Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ηθικοί αυτουργοί!



Όχι δεν ήμουν προφήτης γι αυτό που έγινε, με τον θάνατο ενός συντρόφου του ΠΑΜΕ και τον τραυματισμό δεκάδων, στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ήταν απλά ενστικτώδη αντίδραση σε κάτι που ήταν φανερό. Μιλάω για την ανάρτηση που έκανα στο blog «Αριστερά και πολιτική» «Μαθήματα προβοκάτσιας!». Πρόβλεψα απλά ότι το «μήνυμα» των «τριών» θα το λάμβαναν αμέσως οι προβοκάτορες έμμισθοι, ακροδεξιοί, "αναρχοαυτόνομοι" κλπ και θα εξορμούσαν να κάνουν μακελιό.


"Με την ευκαιρία του «Μανιφέστου μίσους και αυταρχισμού» των τριών υπουργών, Άννα Διαμαντοπούλου,Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, στις 16/10/2011και το απόσπασμα που μιλάει παραπειστικά για «αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας» και ότι «ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό, πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει» γίνεται φανερό ότι στη πράξη επιθυμούν και υποδαυλίζουν τη προβοκάτσια για να δώσουν ένα ισχυρό κτύπημα στο λαϊκό κίνημα. Αυτή είναι πάντα η πρακτική των ταξικών εξουσιών του κεφαλαίου και δεν γίνεται να είναι διαφορετικά στην Ελλάδα. Παντού τα ίδια γίνονται."


Αυτό έγινε σήμερα. Οι επιθέσεις ήταν δολοφονικές. Δεν ήταν απλές. Είχαν και στόχο, το ΠΑΜΕ γιατί τάχα εμπόδιζε αυτούς τους «επαναστάτες» με τα μαύρα και την κουκούλα να… καταλάβουν τα «Φθινοπωρινά Ανάκτορα»!

 Δολοφονική επίθεση παρακρατικών στους διαδηλωτές





Παρακολούθησα όλη τη διαδικασία συγκρότησης της ομάδας των προβοκατόρων που κάλυπταν τον χώρο που εγκατέλειπαν οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μαύρισε ο τόπος οργανωμένα. Ήταν φανερό τι θα έκαναν.
Όταν οι πολιτικοί που υποτίθεται ότι θέλουν τη σωτηρία της χώρας γίνονται ηθικοί αυτουργοί εγκληματικών ενεργειών δεν υπάρχει συγχώρεση.


Δολοφονικό σχέδιο σε εξέλιξη


Θρηνούμε έναν νεκρό. Είχαμε δεκάδες τραυματίες. Κάποια από αυτά τα «παιδάκια» που βομβάρδισαν με μάρμαρα και μολότοφ τους παμίτες πήγαν οργανωμένα στο νοσοκομείο που διακομίσθηκαν ο νεκρός και οι τραυματίες με σκοπό να τους κτυπήσουν μέσα εκεί! Αναγκάστηκε μεγάλη δύναμη της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ να πάει επειγόντως στο νοσοκομείο! Αυτά είναι απίστευτα! Δεν πρόκειται για μίσος κάποιων. Πρόκειται για οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο. Δεν αποκλείεται να το δούμε να εκτυλίσσεται ολοκληρωμένο από δω και πέρα που θα οξυνθούν οι μάχες του λαού με την εξουσία τη κεφαλαίου.



Μια λύπη.



Άκουγα γύρω μου τόσο στην οδό Αμαλίας όσο, στη Κ. Σερβίας και μετά στη Πανεπιστημίου πολλά εν χορώ υβρεολόγια κατά του ΠΑΜΕ, με απίστευτες και αντικρουόμενες δικαιολογίες κάθε φορά. Δεν αναφέρω λεπτομέρειες δεν έχει νόημα. Η λύπη μου είναι γιατί ανάμεσά τους διέκρινα και ανθρώπους που ήταν κάτω από πανό αριστερών κομμάτων (ο ρ/φ Κόκκινο δεν υστέρησε..) και κάποια νέα παιδιά. Δεν μπορούσα να κατανοήσω το απίστευτο μίσος με το οποίο έβριζαν ακόμη και εκείνους που προσπαθούσαν να τους πουν να είναι πιο κόσμιοι. Με την πρώτη ήταν έτοιμοι να εφορμήσουν και σε αυτούς. Λύπη και ντροπή! Εκτός από τον εμφύλιο που μας επιβάλει το κεφάλαιο να έχουμε και εμφύλιο μεταξύ μας; 


 









ΥΓ. Οι προβοκάτορες αποκαλύπτονται!



Ψήφισμα πλατείας

Εκείνες τις μέρες της απεργίας του Οκτώβρη 2011

Ο αντικομουνισμός με… «υπερεπαναστατική» βούλα!

Όταν τα στίφη των προβοκατόρων εφόρμησαν με κάθε δολοφονικό μέσο, κατά του μπλόγκ του ΠΑΜΕ γιατί δήθεν τους εμπόδιζε να περάσουν μπροστά από το «Μ. Βρετάνια» για να… καταλάβουν τα «φθινοπωρινά ανάκτορα» του αστικού κοινοβουλίου!

Να καταθέσω, ως σφραγίδα του ρόλου των «ηγετών» που καθοδηγούσαν τις πλατειές δύο κατάπτυστα ψηφίσματα όμοια σαν αδελφάκια της  λεγόμενης "Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας" και της λεγόμενης "Λαϊκής Συνέλευσης" της κάτω πλατείας Συντάγματος  για τα γεγονότα. Στην Λ.Σ.είναι γνωστό ότι συμμετείχαν από «αντιεξουσιαστές»,  εξωκοινοβουλευτικούς και αναρχικούς μέχρι συριζαίους και ανανεωτικούς «αριστερούς». Ένα ψήφισμα που ετοιμάστηκε στα γνωστά «υπόγεια» και η Λ.Σ. το ψήφισε για να αφήσει την αντικομουνιστική και αντιλαϊκή της σφραγίδα της, ως τελική κατάληξη της κατηφόρας της για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Τα γεγονότα είναι γνωστά.

                         ΨΗΦΙΣΜΑ Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 21.10.2011

Υποβλήθηκε από Costis την Σάβ, 22/10/2011 - 10:29.
Ημ/νία Συνέλευσης: 
Fri, 21/10/2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Λ. Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 21/10/2011

Μετά τη Βάρκιζα, το Πολυτεχνείο, το Χημείο (1979), τον Δεκέμβρη και αρκετές άλλες φορές, ήρθε και πάλι η πραγματικότητα να αναδείξει τον ρόλο του κόμματος που συστηματικά προδίδει τους λαϊκούς αγώνες. Αν έπνιγαν με τα πολιτικά τους γραφεία οποιαδήποτε γενική και αποφασιστική απεργία όλα αυτά τα χρόνια, αν στιγμάτιζαν κάθε εξέγερση ως "προβοκάτσια", πλέον η ιστορία δείχνει ότι δεν επρόκειτο για "απλά πολιτικά λάθη", αλλά για συντεταγμένη και συνειδητή στάση προάσπισης της κοινοβουλετικής δικτατορίας και των καπιταλιστικών οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων. Αυτό έκαναν και χθες (20/10) ενώ μέχρι τότε καλούσαν τον κόσμο σε διαδηλώσεις για την ανατροπή της κυβέρνησης. Περιφρούρησαν την ομαλή λειτουργία της βουλής αντί να την περικυκλώσουν, λειτούργησαν πιο βαρβαρα και από την αστυνομία, ανοίγοντας κεφάλια, και "έδωσαν" διαδηλωτές στις θεσμικές δυνάμεις καταστολής. Το χειρότερο από όσα έπραξαν ήταν ότι νομιμοποίησαν το κράτος που δολοφόνησε έναν από τους συντρόφους τους αποδίδοντας τον φόνο του σε παρακρατική βία.

Από χθες, οριστικά πια και αμετάκλητα, το λεγόμενο "ΚΚΕ" δεν είναι παρά ένα ανάχωμα στο εγχείρημα ενταφιασμού του κοινοβουλευτικού πτώματος και πρέπει να αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου παλεύει για την αξιοπρέπειά του σε αυτές τις κρίσιμες μέρες. Δεν πρέπει η πρόταση αυτή να εκλαμβάνεται ως διάσπαση στον χώρο του κινήματος. Μπορεί με τους απλούς ψηφοφόρους του "ΚΚΕ" να έχουμε κοινά προβλήματα και κοινούς στόχους, αλλά η πολιτική και η πρακτική της ηγεσίας στην οποία είναι προσκολλημένοι ταυτίζεται απόλυτα με τις επιταγές της κυβέρνησης και των τοποτηρητών των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ. Δεν συμπορευτήκαμε ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να είναι μαζί μας. Να έχουμε όλοι στον νου μας, ότι το "ΚΚΕ" θα ξαναλειτουργήσει ως πέμπτη φάλαγγα του δικτατορικού καθεστώτος, ελπίζοντας για άλλη μία φορά σε ψιχία από το κοινό κοινοβουλευτικό τραπέζι, όπως το 1990.

Το ίδιο κατακριτέα είναι και η στάση όσων πολιτικών φορέων, κοινοβουλετικών και μη, στήριξαν είτε έμμεσα με την σιωπή τους είτε άμεσα με τις ανακοινώσεις τους, την στάση του "ΚΚΕ". Από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά παραμένουν σ' ένα κοινοβούλιο εντελοδόχων της ΤΡΟΙΚΑ και συνεχίζουν να εισπράττουν τους αδρούς μισθούς τους, είναι απολύτως συνυπεύθυνα για ό,τι συνέβη ως τώρα και για ό,τι επακολουθήσει. Οι αρνητικές τους ψήφοι στα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια, αποδεικνύουν ακριβώς τον ρόλο τους στη δικτατορία. Παρέχουν το άλλοθι της πολυφωνίας και της δημοκρατίας, στην καθ' όλα στημένη βουλή των αντιπροσώπων, ώστε ο εξαθλιωμένος λαός να συνεχίσει να μετρά τα κουκιά σε κάθε στημένη εκ των προτέρων ψήφιση νόμων που καταργούν το μέλλον του και ταυτόχρονα να τρέφεται από την αυταπάτη ότι κάποιος μιλά εξ ονόματός του για τα συμφέροντά του. Έτσι αφήνει την αντιπολίτευση στους επαγγελματίες της πολιτικής και δεν αισθάνεται ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα και αυτοπροσώπως. Οποιαδήποτε ψήφος, ακόμη και σε εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της "άκρας αριστεράς" στις τοπικές και εθνικές εκλογές δεν είναι παρά λάδι στο γρανάζι και νομιμοποίηση της "ορθότητας" της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής δικτατορίας.

Από τις 25 Μαΐου που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία αναδείξαμε την άμεση δημοκρατία ως την δυνατότητα του καθενός να συμμετέχει, να διαβουλεύεται και να συνδιαμορφώνει αυτόνομα, χωρίς ιδεολογικές ή κομματικές ταυτότητες. Θα παραμείνουμε εδώ ενάντια στον ξοφλημένο κοινοβουλευτισμό τους και την γραφειοκρατία τους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ
Λαϊκή Συνέλευση Πλατείας Συντάγματος 21/10/2011




 












                    Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας:
                      Αποκλειστικά υπεύθυνο το ΚΚΕ

Στο ΚΚΕ αποδίδει την ευθύνη για τα σημερινά γεγονότα με ανακοίνωση η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, σημειώνοντας: «Οι καιροί των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ πέρασαν ανεπιστρεπτί, όπως πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών».

Στην ανακοίνωση-καταγγελία η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας αναφέρει:

"Αποκλειστικά υπεύθυνο για τα σημερινά (20-10-11) γεγονότα στο Σύνταγμα είναι το ΚΚΕ. Η απόφασή του να μονοπωλήσει τη διαδήλωση στο Σύνταγμα και να καταλάβει μονοπωλιακά το πάνω διάζωμα (Β. Αμαλίας) πάρθηκε για λόγους τηλεοπτικής και πολιτικής υπεραξίας και ήταν μία πράξη επιθετική απέναντι στην κοινωνία. Αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση του κόσμου προς τη Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τους βουλευτές, προκειμένου να πανηγυρίσουν την έξοδο των δικών τους βουλευτών, των βουλευτών υποτίθεται του ‘όχι’.

Χρησιμοποιώντας την περίφημη περιφρούρησή του –η οποία συνετρίβη με το πρώτο μπαμ και διεσώθη πρόσκαιρα με την συνεργασία και την επέμβαση των ΜΑΤ- εμπόδισε, σαν δύναμη καταστολής, την διέλευση στους πολίτες.
Οι προκλητικές δηλώσεις των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος περί προβοκατόρων, κουκουλοφόρων και άλλα ηχηρά παρόμοια πυροδότησαν από μέρες το κλίμα. Προσπάθησαν δε να οικειοποιηθούν το Σύνταγμα, το οποίο κατασυκοφαντούσαν και λοιδορούσαν από την στιγμή που έγινε χώρος δημόσιος, χώρος της Άμεσης Δημοκρατίας.

Δεν κατάλαβε τίποτε το ΚΚΕ από τον Δεκέμβρη του ’08, όταν έντρομο ζητούσε τη βοήθεια του Καραμανλή με επίσημες επισκέψεις. Οι καιροί των ροπαλοφόρων του ΚΚΕ πέρασαν ανεπιστρεπτί, όπως πέρασε και η εποχή που έκοβαν χέρια και έβγαζαν τα μάτια των ανήμπορων αρχειομαρξιστών και τροτσκιστών.

Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, που τα τελευταία 30 χρόνια μπαινοβγαίνει στις φυλακές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης της κοινωνίας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, έχει αποκτήσει δύναμη, δυνατότητα και συνείδηση.

Ας μην παρασύρεται το κόμμα από τη γνωστή του τακτική στο χώρο των πανεπιστημίων. Η κοινωνία είναι μια σκληρή πραγματικότητα, ένας ωκεανός, όπου αρκεί ένας μικρός κυματισμός για να πνίξει κάθε ολοκληρωτισμό.
Η Άμεση Δημοκρατία αναδύεται στα συντρίμμια του παλιού κόσμου.

20/11/2011

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας"




























13 σχόλια:

  1. Εγώ πάλι τα έμαθα ανάποδα. Το ΠΑΜΕ λειτούργησε καπελωτικά και έδερνε αλύπητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Και ο οικοδομος έπαθες ανακοπή επίτηδες για να έχουμε να κατηγορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο οικοδόμος πάντως ανακοπή έπαθε από τα χημικά αέρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε κοντόχοντρε,θα τα βρεις μπροστά σου ρε γαμώτο..Και το λέω καλοπροαίρετα..Πιθανότατα οι ίδιοι προχτές χτυπούσαν τους δασκάλους που ήταν στα μπλοκ των πρωτοβάθμιων και αύριο και σένα..Έλεος..Ναι,από τα χημικά του ΠΑΣΟΚ πέθανε αλλά δες το σφαιρικά γαμώτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς ενός νεκρού μύρια κακά έπονται. Ας μη το ξεχνάμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ξέρω πως χθες ήθελαν να μας σκοτώσουν, και το λέω μετα λόγου γνώσεως. Αυτό δεν ήταν ξύλο μεταξύ διαδηλωτών. Βροχή οι μαρμαρόπλακες στα κεφάλια, και οι μολότωφ πέφτανε. Ηταν κλασικό πέσιμο χουλιγκάνων. Α, και μία φασιστική (και καθαρά μπατσική) τακτική. Οι αγαπητοί "αντιεξιυσιαστές" μας πέταγαν εκτός των άλλων και μπαλονάκια με μπογιά, για να ξεχωρίζουμε προφανών όταν θα είμαστε μόνοι μας μετά την πορεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοντόχοντρε

    Κατά τη διάρκεια της επίθεσης των παρακρατικών εναντίον του ΠΑΜΕ τα ΜΑΤ δεν έκαναν χρήση χημικών.

    Οι μόνοι που πέταγαν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά αέρια κατά του ΠΑΜΕ ήταν οι κουκουλοφόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω τι ήταν αυτοί που την έπεσαν στο ΠΑΜΕ. Ήταν φασίστες ? ήταν ασφαλίτες προβοκάτορες ? ήταν χουλιγκάνοι, ήταν του αντιεξουσιαστικού χώρου ? Πιθανόν ήταν από όλα τα παραπάνω. Σίγουρα δεν γνωρίζονταν όλοι αυτοί μεταξύ τους. Είχαν άραγε εξ αρχής σκοπό να την πέσουν στο ΠΑΜΕ ? Πολύ αμφιβάλλω. Αυτοί πιστεύω είχαν σκοπό τη σύγκρουη με τα ΜΑΤ. Γενικά δεν ήθελαν μια ειρηνική συγκέντρωση. Δικαίωμά τους. Αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στα ΜΑΤ, μια και το ΠΑΜΕ είχε πιάσει όλο το χώρο γύρω από τη βουλή, την έπεσαν στο ΠΑΜΕ που παρίστανε το αφεντικό της συγκέντρωσης.
    Πρέπει να καταλάβει το ΚΚΕ ότι δεν είναι μόνο του στον αριστερό χώρο. Η πλατεία και οι διαματρυρίες είναι για όλους. Το ΠΑΜΕ πλήρωσε το άγαρμπο και φέρσιμό του σε έναν χώρο που δεν του ανήκει.

    Αμφιάλλω ότι μπορεί να επιθυμεί η κυβέρνηση η η αστυνομία να εκθέσει το ΚΚΕ. Είναι μια γερή συνιστώσα του συστήματος. Εγγυημένα δεν κάνει τίποτε το ανατρεπτικό (μόνο λόγια λέει για να δικαιολογεί το ρόλο του στους ψηφοφόρους του). Οποιαδήποτε συγκεκριμένη δράση (π.χ. την έξοδο από το ΕΥΡΩ) την υποσκάπτει γιατί τάχα δεν έχει νόημα χωρίς το ΚΚΕ στην εξουσία....

    Δεν ήμουν εκεί την ώρα των επισοδείων, αλλά πέρασα νωρίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Takis,
    Όποιος ήθελε να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ μπορούσε από τη Ακαδημίας και Β Σοφίας ή από τον Εθ. Κήπο ή από άλλες πλευρές και να μπει στη Βουλή! Δεν χρειάζεται τώρα να λέμε.. εξάλλου ΜΑΤ υπήρχαν και εκτός βουλής γιατί δεν τα χτύπησαν;;;

    Όσο για το ότι το ΚΚΕ «είναι συνιστώσα του συστήματος και μόνο λόγια..» δεν ξέρω τι εννοείς. Εννοείς ότι οι άλλοι είναι οι πραγματικοί επαναστάτες που θα ανατρέψουν τον καπιταλισμό; Το πιστεύεις αυτό; Μήπως ξέρεις κάποιους που είναι οι πραγματικοί επαναστάτες; Μήπως εσύ; Τέλος πάντων μια απάντηση για το ποιοι είναι πραγματικοί επαναστάτες πρέπει να έχεις καθώς και τι πρόγραμμα εξουσίας έχουν αφού ανατρέψουν το σύστημα δεδομένου ότι κατά τη γνώμη σου το ΚΚΕ δεν έχει.

