Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αλαλούμ νεοφιλελεύθερος… σοσιαλισμός και ποιος πληρώνει το λογαριασμό.


Το γενικό λαϊκό αίτημα για κοινωνικοποίηση των τραπεζών, άρχισαν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις της ΕΕ!


Χθες… κοινωνικοποιήθηκαν τα χρέη της Proton Bank στην Ελλάδα και της Dexia σε Βέλγιο(*) και  Γαλλία!!!


"Μόνο" 863 εκατομμύρια θα πληρώσουμε για χάρη του κ. Λαυρεντιάδη για την Proton. Χώρια που δεν απαιτούμε και τίποτα για τα 51 εκ. ατασθαλιών.

Με τη Dexia κοινωνικοποιούνται 560 δισεκ. ευρώ χρέη!


Μιλάμε για το… «θαύμα» της νεοφιλελεύθερης κοινωνικοποίησης του μεγάλου κεφαλαίου!


Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε τις τεράστιες «προσπάθειες» των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων να κοινωνικοποιήσουν τα χρέη των τραπεζών παρά τη σκληρή αντίσταση των... τραπεζιτών!


Στην Ελλάδα πάνω από 100 δισεκατομμύρια διατέθηκαν στις τράπεζες για να καταφέρουμε να βάλουμε στο χέρι τα χρέη τους! Που θα πάει, στο τέλος όλα τα χρέη θα κοινωνικοποιηθούν!


Στο «θαύμα» της ΕΕ, την Ιρλανδία, θα κοινωνικοποιηθούν πάνω από 700 δισεκ.! Για τα άλλα «θαύματα» της Πορτογαλίας και της Ισπανίας με τα οποία μας γκάστρωναν πριν μια δεκαετία ως πρότυπα σωστής εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ, καθώς και της Ιταλίας, δεν ξέρω πως θα καταφέρουν οι κυβερνήσεις να κοινωνικοποιήσουν τα τεράστια χρέη με τόση αντίσταση από το... τραπεζικό κατεστημένο! Θα κάνουν... σκληρό αγώνα!


Ποιος πληρώνει το λογαριασμό;


Στο τέλος θα στείλουν τον λογαριασμό στους λαούς!!!

Αν δεν ανατραπεί η εξουσία του Κεφαλαίου έχουμε να δούμε πολλά ακόμη κεφάλαια μέτρων για την κρίση σε βάρος των λαών.


Και στο βάθος πόλεμοι! Πόλεμοι οικονομικοί, ένοπλοι, κοινωνικοί, ταξικοί, εμφύλιοι, θρησκευτικοί, εθνικοί, περιφερειακοί, διεθνείς και… καλύτερα να μη το σκεφτόμαστε και να σκεφτόμαστε από τώρα πως θα τους ανατρέψουμε παρά να έχουμε φτάσει στο χείλος της παγκόσμιας καταστροφής.

Ποτέ ο καπιταλισμό δεν ξεπέρασε μεγάλη κρίση χωρίς καταστροφή λαών και χωρών πριν καταστρέψει και μέρος από το υπερσυσσωρευμένο – κλεμμένο κεφάλαιό του.




(*) Πολλοί είναι στη χώρα μας εκείνοι που εξυμνούν το Βέλγιο ως χώρα πρότυπο επειδή ένα χρόνο τώρα η κρατική μηχανή λειτουργεί αυτόνομα και θαυμάσια χωρίς κυβέρνηση!
Προφανώς θα χαίρονται πολύ που χωρίς κυβέρνηση, το σύστημα κατάφερε και φόρτωσε στον Βελγικό λαό, το βελγικό μέρος των χρεών της Dexia!

Όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι καπιταλισμός και καπιταλιστικό κράτος και πως λειτουργεί με κυβέρνηση ή χωρίς κυβέρνηση, θα πνίγεται συνεχώς στις λακκούβες της αυταπάτης του "καλού κράτους" και του "καλού καπιταλισμού".

1 σχόλιο:

  1. Ο Τσίπρας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυβερνάνε τελικά και δεν το έχει καταλάβει κανείς!
    Να τα ΕΥΡΩομόλαογα, να οι αναδιαπραγματεύσεις, να και οι κρατικοποιήσεις! Σε λίγο θα κατηγορήσουν και τις Βρυξέλες ότι τους κλέβουν το ...πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή