Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε…



Διαβάζω στο Indymedia (14/9/11) ότι η «Συνέλευση τη Κατάληψης» της ΑΣΟΕ απαγόρεψε κάθε κόμμα, παράταξη, ιδέα, αφίσα κλπ να κυκλοφορεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο!


Προς υλοποίηση της απόφασης οι καταληψίες, όπως ανακοίνωσαν στο site, έπαιξαν ξύλο με τους κνίτες προκειμένου να τους απαγορεύσουν να αναρτήσουν αφίσες της ΚΝΕ στο χώρο και στο τέλος κατέβασαν τις αφίσες!


Οι ίδιοι μας ανακοινώνουν τη «δημοκρατική» απόφασή τους: «η απόφαση του συντονιστικού της ασοεε είναι ξεκάθαρη: Οι κομματικές-παραταξιακές αφίσες δε χωράνε σε αυτό το χώρο και το ίδιο αποφασίστηκε και σήμερα. Οι κνίτες την πέσαν στους συντρόφους και παρόλο που ήταν καμιά 30αριά, κατάφεραν να φάνε ξύλο από 5 άτομα. Η φάση έληξε εκεί.
(….)
Συμπληρώνοντας πέρα από κάτι γρατζουνιές δεν χτύπησε κανείς σύντροφος, αλλά κάποιοι κνίτες μαζέψανε μπουκέτα στη μάπα».


Μπράβο τους! Αυτό που τους έμεινε από τη «νίκη» των 5 ηρώων «συντρόφων» κατά… 30 κνιτών (όπως στα αμερικάνικα έργα του Βιετνάμ και του Ράμπο!) είναι να πανηγυρίζουν για τα «μπουκέτα στη μάπα» των κνιτών. Ίσως αύριο πανηγυρίσουν και για τις σφαίρες στη καρδιά τους.


Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε…


Όποιες αποφάσεις, επιχειρήματα και δικαιολογίες να φέρουν από το παρόν ή από το παρελθόν για την πράξη τους, πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός!


Μιλάμε για φασισμό με ηθικίστηκες θεωρίες περί αναξιόπιστων κομμάτων και παρατάξεων (πάντα της Αριστεράς). Σύμφωνα με αυτές, όποιος βαφτίσει τους δικούς του σκοπούς καλούς και ηθικούς δικαιούται να απαγορεύσει κάθε άλλη οργανωμένη άποψη!!! Οι δημόσιοι χώροι γίνονται χώροι ιδιωτικής απαγόρευσης!


Αυτή η φασιστική ηθικολογία κυριαρχούσε κάποτε προχουντικά για να μπορέσει η χούντα (και παλιά ο Μεταξάς) να επιβάλει την γενική απαγόρευση κάθε κόμματος και ιδέας και να καταργήσει την ίδια τη δημοκρατία. Τα ίδια περίπου επιχειρήματα χρησιμοποιήθηκαν: έξω τα κόμματα από την κοινωνία, κάτω ο παλαιοκομματισμός και η φαυλοκρατία, έξω ο κομουνισμός κλπ. Γιατί, κακά τα ψέματα. Ότι και να λένε οι κάθε λογής απολογητές, τα κόμματα, οι παρατάξεις, τα ψηφοδέλτια, η ελεύθερη κίνηση ιδεών σε όλους τους δημόσιους και κοινούς χώρους, είναι συστατικά στοιχεία και θεσμοί της αστικής δημοκρατίας. Χωρίς αυτά όπως και να ονομάσεις το σύστημα, όσες ηθικές και «λογικές» δικαιολογίες να φέρεις, απλά είναι φασισμός.


Τώρα τα νέα "φυντάνια" στα πανεπιστήμια υλοποιούν τις επιθυμίες της φράου Άννα στην Παιδεία. Αυτή έβαλε στο πανεπιστήμιο τους μπάτσους πετώντας έξω το άσυλο με ηθικίστηκες δικαιολογίες και αυτοί επέβαλλαν τη δικτατορία της απαγόρευσης ιδεών κομμάτων και παρατάξεων πάλι με ηθικίστικες δικαιολογίες και με φανταστικές αυτό-δικαιώσεις των απόψεών τους.


Κάποιοι θα τα μεταφέρουν στα συνδικάτα, στους ΟΤΑ και σε κάθε χώρο συνάθροισης και συνέλευσης. Στη ΛΣ του Συντάγματος ισχύει η απαγόρευση από την αρχή. Στην πλατεία Αγ, Παντελεήμονα δεν το συζητάμε, κάθε άλλη άποψη είναι άκρως επικίνδυνο να εκφραστεί. Στις επιχειρήσεις ήδη εφαρμόζεται η ιδιωτική δικτατορία του εργοδότη από χρόνια. Στα σχολεία η Διαμαντοπούλου εξέδωσε ειδική διαταγή απαγόρευσης να πλησιάζουν στα σχολεία κόμματα, ιδέες και πολιτικοί, και να γίνονται πολιτικές συζητήσεις (πλην των ύμνων στις κυβερνητικές πολιτικές), στις υπηρεσίες το ίδιο.


Παρότι η καπιταλιστική-αστική κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις και στρώματα, ανταγωνιστικά μεταξύ τους, τα οποία εκφράζονται αντίστοιχα στην αστική δημοκρατία με κόμματα παρατάξεις, συνδικάτα και ιδεολογίες, στα πανεπιστήμια, που είναι ένα μικρό αλλά πλήρες αντίγραφο αυτής της κοινωνίας, απαγορεύεται η οργάνωσή της κατά το πρότυπό της αστικής δημοκρατίας. Δεν είναι αντίφαση, είναι ο έρπων φασισμός σε μικροεπίπεδο. Μέχρι να γίνει μεγάλος.


Αν σταδιακά όλα τα τμήματα της αστικής δημοκρατίας καταληφθούν από παρόμοιες φασιστικές ιδέες και απαγορεύσεις, τότε απέχουμε ένα βήμα από τον φασισμό σε όλη την κοινωνία.


Πέστο όπως θέλεις, είναι φασισμός ηλίθιε…



15 σχόλια:

  1. Όταν βαράνε οι κνίτες είναι άμυνα του εργατικού κινήματος και "μαθήματα στους προβοκάτορες", όταν τις τρώνε είναι φασισμός μαλάκα ε;

    Πες το όπως θες μαλάκα, στην ουσία απλώς ήρθε η σειρά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω, πως ο αρχικός τίτλος "είναι φασισμός μαλάκα!" δεν έπρεπε να αλλάξει. Αλωστε τον χαρακτηρισμό επιβαιβεώνει και το πρώτο σχόλιο τη ανάρτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Πες το όπως θες μαλάκα, στην ουσία απλώς ήρθε η σειρά σας...»


    Ανώνυμε, μόνο αν είσαι φασίστας θα χαρείς με τέτοια πράγματα. Αυτοί αναμένουν την ώρα να βασανίσουν τους κνίτες εκτός και αν προέκυψαν τελευταία και άλλοι υποψήφιοι. Όσο για το αν ήρθε η σειρά μου είσαι απλά γελοίος γιατί μάλλον δεν είχες γεννηθεί όταν εμένα ως κνίτη με βασάνιζαν άγρια στα υπόγεια των ασφαλειών της χούντας και με σέρναν σε φυλακές και εξορίες. Αιδώς Αργείοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο,
    το ξέρεις ότι τα έχουμε πει και γράψει επανειλημμένα. Από αυτά που φύτεψε η άρχουσα τάξη στις πλατείες μόνο άνθη του κακού θα βγαίνουν. Και που είσαι ακόμη… ήδη το «κίνημα των… αγανακτισμένων φοιτητών» κατά των καταλήψεων που συγκροτούν ο ΣΚΑΪ και οι μηχανισμοί της άρχουσας τάξης για να προωθήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, ως πρώτο σύνθημα έχει το «έξω τα κόμματα, έξω οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια»! Απόλυτη συμφωνία σε αυτό με τους καταληψίες και την Διαμαντοπούλου! ΑΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Είπαμε μόνο άνθη του κακού βγαίνουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού είσαι τόσο παλιός θα γνωρίζεις από ¨πρώτο χέρι" τις σφαλιάρες που μοίραζε η ΚΝΕ και οι οικοδόμοι του ΚΚΕ στους αναθεωρητές, τους αριστεριστές και του αναρχοαυτόνομους. Αλλά αυτές είπαμε δεν ήταν "φασιστικές σφαλιάρες" ήταν άμυνα της εργατικής τάξης.

    Πέστο όπως θες μαλάκα επαναλαμβάνω, σε αυτό τον "φασισμό" είστε οι πρώτοι διδάξαντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε,
    ο καθένας όπως θέλει τα βλέπει. Θυμάμαι πχ κάτι αναρχοαυτόνομα κοντάρια να προσπαθούν να σπάσουν τα κεφάλια και τις αλυσίδες της ΚΝΕ και μετά καταγγέλλονταν η ΚΝΕ για επίθεση στον «λαό» που προσπαθούσε λέει να φυλαχθεί από τα ΜΑΤ και βρέθηκε ανάμεσα σε δυο πυρά, των ΜΑΤ και των ΚΝΑΤ!

    Με τέτοιους όρους δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έδαφος διαλόγου. Δεν υπάρχει η πρωτη αρχή και ο καθένας λέει τη δική του οπότε δεν βγαίνει τίποτα. Επί της ουσίας αν κάποιος κνίτης βαρέσει όχι σε άμυνα αλλά από μαγκιά ή αλαζονεία τι θέλεις να του πω μπράβο του; Απαράδεκτο είναι, όπως απαράδεκτο είναι όταν γίνεται και από τους άλλους. Ξέρω όλες τις απαντήσεις που θα δώσεις γι αυτά άρα δεν υπάρχει λόγος να τις ξανακούσω. Ωστόσο αυτό το μαλάκας τι σου κόλλησε τόσο, δεν μπορείς να μιλάς απλά; Μην απαντάς με καμιά εξυπνάδα πάλι, δεν με ενδιαφέρουν αυτές. Αν έχεις να πεις κάτι από πλευρά σου για την ΑΣΟΕ και την ουσία των ενεργειών εκεί και όχι για το πόσο σωστό είναι να βαράτε τους κνίτες ή ότι η ΚΝΕ έκανε επίθεση με… αφίσες, να το πεις, αλλιώς άστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσείς χτενίζεστε για τις αφίσες? Ο κομμουνισμός του Στάλιν ήταν φασισμός όπως φασισμός είναι και ο ανεξέλενκτος καπιταλισμός που βιώνουμε. Σε κανένα καθεστός ο απλός πολίτης δεν έχει δύναμη. Βρείτε τη λύση αντί να δέρνεστε μεταξύ σας. Ο κόσμος δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουν οι άνθρωποι. Ο φανατισμός είναι αυτό που ξεκινάει πολέμους. Μη φανατίζεστε λοιπον. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζετε και μαζί βράζουν εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Vidalius:
    ο τελευταίος "ανώνυμος" είναι ο ίδιος με τον προηγούμενο "ανώνυμο"; Κλασσικός "αναρχικός". Απ'όπου και να τον πιάσεις γλυστράει σαν χέλι. "την Μαρφίν δεν την κάναμε εμείς αλλά κάποιοι άλλοι", "εντάξει, ο κομμουνισμός του Στάλιν (τα ίδια λέει και ο καινούργιος σας φίλος ο Άδωνις) είναι φασισμός", "τα ΚΝΑΤ μαζί με τους μπάτσους", "ο 902 και οι πλουτοκράτες του ΚΚΕ απολύουν και κυνηγάνε τους εργαζόμενους" και τελος όπως πάντα, "καλά αντί να κοιτάξουμε μαζί να παλέψουμε μαλώνουμε μεταξύ μας!" Γνωστή καραμέλα και χιλιοπαιγμένη κασέτα του αντιεξουσιαστικού χώρου που μαζί με τα φιλαράκια τους τους Συριζαίους και Ανταρσύες την πέφτουν άνετα με σιδερογροθιές και λοστούς στους Κνίτες γιατί τόλμησαν να κωλήσουν αφίσσες, και ταυτόχρονα πέφτουν σε κατάθλιψη που δεν παλεύουμε όλοι μαζί. Να παλέψουμε όλοι εναντίον ποιου; Εναντίον του ΚΚΕ μαζί με την ΠΑΣΠ (δλδ ΠΑΣΟΚ);
    Ο αντιεξουσιαστικός χώρος που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει φιλοεξουσιαστκός και κρυφοφασιστικός έχει ανοίξει ένα μέτωπο άνευ προηγουμένου κατά του ΚΚΕ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφύρερ. Η προβατοποίηση του χώρου, η στέρηση οποιουδήποτε πολιτικού λόγου, ο χουλιγκανισμός και ο αχαλίνωτος αντικομμουνισμός έχουν γίνει τα κύρια χαρακτηριστικά τους. Ουδέποτε στην ιστορία του φοιτητικού κινήματος πλην της χούντας και των μεταεμφυλιακών χρόνων δεν απαγορεύονταν η δράση πολιτικών οργανώσεων μέσα στα πανεπιστήμια. Είναι πρωτοφανές το πως επενδύεται με πολιτικά επιχειρήματα αυτή η φασιστική συμπεριφορά και νοοτροπία του συγκεκριμένου χώρου. Χέρι-χέρι, λοιπόν, και με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που προωθεί με το νέο νόμο πλαίσιο τον περιορισμό της δράσης των φοιτητικών παρατάξεων. Αφού κάνατε τα πάντα για να καταργηθεί το άσυλο πήρατε και το ρόλο του χωροφύλακα. Κάποτε πίστευα πως είστε χαφιέδες απλά ή στη χειρότερη ασφαλίτες. Σήμερα πιστεύω πως είστε φασίστες στην υπηρεσία του συστήματος λειτουργώντας και ως όργανο καταστολής. Όποτε τις τρώγατε από την ΚΝΕ ήταν επειδή είτε προσπαθούσατε να μπαχαλέψετε τις πορείες μας είτε να χαλάσετε συγκεντρώσεις μας κλπ. Κανένας από μας δεν απαγόρεψε την δράση σας. Κανένας από μας ακόμα και όταν ήσασταν 2-3 μόνοι στα στέκια "σας" δεν ήρθε απροκάλυπτα να σας χτυπήσει. Κανένας από μας δεν έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι κάποιου δικού σας (προσφιλής μέθοδος χρυσαυγιτών και "αν"αρχικών. Συνεχίστε, λοιπόν, στο νέο σας δρόμο. Στο βάθος διασταυρώνεται με τους χρυσαυγίτες και το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε παιδι μου τι ειναι αυτοι 5 με 30 ουτε ο ραμπο μαζι με τον τσακ νορις
    παντως το γεγονος οτι οι <>εδω και πολλα χρονια παιζουν το παιχνιδι της εξουσιας και του κεφαλαιου
    να θυμισω οτι ηταν κατι σαν ανεκδοτο το παιχνιδι μπατσοι-ανρχικοι σε αποστολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 666blacksun.org

    http://www.666blacksun.org/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ρε Βαρκιζάκιδες δεν έχετε να απολύσετε κανα εργάτη από την τυποεκδοτική και μας δουλεύετε ? Η ΚΝΕ σε όλα τα ΑΕΙ δεν επιβάλει της αφίσες της χέρι χέρι με ΔΑΣΠ ? Δεν τραμπουκίζει και δεν κλέβει χώρους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλος ένας ανώνυμος αντι - κκε μας κάνει μαθήματα ξεκινώντας απο τη Βάρκιζα. του έκλεψε το χώρο λέει η ΚΝΕ!!! Σίγουρα θα ξέρει και τι είναι φασισμός όπως όλοι οι απόντες ανώνυμοι απο αντιφασιστικούς αγώνες πολύ πριν απο τη Βάρκιζα αρχίζοντας.

      Διαγραφή