    Αν δεν έχεις κάτι να πεις καλύτερα να μη πεις τίποτα. Δεν θέλω μασημένες επαναλήψεις σε ριπλέι του γιατί το ΚΚΕ είναι κόμμα του συστήματος. Το εμπεδώσαμε από άλλους αυτό πολύ πριν από σένα. Ειδικά εγώ το εμπέδωσα από τη δεκαετία του ’60 δεν περίμενα εσένα. Μόνο που εκείνοι που το έλεγαν τότε έγιναν τα τσιράκια του συστήματος, αντικαταστάθηκαν από άλλους και άλλους και τώρα από εσένα και εγώ ακόμη αγωνίζομαι. Ελπίζω εσύ να μην έχεις τη δική τους τύχη και να σε βρω έτσι πούρο επαναστάτη μετά 10 ή 20 χρόνια αν ζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεροληπτική περιγραφή των γεγονότων. Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν σχηματίσει αλυσίδες γύρω από τη βουλή με το μέτωπο προς τους άλλους διαδηλωτές, σαν να ήθελαν να προστατέψουν τη βουλή από τυχόν εισβολή.
    Ανακοίνωση των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα:
    Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κομμάτι του ευρύτερου Λαϊκού και Εργατικού κινήματος. Αυτό συμβαίνει επειδή εκφράζει βαθιές λαϊκές ανάγκες οι οποίες στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία γίνονται ακόμη βαθύτερες. Εκτός των άλλων το κίνημα «Δεν Πληρώνω» προσφέρει και ένα μέσο έκφρασης της αγωνιστικής διάθεσης των κοινωνικών στρωμάτων που βάλλονται από την απύθμενη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος που πλέον βρίσκεται σε αποσύνθεση. Στα πλαίσια του αταλάντευτου αγώνα που δίνει το κίνημά μας τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες αμεσοδημοκρατικές δράσεις και συνελεύσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Στόχος του αγώνα μας είναι η αυτοοργάνωση των λαϊκών δυνάμεων που εκλύονται από τη βάση του λαού με κεντρικό άξονα την ανυπακοή βασισμένη σε συλλογική και από τα κάτω οργανωμένη δράση. Έχουμε δηλώσει ως κίνημα ότι τα θέλουμε όλα και δεν διαπραγματευόμαστε με καμία μαριονέττα του συστήματος. Μαχόμαστε για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
    Αυτή η δυναμική που αναπτύσει το κίνημά μας έχει μπει στο μάτι πολλών. Οι μεγαλοεργολάβοι προβαίνουν σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον μελών μας γιατί από την δράση μας κινδυνεύουν να χάσουν τον παρά. Το κράτος και η αστυνομία μας έχουν σε στενό μαρκάρισμα γιατί αντιλαμβάνονται ότι καλλιεργούμε την ανυπακοή και είμαστε πολιτικά επικίνδυνοι. Το ΚΚΕ προσπαθεί να μας απαξιώσει πολιτικά επειδή είμαστε κομμάτι του κοινωνικού κινήματος ασυμβίβαστο και ανεξάρτητο, έξω απο το μαντρί.
    Στα πλαίσια του συνεχούς αγώνα που δίνει το κίνημά μας διαδηλώσαμε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συναγωνιστές και τις δύο ημέρες της 48ωρης γενικής απεργίας με οργανωμένο μπλοκ και μαζική συμμετοχή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (συνέχεια)
    Ως κίνημα «Δεν Πληρώνω» εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την βάρβαρη κρατική καταστολή και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του μέλους του ΠΑΜΕ Δημήτρη Κοτζαρίδη.
    Καταδικάζουμε απερίφραστα την ψευδή και προκλητική καταγγελία του ΠΑΜΕ σύμφωνα με την οποία «δυνάμεις που εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ προέβησαν σε δολοφονική επίθεση από την οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μελών του ΠΑΜΕ και ο θάνατος του οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα Δημήτρη Κοτζαρίδη». Κατ΄αρχήν να τονίσουμε ότι τα μέλη του «Δεν πληρώνω» δεν προκάλεσαν κανένα επεισόδιο σε κανένα σημείο της διαδήλωσης ούτε υπέθαλψαν οποιαδήποτε ενέργεια βίας. Αυτό αποδεικνύεται αδιάσειστα, απο το βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο μπλογκ μας (www.denplironodenplirono.com).
    Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Το μπλοκ του κινήματος μας κατευθύνθηκε συντεταγμένα και οργανωμένα προς την βουλή. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, την πορεία μας έφραζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οι οποίες μας απαγόρευσαν,αυθαίρετα, να προχωρήσουμε προς την βουλή. Μετά από αυτό μην θέλοντας να δημιούργησουμε εντάσεις, είπαμε μερικά συνθήματα και αποχωρήσαμε. Κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε μεταξύ του κινήματος μας και των μελών του ΠΑΜΕ. Επίσης ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος καθώς ο θάνατος του άτυχου οικοδόμου προήλθε από παθολογικά αίτια τα οποία σχετίζονται με χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Για την βάρβαρη καταστολή των ΜΑΤ το ΠΑΜΕ δεν θεώρησε πολιτικά σκόπιμο να κάνει την οποιαδήποτε καταγγελία.
    Η επικοινωνιακή στρατηγική του ΚΚΕ μας είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες. Όσοι έχουν ιστορική μνήμη και εμπειρία αγώνων γωρίζουν ότι είναι πάγια τακτική των προπαγανδιστικών μηχανισμών του ΚΚΕ να λοιδωρούν κάθε ανεξάρτητο κομμάτι του Λαϊκου κινήματος, που δεν ελέγχει. Όσον αφορά στην προσπάθεια απαξίωσης του κινήματος «Δεν πληρώνω» από το ΚΚΕ υπάρχει παρελθόν. Λίγους μήνες μετά τη γέννηση του κινήματος η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη έσπευσε να μας χαρακτηρίσει ατομικούς τσαμπουκάδες με το να μην πληρώνουμε διόδια. Μάλλον το ΚΚΕ την λέξη πολιτική ανυπακοή την χρησιμοποιεί μόνο αγκιτατόρικα. Η δράση του μέχρι τώρα μάλλον δείχνει πλήρη υπακοή στους νόμους και τις επιταγές της αστικής εξουσίας. Λίγες μέρες πριν τη ΔΕΘ κι ενώ μέλη του «Δεν πληρώνω» έκαναν εκτεταμένη αφισοκόλληση στην Πατησίων και στην Καλλιθέα, μέλη της ΚΝΕ πήραν τα πινέλα τους και τις παχυλά επιχορηγούμενες γιγαντοαφίσες τους και κάλυψαν όλες τις αφίσες του «Δεν Πληρώνω».
    Να υπενθυμίσουμε στο ΚΚΕ ότι το κίνημα «Δεν Πληρώνω» αυτοχρηματοδοτείται από το υστέρημα των μελών του και δεν επιχορηγείται με εκατομμύρια ευρώ ετησίως από τον ελληνικό λαό, ούτε έχει επαγγελματικά στελέχη τα οποία ενίοτε απολύει κιόλας. Τέλος ο απαξιωτικός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται στην καταγγελία του ΠΑΜΕ με τον οποίο μας αποκαλεί «λεγόμενο κίνημα Δεν Πληρώνω» θυμίζει τους χαρακτηρισμούς των μεγαλοεργολάβων της εταιρίας «Αιγαίον» καθώς και του δεξιού βουλευτή Κ. Χατζηδάκη οι οποίοι μας χαρακτήριζαν αυτοαποκαλούμενους και δήθεν. Όπως φαίνεται το ΚΚΕ αντλεί πλέον τα επικοινωνιακά βέλη από την φαρέτρα των μεγαλοεργολάβων και της αντίδρασης. Γιατί πλέον μόνο επικοινωνιακά όπλα χρησιμοποιεί. Τα πραγματικά τα παρέδωσε στη Βάρκιζα όπου πρόδωσε μια ολόκληρη επανάσταση.
    Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ συνεχίζει δυναμικά τον ασυμβίβαστο αγώνα ανατροπής ενάντια στο σύστημα της βαρβαρότητας και τα δεκανίκια του.
    ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
    Αν στη στάση τυ ΚΚΕ που σωστά περιγράφεται συνυπολογιστούν οι δηλώσεις Παπαρήγα προ μηνών περί καταστροφής αν βγούμε από το ευρώ και δεν έχουμε λαική οικονομία είναι σαφές τι επιδιώκει το ΚΚΕ: όχι την ανατροπή του καπιταλισμού αλλά να είναι η μόνη φωνή διαμαρτυρίας στο καπιταλιστικό σύστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε (1)
    έχεις δικαίωμα να γράφεις ως αντίπαλος του ΚΚΕ. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Τα αντιπαρέρχομαι γιατί σε άλλα μπλογκ τα υβρεολόγια πάνε σύννεφο και εσύ είσαι στους «μαλακούς». Παρακολουθώντας από Κ. Σερβίας τη διαδικασία επίθεσης των προβοκατόρων πράγματι σε κάποιο σημείο τα χρώματα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ που μάλλον μπλέκονταν με της ΠΟΕΔΗΝ, αντικαταστάθηκαν από το μαύρο των προβοκατόρων. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να καταλάβω αν υπήρχε κάποια σχέση των ανθρώπων των μέν και των δε. Άρα δεν υπάρχει από μένα κατηγορία. Ούτε αν όταν άρχισε η επίθεση κατά του ΠΑΜΕ βρισκόταν ακόμη ανάμεσα στους προβοκάτορες και κάποια μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

    Να μην μπερδεύεσαι σε ξένα θέματα. Τι δουλειά έχεις να πεις ότι «ο ισχυρισμός του ΠΑΜΕ περί δολοφονικής επίθεσης από διαδηλωτές είναι συκοφαντικός και προβοκατόρικος»; Δεν ήταν δηλαδή για εσένα δολοφονική η επίθεση με μάρμαρα, μολότοφ κλπ; Έπρεπε να πεθάνει κάποιος από μάρμαρα για να είναι; Είσαι με τα καλά σου; Εκτός πάλι αν δεν είδες το σύννεφο από τα μάρμαρα και τις δεκάδες τραυματιών στα κεφάλια. Ή ακόμη χειρότερα αν θεωρείς την επίθεση πολύ καλή ενέργεια των προβοκατόρων κάτι που δεν διευκρίνισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε (2),
    Και εδώ ρωτάω: Καταδικάζεις ή όχι την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ; Ήταν ή όχι προβοκάτορες; Θεωρείς αθώους τους προβοκάτορες και τους ονομάζεις, όπως κάποιοι άλλοι, «διαδηλωτές» και θύματα του ΠΑΜΕ; Λαλίστατος είσαι σε όλα αλλά ούτε μια κρίση για τους προβοκάτορες.
    Διαβάζω τώρα στο μπλογκ σας ότι αυτά που γράφεις είναι ανακοίνωση του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και όχι δικά σου.

    Όλο το μπολοκ σε αντικουκουεδισμό ρε φίλε; Θέλεις να πιστέψω εγώ το ακομμάτιστό του; Δε γίνεται! Λυπάμαι όχι μόνο γιατί δεν έχει τη παραμικρή θέση για τους προβοκάτορες αλλά και γιατί παρακάτω φιλοξενεί ολόκληρη την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΛΣ του Συντάγματος που είναι σχεδόν αντιγραφή της ανακοίνωσης της «Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας». Επί πλέον είναι φοβερό το κάλεσμα που κάνει κατά του ΚΚΕ «το λεγόμενο "ΚΚΕ" δεν είναι παρά ένα ανάχωμα στο εγχείρημα ενταφιασμού του κοινοβουλευτικού πτώματος και πρέπει να αποτελεί βασικό πολιτικό στόχο οποιουδήποτε ελεύθερου ανθρώπου», η ομολογία του ότι «Δεν συμπορευτήκαμε ποτέ ως τώρα, δεν πρόκειται ποτέ…» αλλά και κατά όλων των κομμάτων της Αριστεράς ακόμη και της εξωκοινοβουλευτικής!!! Μόνο κρυτποφασίστες το κάνουν αυτό.
    Συμφωνείς εσύ με αυτά;

    Είδα και παρακάτω στο μπλογκ την άποψή σας και τις φωτο αλλά περισσότερο τα κείμενα. Απλά τα κατατάσσω στα αντικομουνιστικά κείμενα, τίποτε περισσότερο. Είναι προφανές ότι είστε εκπαιδευμένοι σε άλλους «αγώνες» κατά του ΚΚΕ και δεν ξεφυτρώσατε τώρα σε αυτό το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Δεν υπάρχει περίπτωση να γελαστώ ακόμη και από τη σειρά και τη σύνταξη των λέξεων. Συμπτώσεις δεν αναγνωρίζονται στη πολιτική.

    Τέλος, αυτό που πιστεύω είναι ότι τα απλά μέλη του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν έχουν καμιά σχέση με προβοκάτορες άσχετα αν αυτοί ήταν στον χώρο τους κάποια στιγμή στη Μ. Βρετάνια. Θα παρατηρήσω όμως ότι η κριτική σας στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν είναι ενός κοινωνικού κινήματος αλλά ενός επιμελώς καμουφλαρισμένου αντικομουνιστικού χώρου. Κάνει μπαμ! Καταλήγει αντί να μιλάει για το δικό του μέρος να εντάσσεται ομαδικά με άλλους στο αντικομουνιστικό μέτωπο με όποιες ιστορίες εξιστορεί. Δεν πειράζει, δεν αυξάνει σε τίποτα η δύναμη του αντικομουνιστικού μετώπου αν μερικοί από αυτό μετονομαστούν σε ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αντιεξουσιαστές κλπ. Το ίδιο είναι πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή