Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Μανιφέστο μίσους και αυταρχισμού


Τα πράγματα οξύνονται καθημερινά και η κυβέρνηση χάνει την ψυχραιμία της. Τα απανωτά ανάλγητα μέτρα, χωρίς αιδώ και χωρίς καμιά νομιμοποίηση, δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο η ίδια οδήγησε τα πράγματα. Τώρα για να βγει από το αδιέξοδο επιστρατεύει κηρύγματα μίσους και αυταρχισμού κατά της κοινωνίας, των εργαζομένων, των απεργών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Αφού τους έφτασε στο ακρότατο σημείο απελπισίας τώρα τους εγκαλεί γιατί διαμαρτύρονται, απεργούν, διαδηλώνουν.!

Το κείμενο των τριών υπουργών, Άννα Διαμαντοπούλου,Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, στις 16/10/2011, δεν είναι παρά ένα μανιφέστο μίσους κατά της κοινωνίας και της εργατικής τάξης.

 Κατασκευάζουν νέους εχθρούς προκειμένου να νομιμοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτικής τους και να ενώσουν σε αυτή όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μη παραλείποντας να πουν έμμεσα ποιοι θα διαδεχτούν το Γιώργο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ και το κυριότερο, τι πολιτική θα εφαρμοστεί με αυτούς στην ηγεσία.

Προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαό και να του υποδείξουν ως κύριο αντίπαλό του το κάθε κομμάτι του χωριστά! Δεν είναι εχθρός το κεφάλαιο και της πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας αλλά όπως γράφουν «Εχθροί της κοινωνίας σήμερα είναι η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η ατιμωρησία, ο συντεχνιασμός, και οι καθυστερήσεις».

Και παρακάτω μας «ενημερώνουν» ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των φοιτητών για ψωμί και Παιδεία είναι «αδικαιολόγητες και ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες κάποιες φορές στρέφονται ανοικτά και κατά της Δημοκρατίας».

Ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Διαστρέφοντας της πραγματικότητα προετοιμάζουν την κοινωνία για να χυθεί αίμα, υποδείχνοντας από πριν ως ένοχο τον λαό: «ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό. Πιστεύοντας, πως η Δημοκρατία δεν θα τολμήσει και, συνεπώς, θα κάνουν και πάλι το δικό τους».

Τι ακριβώς δηλαδή θα τολμήσει η «δημοκρατία της τριάδας»; Τι άλλο είναι από αυτό από προετοιμασία μακελειού, όταν λέγεται από υπουργικά χείλη; Αν μάλιστα συνδυαστεί και με τη θέση που αναφέρει ότι «Οφείλουμε να είμαστε όλοι αποφασισμένοι για να σπάσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα και, οπωσδήποτε, τις λογικές που φέρνουν την Ελληνική Δημοκρατία να φαίνεται και να είναι αδύναμη. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε πίσω, δεν έχουμε δικαίωμα να υποχωρούμε» θα καταλάβουμε ότι μιλάνε ανοικτά και με μίσος για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού και ευθέως για σύγκρουση με την κοινωνία. Μια κοινωνία που την κομματιάζουν τεχνητά σε «δυναμικές μειοψηφίες» για να τη διαιρέσουν και να υποδαυλίσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Φυσικά δεν πρόκειται να τους περάσει. Πολύ σύντομα θα αντιληφθούν αυτοί οι αλαζόνες της εξουσίας και η κυρία Αντουανέτα μαζί τους ότι ο λαός δεν ενδιαφέρεται καθόλου ούτε για τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ ούτε για τις πολιτικές του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τις ανατρέψει. Και αυτό θα κάνει. Το τρένο της εξουσίας φεύγει από τη κυβέρνηση χωρίς αυτή να είναι επάνω. Αυτό το έχουν καταλάβει οι τρεις και επιστρατεύουν το αντιλαϊκό μίσος και τον αυταρχισμό για να κρατηθούν πάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου