Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απεργούν οι μικρομεσαίοι στις 19 Οκτώβρη


Η ΠΑΣΕΒΕ κάλεσε από καιρό όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους, Αυτοκινητιστές κλπ, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011. Η πρόσκληση είχε  τεράστια απήχηση και δεκάδες σωματεία έλαβαν ήδη την απόφαση να κατεβάσουν τα ρολά.

Μπροστά στον κίνδυνο να τους πάρουν φαλάγγι οι μικρομεσαίοι που αφανίζονται, η ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και η ΝΔ-πλειοψηφία της ΕΣΕΕ, αποφάσισαν κάτω από την ισχυρή πίεση της ΠΑΣΕΒΕ, να καλέσουν σε κλείσιμο τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις  όλης της χώρας στις 19 Οκτωβρίου 2011. 

Κατάλαβαν ότι οι μικρομεσαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανέχονται άλλο οι «μελέτες», τα «προγράμματα»  οι «έξυπνες ιδέες του εκσυγχρονισμού» και οι ύμνοι στην ΕΕ και στη Λισσαβόνα να αντικαθιστάν τους αγώνες . Οι «Παναγόπουλοι» των μικρομεσαίων δεν είναι καλύτεροι από της ΓΣΕΕ.

Δείγμα της κινητοποίηση που ήδη έχουν αποφασίσει οι μικρομεσαίοι είναι το παρακάτω απόσπασμα από την προκήρυξη που εξέδωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευαστών Αυτοκινήτου Αττικής – ΣΙΣΕΜΑ:

«Απεργούμε και κλείνουμε τα μαγαζιά μας στις 19 Οκτωβρίου 2011. Απεργούμε για τις πολιτικές αφανισμού των επιχειρήσεών μας, για τα σκληρά μέτρα, για να μη πληρώσουμε και πάλι τη κρίση εμείς.
Απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους της χώρας γιατί η κρίση μας κτυπάει όλους και οι πολιτικές για το ξεπέρασμά της είναι σε βάρος και των μικρομεσαίων και των εργαζομένων.
Αφού επέβαλαν το μνημόνιο, κάθε μήνα επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα.
-Επέβαλλαν τον κεφαλικό φόρο επιτηδεύματος.
-Επέβαλαν το χαράτσι «αλληλεγγύης» που πηγαίνει στους δανειστές.
-Επέβαλαν χαράτσι στα σπίτια ενώ απαλλάσσουν τους μεγαλοξενοδόχους.
-Καταργούν τις εκπτώσεις φόρου των κοινωνικών δαπανών.
-Μειώνουν το αφορολόγητο στα 5.000 €.
-Αύξησαν υπέρογκα τους έμμεσους φόρους.
-Καρατομούν τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά μας  δικαιώματα
-Ο ειδικός φόρος του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί το 2012 κατά 1861%!
-Όλος ο πλούτος της χώρας ετοιμάζεται να παραδοθεί σε μια ξένη εταιρεία για να τον ξεπουλήσει για λογαριασμό των δανειστών.

Η ανεργία αυξάνει παντού, οι δουλειές κλείνουν και η αγορά στεγνώνει. Μέσα σε αυτό το κλίμα το συνεργείο αργοπεθαίνει. Οι πελάτες μας δεν έχουν λεφτά και οι συνάδελφοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Μας απειλούν και μας εκβιάζουν με πτώχευση σε συμπαιγνία με την τρόικα για να περνάνε τα μέτρα. Υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των τραπεζών και των τοκογλύφων της χώρας.

Είναι καιρός να αντιδράσουμε δυναμικά. Αν δεν υπερασπίσουμε μαχητικά τη ύπαρξή μας θα επιβάλουν συνεχώς ληστρικά μέτρα και θα μας τα πάρουν όλα.

Αρνούμεθα να θυσιαστούμε για χάρη των τραπεζών και των τοκογλύφων της χώρας. Καμιά υποταγή σ αυτή τη πολιτική.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ»




2 σχόλια:

  1. από την δευτέρα 17 οκτωβριου και για όλοι την εβδομάδα οι αγανακτισμένοι με τους ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ δημόσιους υπαλληλους κατακλύζουμε με email τις δημόσιες υπηρεσίες και ζητάμε από τους συναδέλφους τους να τους υποχρεώσουν να δουλέψουν.
    όχι άλλο αραλίκι σε βάρος των υπόλοιπων ελλήνων.
    ΔΟΥΛΕΨΤΕ όπως κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι έλληνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή ανώνυμε; Πόσα θα βγάλουμε από αυτή την εκδούλευση;

    Τη «δουλειά» την καταλάβαμε: Αφήνουμε τη πάντα αυτούς που έκλεψαν τον πλούτο, εργολάβους, τους τοκογλύφους της χώρας, τους τραπεζίτες που τους δώσαμε 110 δισεκατ., τον Βαρδινογιάννη που αύξησε φέτος, με μαύρα μεροκάματα και φοροαπαλλαγές, τα κέρδη του κατά 436% στο Α΄ εξάμηνο του 2011 και πλακώνουμε τους ΔΥ!!! Καλή ιδέα! Πόσα δίνει η αστική τάξη που έβγαλε στην ανεργία ένα εκατ. από τον ιδιωτικό τομέα και θέλει άλλους τόσους ανέργους από τον δημόσιο; Να βγάλουμε και κανένα φράγκο, κρίση και κατοχή έχουμε όπως έλεγαν οι μαυραγορίτες και οι δωσίλογοι στην κατοχή!

    Ωραίος ρόλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή