Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δείγματα πολέμου




Ο Κινέζος πρόεδρος κάλεσε το ναυτικό της χώρας να κάνει προετοιμασίες πολέμου….

Η Ρωσία έθεσε σε λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα στο Καλλίνιγκρατ κατά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Πολωνία, Τσεχία και αλλού.



Οι ΗΠΑ αρνούνται να παραιτηθούν από το αντιπυραυλικό σύστημα…


Μέρκελ – Σαρκοζί: Τελευταία ευκαιρια…


Το τέλος κάθε μεγάλης κρίσης υπεσυσσώρευσης κεφαλαίου είναι η βίαιη καταστροφή του «υπερβάλλοντος» κεφαλαίου που ναι μεν συσσωρεύτηκε σε βάρος των λαών αλλά αδυνατεί να βρει πηγές κέρδους για να επενδυθεί και να υπάρξει. Και χωρίς κέρδος κεφάλαιο δεν υπάρχει.


Βίαιη καταστροφή «υπερβάλλοντος» κεφαλαίου σημαίνει προηγούμενη βίαιη καταστροφή του ανθρώπινου δυναμικού που το πέταξε έξω από την παραγωγή. Κατόπιν σημαίνει βίαιη καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων που κατά τους νόμους του κεφαλαίου «περισσεύουν». Κανένα κεφάλαιο όμως δεν παραδέχεται ότι αυτό περισσεύει και αυτό πρέπει να πεθάνει για να ζήσουν τα άλλα. Προτιμά να πεθάνει «μετά των αλλοφύλων» Έτσι αρχίζουν τα σενάρια πολέμου ως μόνη λύση για την καταστροφή και την έξοδο από την κρίση.

Και όμως στον κόσμο κανένα πραγματικό κεφάλαιο δεν περισσεύει ,κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει από την παραγωγή, κανένα προϊόν δεν είναι περιττό για να μη παραχθεί ή για να μη καταναλωθεί. Όλα αυτά είναι άχρηστα μόνο για το κεφάλαιο και όχι για τους λαούς που στο μεταξύ πεινάνε και σέρνονται σε πολέμους για χάρη του.


Είναι μακριά τα σενάρια πολέμου; Στον καπιταλισμό τίποτα δεν είναι μακριά. Όλα είναι τόσο κοντά όσο ανάγκη τα έχει για να επιβιώσει και να συνεχίζει την εκμετάλλευση των λαών. Και ο πόλεμος και ο φασισμός και ο αυταρχισμός και τα μέτρα που κάθε μέρα παίρνουν. Όλα είναι μια διαρκής διαδικασία και ανάλογα με τις ανάγκες επιλέγει για τις πολιτικές του.



Για όποιον αμφιβάλει ας διαβάσει και το παρακάτω για να καταλάβει ότι από νωρίς οι καπιταλιστές προετοιμάζονται και γνωρίζουν να εξετάζουν τα σενάρια εξέλιξης της κρίσης. Μόνο κάποιοι ανεγκέφαλοι νομίζουν ότι η κρίση είναι πρόβλημα χειρισμών και όχι πρόβλημα του κεφαλαιοκρατικού συστήματος σε πλήρη παρακμή και σε αντικειμενική διαδικασία ιστορικής αποδόμησης και αντικατάστασής του.

 
Η τράπεζα Deutsche Bank σε έκθεσή της στις αρχές της κρίσης κατάρτισε μια έκθεση άκρως αποκαλυπτική για την πορεία των πραγμάτων. Προέβλεπε ότι «εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε το πιστωτικό κραχ του 2007-2009 θα είναι το Κεφάλαιο 1 μιας ευρύτερης ανάλυσης, με τίτλο: «Πώς Χρεοκόπησε ο Καπιταλισμός»! Στην ανάλυση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο της Deutsche Bank, το κεφάλαιο 2 θα είχε τίτλο «Θεμελιώδης κρίση των κρατικών ομολόγων - Ελλάδα», το Κεφάλαιο 3: «Η κατάρρευση της Ελλάδας», το Κεφάλαιο 4: «Η χρεοκοπία Πορτογαλίας και Ισπανίας», το Κεφάλαιο 5: «Εξεγέρσεις στην Ευρώπη», το Κεφάλαιο 6: «Η Ιταλία εκδιώκεται από τη ζώνη του ευρώ», το Κεφάλαιο 7: « Στο ευρώ μόνοι τους Γαλλία και Γερμανία» και τα Κεφάλαιο 8 και 9 « Πολιτική αναταραχή» και «Πόλεμος»!»


Χρειάζεται να το λέμε εμείς; Μόνοι το λένε. Αλλοίμονο στους λαούς που παραπλανούνται και δεν γνωρίζουν τι τύχη τους μέλλει με τον καπιταλισμό…







4 σχόλια:

  1. Εξαιρετικό κείμενο. Ας θυμόμαστε -όσο κι αν ακούγεται καταστροφολογικό- ότι ο πόλεμος είναι η άλλη οπτική των καπιταλιστικών κρίσεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το τουλάχιστον 8% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση»
    ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, και συνέβαλαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944, γενικότερα και ειδικώότερα στην εθνι­κή ταπείνωση και την εθνική αναξιο­πρέπεια. Η ανατροπή του κα­θεστώτος της υποτέλειας, της πτώχευ­σης και της εξαθλίωσης ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    (ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια χαρά
    μήπως θα μπορούσες να δώσεις ένα λίνκ για το κείμενο της db?
    κάποια πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δείμο του πολίτη γεια,
    «ο πόλεμος είναι η άλλη οπτική των καπιταλιστικών κρίσεων...» αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε τη φύση του συστήματος

    Ανώνυμε,
    άλλο η κρίση του συστήματος άλλο η διαχείρισή του (διακυβέρνηση). Όσο για την εκτίμησή σου περί διετίας της καταστροφής σαν τα προηγούμενα χρόνια να μην έφεραν την κρίση, αποτελεί φαντασία. Αυτός είναι ο καπιταλισμός 30, 80, 100, 200 χρόνια τώρα. Οι κρίσεις είναι στη φύση του μαζί και όλες οι μορφές εκμετάλλευσης, υποτέλειας απανθρωπιάς. Τίποτα δεν αλλάζει αν αλλάξουμε τον έναν Παπα… με τον άλλον.

    Sjors, Το πήρα απόσπασμα από άρθρο στο Ηλεκτρονικό περιοδικό «Bank’s News» 7/5/2010 με τίτλο «Υπερκέρδη της Deutsche από το ελληνικό δράμα;» Το θεωρώ σοβαρό περιοδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή