και πολλοί αυτουργοί έχουν λογοδοτήσει, η κομμουνιστική ιδεολογία και τα καθεστώτα δεν έχουν αντιμετωπίσει μια συγκρίσιμη αντίδραση.Θέση 54

Πρόσκληση για κάθε είδους αντικομουνισμό54. Τέλος, αλλά όχι τελευταίο, η Επιτροπή Υπουργών θα πρέπει να εκκινήσει μια καμπάνια πληροφόρησης στα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα εγκλήματα του κομμουνισμού. Αυτό θα περιλαμβάνει την αναθεώρηση των σχολικών βιβλίων. Τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πρέπει να ενθαρρυνθούν…»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕΗ ΕΕ δεν καταδικάζει το ναζισμό!Ριζοσπάστης 10/1/2010Η στάση όλων των κυβερνήσεων της Ευρωένωσης δείχνει ότι ο αντικομμουνισμός με την ανοχή στον φασισμό, πάνε χέρι - χέρι με την στρατηγική του κεφαλαίουΗ στάση που τήρησαν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες, και ανάμεσά τους και αυτή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στο ψήφισμα που έφερε στις 18 του μήνα η Ρωσία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την καταδίκη της επιχειρούμενης δικαίωσης του ναζισμού και της ηρωοποίησης όσων συμμετείχαν στις φασιστικές λεγεώνες «Βάφεν SS» στις χώρες της Βαλτικής, και στην εδώ και μερικά χρόνια βεβήλωση αντιφασιστικών μνημείων, είναι άλλη μια απόδειξη ότι αυτός ο οργανισμός είναι ιμπεριαλιστικός.Επιλέγοντας η ελληνική κυβέρνηση και όλη η ΕΕ την στάση της αποχής, στο ψήφισμα που υπερψηφίστηκε από 124 χώρες (ανάμεσά τους η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Βολιβία, η Νότια Αφρική, η Αγκόλα, η Λευκορωσία, το Καζαχστάν, η Κιργιζία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν κ.ά.) τάχθηκαν ουσιαστικά στο πλευρό των ΗΠΑ, της μόνης χώρας που το καταψήφισε με το επιχείρημα «της διαφύλαξης της ελευθερίας γνώμης», δηλαδή της ...ελευθερίας γνώμης όσων τιμούν τους ναζιστές.Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣΡιζοσπάστης 28/9/2008
Αποσπάσματα"- Να υπάρξει αναγνώριση ότι πολλά εγκλήματα που έγιναν στο όνομα του κομμουνισμού πρέπει να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τις μελλοντικές γενιές και να δικαστούν όπως συνέβη και με τα εγκλήματα των ναζιστών στη δίκη της Νυρεμβέργης.

- Να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου, μέρα που υπογράφτηκε το σύμφωνο ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Στάλιν, γνωστό ως σύμφωνο Μολότοφ - Ριμπεντρόπ, ως ημέρα μνήμης των θυμάτων των ναζιστικών και κομμουνιστικών ολοκληρωτικών καθεστώτων.

- Να ζητηθεί από όλα τα εθνικά κοινοβούλια να αποφασίσουν να αναγνωριστούν τα εγκλήματα του κομμουνισμού ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ώστε να οδηγηθούμε σε ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

- Να προχωρήσουμε σε δημόσια συζήτηση για την απαγόρευση της εμπορικής και πολιτικής χρήσης των κομμουνιστικών συμβόλων.

- Να αναμορφωθούν τα ευρωπαϊκά βιβλία της Ιστορίας, ώστε τα παιδιά να μάθουν για τον κομμουνισμό και τα εγκλήματά του και να τους επιστηθεί η προσοχή ακριβώς όπως έχουν διδαχθεί για τα εγκλήματα του ναζισμού".Όλα αυτά τα «μέτρα» είναι φανερό ότι θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα. Και βέβαια αυτό που δείχνουν όλες αυτές οι αντικομμουνιστικές προσπάθειες, είναι ο φόβος και ο τρόμος των αστών, να μην μάθουν οι νέες γενιές, που τους καρατομούνται καθημερινά δικαιώματα, για το σοσιαλισμό. Φοβούνται τη σοσιαλιστική προοπτική γι' αυτό προχωράνε σε τέτοιες κινήσεις. Και είναι στο χέρι των λαϊκών κινημάτων, να «σπάσουν τα μούτρα» τους.ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΕΕΨήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον ολοκληρωτισμό9/4/2009Β.  λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ακραίες μορφές ολοκληρωτικού κράτους που εφάρμοσαν οι ναζιστικές, οι φασιστικές και οι σοβιετικές κομμουνιστικές δικτατορίες οδήγησαν σε προμελετημένα και μαζικά εγκλήματα εναντίον εκατομμυρίων ανθρώπων και των βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων τους, σε κλίμακα που δεν είχε γνωρίσει ως τότε η ιστορία·Ζ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρώπη δεν θα ενωθεί ποτέ αν δεν μπορέσει να επανενώσει την ιστορία της, να αναγνωρίσει τον κομμουνισμό και το ναζισμό ως κοινή κληρονομιά και να διεξαγάγει τίμιο και ουσιαστικό διάλογο για όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του περασμένου αιώνα,5.
θεωρεί ότι πολλά εγκλήματα που διαπράχτηκαν στο όνομα του ολοκληρωτικού κομμουνισμού θα πρέπει να αποτιμηθούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση προς τις μελλοντικές γενιές, όπως ακριβώς αποτιμήθηκαν και έμειναν στη μνήμη τα ναζιστικά εγκλήματα.
11.
θεωρεί ότι απαιτείται ή αναθεώρηση και ενημέρωση των ευρωπαϊκών σχολικών βιβλίων ιστορίας προκειμένου να διδάσκονται όλοι οι μαθητές τις καταστροφικές συνέπειες των ολοκληρωτικών δικτατοριών 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό δεν χρειαζόμαστε αμφίβολους νόμους που αργά ή γρήγορα θα ερμηνευτούν ανάποδα, στη βάση της εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού και θα στραφεί κατά των κομμουνιστών. Το μόνο που πρέπει, είναι να αντιταχθούμε πολιτικά, δυναμικά, ανατρεπτικά απέναντι στον καπιταλισμό που είναι η γενεσιουργός αιτία του φασισμού. 

Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση. Αστικές αντιφασιστικές συμμαχίες είναι σαν να συμμαχούμε με τους φίλους των λύκων για να τους αντιμετωπίσουμε. Η ιστορία έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές τον ρόλο των αστικών κομμάτων στο στρώσιμο του δρόμου για την επικράτηση του φασισμού, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου