Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Απεργία, αίμα, δακρυγόνα




Τεράστιες ήταν οι απεργιακές διαδηλώσεις και σήμερα, 29/6. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων και λαού βγήκαν στους δρόμους από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η κυβέρνηση κυριολεκτικά έχασε τη ψυχραιμία της. Εξαπέλυσε τα ΜΑΤ από το πρωί και σε συμπαιγνία με τους προβοκάτορες και πυρπολούσε με χημικά τον λαό ματοκυλώντας την Αθήνα μέχρι το βράδυ


Μιλάμε για εγκληματικές επιθέσεις κατά του λαού. Χύθηκε αίμα από δεκάδες τραυματίες. Η κυβέρνηση όση νομιμοποίηση χάνει από τον λαό τη συμπληρώνει με τα ΜΑΤ και αντιλαϊκές επιθέσεις. Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Είναι κυβέρνηση υπό πανικό, άρα άκρως επικίνδυνη. Να μη την αφήσουμε…


Από αύριο κιόλας η μόνη λύση για το λαό και τους εργαζόμενους είναι η οργάνωση, η ενότητα και ο αγώνας. Οργάνωση κυρίως στα συνδικάτα και στην εργατική τάξη. Οργάνωση και αλληλεγγύη γιατί η απεργία επισύρει απειλές και φόβους για απόλυση κάθε εργαζόμενου. Οργάνωση στον τόπο δουλειάς, στις γειτονιές και σε κάθε χώρο.


Μόνο αν η εργατική τάξη ελέγξει και σταματήσει το μηχανισμό που παράγει τον πλούτο που μας κλέβουν, μπορεί να ανατραπεί η κυβέρνηση και μακροπρόθεσμα η ίδια η καπιταλιστική εκμετάλλευση. Όσο πιο μεγάλη και βαθιά είναι η οργάνωση, τόσο μεγαλύτερες και πιο αποτελεσματικές θα είναι οι κινητοποιήσεις και τόσο θα ανατρέπονται οι πολιτικοί και ταξικοί συσχετισμοί δυνάμεων για την εξουσία.


Η διαδήλωση του ΠΑΜΕ ήταν και σήμερα τεράστια. Μπλόκαρε στη Σταδίου από τα δακρυγόνα που έπεφταν βροχή στο μπλοκ κάποιων αριστερών οργανώσεων που οπισθοχωρούσαν. Μετά φτάνοντας από τη Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα δέχθηκε επιθέσεις από φασιστοειδή που περίμεναν και προκαλούσαν. Πέταξαν εναντίον του και μερικές πέτρες και αντικείμενα. Όπως ανακοίνωσε επίσημα το ΠΑΜΕ τέθηκε και πάλι σε εφαρμογή το  σχέδιο να εγκλωβιστεί το ΠΑΜΕ στη πλατεία και με τη συνέργεια των φασιστοειδών και των προβοκατόρων να επιτεθούν τα ΜΑΤ.


Όταν μετά από ώρα αυτό δεν γινόταν, τα ΜΑΤ άρχισαν επιθέσεις και έπνιξαν στα δακρυγόνα την αρχή της Πανεπιστημίου. Χάος παντού, οι δρόμοι γεμάτοι αλλόφρονες ανθρώπους….


Το ΠΑΜΕ κατέλαβε τα Προπύλαια και προς το απόγευμα ξαναδημιούργησε τη συγκέντρωση στην Ομόνοια.


Στη πλατεία Συντάγματος κατέβηκε χιλιάδες κόσμος, αποφασισμένος να δώσει μάχη μετά τις απαράδεκτες χθεσινές επιθέσεις. Όλα τα παιδιά ήταν αποφασισμένα παρότι γνώριζαν ότι μέσα τους κυκλοφορούν και προβοκάτορες. Δυστυχώς δεν γλύτωσαν για μια ακόμη φορά τις προβοκάτσιες με όλες τις συνέπειες.

Προβάλει και πάλι εδώ η ανάγκη οι διαδηλώσεις να έχουν οργάνωση, ενότητα και περιφρούρηση. Δεν μπορείς να διαδηλώνεις χύμα έχοντας δίπλας σου προβοκάτορες, κουκουλοφόρους και φασιστοειδή.

Το τι ξύλο έπεσε δεν λέγεται. Η αγριότητα ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο. Φαίνεται πως ήθελαν να ξεμπερδέψουν και με τη πλατεία ίσως γιατί φοβήθηκαν ότι οι συνειδήσεις των λεγομένων «αγανακτισμένων» που δεν έμπαιναν στο καπέλο τους θα ωρίμαζαν και αργά ή γρήγορα ο κόσμος αυτός θα αναζητούσε πραγματική πολιτική οργάνωση και αντιπαράθεση με την εξουσία.


Στην Ερμού έσπρωχναν τον κόσμο πίσω μέχρι τη Καπνικαρέα! Κόσμος παντού δεν ήξερε τι να κάνει, δακρυγόνα και αέρια αποπνικτικά… το ίδιο και στη Μητροπόλεως και στην Περικλέους.


Το σχέδιο της κυβέρνησης και της βαθιάς εξουσίας ήταν προφανές. Ήθελε να σπάσει κάθε αντίσταση του λαού είτε γινόταν σε δρόμους είτε σε πλατείες. Ήθελε να αποτρέψει την κατάρρευση της εξουσία της. Αντικατέστησε το λαϊκό έλλειμμα νομιμοποίησης με τη βία των κρατικών μηχανισμών καταστολής. Δεν είναι γνωστό που θα οδηγηθούμε αλλά προδιαγράφεται σαφώς η στροφή προς αντιδραστικές λύσεις. Λιτότητα και αυταρχισμός μέχρι και ολοκληρωτισμός πάνε πάνα μαζί.


Τα νέα σκληρά μέτρα δεν τελειώνουν με τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Αντίθετα τώρα αρχίζουν. Οι νέες μάχες θα είναι πολύ πιο σκληρές. Θα δοθούν παντού στους δρόμους στις πλατείες και κυρίως τους χώρους εργασίας. Ας ετοιμαζόμαστε από αύριο σε όλα τα πεδία και σε όλα τα επίπεδα.


Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι σ’ αυτό τον κόσμο τίποτε δεν χαρίζεται. Ή το κατακτάμε ή το χάνουμε.







4 σχόλια:

  1. Ρε φίλε είσαι τόσο αγαθός και σε δουλέυουν τόσο ή ξέρεις την αλήθεια και λες απροκάλυπτα ψέματα?

    Μπορείς να μας προσδιορίσεις κάπως τα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιείς?
    "τεράστια" "πρωτοφανής" κλπ διαδήλωση?

    μπορείς να δώσεις αριθμό?
    μπορείς να δώσεις σύγκριση με 15/6/2011 ή με 5/5/2010?
    μπορείς να δώσεις μια σύγκριση με τον πληθυσμό της αθήνας?

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ήταν τεράστιες οι διαδηλώσεις αλλά δυστυχώς με τα χάλια που υπάρχουν στο συνδικαλιστικό κίνημα και (δυστυχώς) τα τελευταία χρόνια και στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ οι αντιδράσεις είναι τελείως αναντίστοιχες με την επίθεση

    τώρα όσο για την εργολαβική υποστήριξη των τυχοδιωκτικών και καταγέλαστων επιλογών που κάνουν οι υπεύθυνοι ΚΚΕ-ΠΑΜΕ καλό θα είναι να έχεις προσωπική εικόνα πριν αρχίσεις το λιβάνισμα (το λέω αυτό πιστεύοντας καταρχήν οτι δεν παραπληροφορείς συνειδητα).

    Επειδή δεν έχω χρόνο να ανοίξω κουβέντα αυτή τη στιγμή σου αναφέρω ένα παράδειγμα: Το ΠΑΜΕ δε σταμάτησε στο οφθαλμιατρείο στις 11:00 λόγω χημικών γιατί αυτά έπεσαν πάνω από 2 ώρες αργότερα

    όσο για τις αστειότητες οτι "εμείς ξέραμε οτι θα υπάρχει σχέδιο προβοκάτσιας και εμπλοκής του ΠΑΜΕ και γι αυτό δεν πήγαμε στο σύνταγμα" που λεγανε η ντουντούκες μετά την υποχώρηση στην ομόνοια θα ήθελα να μου πεις:
    πότε δεν υπήρχε σχέδιο προβοκάτσιας μικρής ή μεταλύτερης?
    αν ήταν 100-200 ή και 500 άτομα να εμποδίσουν μια πορεία, δε θα έπρεπε να έχουμε κάνει ούτε μια πορεία για το πολυτεχνείο εδώ και δεκαετίες?
    και τελικά πες μου πως η αντίληψη που λέει "πρέπει να περιφρουρήσουμε τον κόσμο μας" και εννοεί να τον κρατήσουμε σαν κοπάδι κυκλωμένο από τους ειδικούς της περιφρούρησης 500 μέτρα μακριά από οποιονδήποτε μπορεί προκαλέσει κάποιο πρόβλημα πώς "κολλάει" με τις "καβαλημένες" δηλώσεις οτι το ΚΚΕ είναι "πιο έτοιμο και ώριμο από ποτέ να αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση", "οξύνει την ταξική πάλη" και γενικά με τις ονειρώξεις που αναπαράγει η ηγεσία για αντάρτικα και επαναστάσεις?

    τι έχεις να πεις για τα ψέματα από την ντουντούκα στην ομόνοια οτι "αυτή τη στιγμή το σύνταγμα είναι άδειο, δεν υπάρχει κανείς" ενώ πέρα από τους προβοκάτορες στο Σύνταγμα ήταν χιλιάδες κόσμος για ώρες εγκλωβισμένος ή αγωνιζόμενος για το δικαίωμα του να παραμείνει εκεί?

    αυτά τα λίγα και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαρτυρία από τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Τρίτης 28/6

    Οι εργαζόμενοι απεργοί του ΠΑΜΕ την Τρίτη 28/6 φτάνουν στο Σύνταγμα από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός με σκοπό να κάνουν έντονη τη διαμαρτυρία τους.

    Στην μέση της πλατείας, μπροστά από ένα πάνω που έγραφε: "ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ" στέκονταν μια οργανωμένη ομάδα που έκλεισε το δρόμο. Ανάμεσά τους και το γνωστό στέλεχος της ΟΛΜΕ Γρ. Καλομοίρης. Πίσω από το οργανωμένο αυτό μπλοκ βρίσκονταν μια ομάδα ακροδεξιών και διαφόρων, που πετούσαν -σποραδικά- διάφορα αντικείμενα στα ΜΑΤ, στο προαύλιο της Βουλής. Το ΠΑΜΕ καταλαμβάνει το μισό χώρο μπροστά στην Πλατεία.

    Οι διάφοροι ακροδεξιοί που ήταν οργανωμένοι σε ομάδες μέσα σ’ ένα ετερόκλητο πλήθος, μεταξύ τους και άσχετοι, χουλιγκάνοι, "αριστεροί", αντεξουσιαστές κλπ, αρχίζουν σιγά - σιγά να μετακινιούνται στη "διαχωριστική γραμμή" με το ΠΑΜΕ. Στο ίδιο ακριβώς ύψος από την απέναντι πλευρά της πλατείας, υπάρχουν πανώ του κόμματος ΕΕΚ και σημαίες του κόμματος ΕΕΚ. Δεν μπορούμε να πούμε πως μέλη αυτών των κομμάτων συμμετείχαν στην προβοκάτσια. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι έγιναν μπροστά στα μάτια τους και με την ανοχή τους, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που δήλωναν «αριστεροί» και συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά του ΠΑΜΕ. Λίγο πιο δίπλα αντιεβραϊκά πανώ ακροδεξιάς ρητορείας.

    Κάποιοι από την ομάδα που παράτησε τα ΜΑΤ και μετακινήθηκε προς το ΠΑΜΕ, αρχίζουν να ζητάνε επιτακτικά να υποστείλει το ΠΑΜΕ τις σημαίες και τα πανώ του και να πάψει το βαν να εκφωνεί συνθήματα. Απαιτούσαν από 15 χιλιάδες διαδηλωτές να αρνηθούν τη ταυτότητα τους και να προσκυνήσουν στις διαταγές τους! Στη συνέχεια αρχίζουν να πετάνε μπουκάλια με νερό και αντικείμενα εναντίον του ΠΑΜΕ. Μερικοί άρχισαν να πετροβολάνε το βαν και την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ με σκοπό την κλιμάκωση των επεισοδίων μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ χαρακτηριστικό ήταν πως "πωλητής νερών" μοίραζε όλα τα νερά που "πουλούσε" στον κόσμο για να τα πετάξει στο ΠΑΜΕ.

    Η αστυνομία έδειχνε σε θέση μάχης, ώστε αν απαντήσει το ΠΑΜΕ να επέμβει αμέσως με νέο γύρο δακρυγόνων. Το ΠΑΜΕ αποφασίζει να πάει 50 μέτρα πιο πίσω προκειμένου να απαγκιστρωθούν οι δυνάμεις του, να μην ενδώσει στη στημένη προβοκάτσια που ήταν σε εξέλιξη. Η άλλη επιλογή ήταν να συγκρουστεί με τις δυνάμεις των ακροδεξιών και των κουκουλοφόρων αλλά αυτοί καλύπτονταν μέσα στο ανοργάνωτο πλήθος.

    Κατά τη μετακίνηση του ΠΑΜΕ προς τα πίσω, οργανωμένες ομάδες αρχίζουν να καθυβρίζουν το ΠΑΜΕ. Αναγνωρίστηκαν από τους διαδηλωτές, πολλοί οργανωμένοι ΠΑΣΟΚοι, μέλη συνδέσμων ποδοσφαιρικών οπαδών. Συμμετείχαν και πολλοί κουκουλοφόροι από τον αντεξουσιαστικό χώρο με μαυροντυμένη εμφάνιση, ενώ ξεχώριζαν ομάδες ακροδεξιών με ελληνικές σημαίες και ελληνόψυχες μπλούζες.

    Κάποιοι από το πλήθος παρασύρονται χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται και γιατί. Τα επεισόδια έγιναν μπροστά στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ και ο κόσμος δεν τα έβλεπε. Αγαναχτισμένοι και ΠΑΜΕ αρχίσαμε να συζητάμε ανακατεμένοι. Ο κόσμος όμως παρασύρεται και νομίζει ότι φεύγουμε γιατί αυτό διέδωσαν οι οργανωμένοι προβοκάτορες που ανέλαβαν αυτό το έργο. Δεν καταλαβαίνει ότι η υποχώρηση είναι για να μη γίνει επίθεση στην πλατεία και το ΠΑΜΕ όπως ήταν το σχέδιο.
    Όταν έγινε αντιληπτή η αιτία υποχώρησης του ΠΑΜΕ από τους απεργούς εργαζόμενους, εκατοντάδες από αυτούς, έδειχναν εξαγριωμένοι και ζητούσαν να γυρίσουμε πίσω.


    Τελικά η επιχειρούμενη προβοκάτσια απέτυχε από το σκοπό της.


    Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως η αστική τάξη τρέμει είναι την οργανωμένη δράση των εργαζομένων πολύ δε περισσότερο όταν στη πρωτοπορία τους βρίσκεται το ΠΑΜΕ. Για αυτό κι όλες οι προβοκάτσιες του διημέρου, είχαν σκοπό το ΠΑΜΕ και τις οργανωμένες δυνάμεις των απεργών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εξουσία θα το κτυπήσει με όλα τα μέσα. Αυταπάτες δεν πρέπει να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απ’ ότι κατάλαβα πολύ θα ήθελες και ‘συ, όπως και κάποιοι άλλοι(!!!) να εμπλακεί το ΠΑΜΕ με μπράβους, παρακρατικούς και «χρήσιμους ηλίθιους» ώστε να μπορεί το σύστημα να παρέμβει με τα ΜΑΤ (τάχατες για να χωρίσει τους «εμπλεκόμενους») και να κατηγορεί μετά το ΠΑΜΕ (μήπως κι εσύ θα έκανες το ίδιο;;;) για εχθρότητα έναντι τα λαού που διαδηλώνει κλπ κλπ.
    Αν δεν εμπλεκόταν, όπως και έγινε, θα έδινε το δικαίωμα σε «διανοούμενους» (και σε σένα) να το κατηγορήσουν για φυγομαχία.

    Γνωρίζοντας την προβοκάτσια που ετοιμαζόταν, έγκαιρα και μια μέρα πριν, το είχε καταγγείλει. Ευτυχώς επέλεξε το σωστό.

    Το γνωστό έγγραφο της Γιούροπολ σου είναι άγνωστο;

    Οι εικόνες που κυκλοφορούν τα λένε όλα…

    Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ δεν πέφτει σε τέτοιες λούμπες… δεν θα ΣΑΣ κάνει τη χάρη…

    Ξέρει να περιφρουρεί τους αγώνες του.

    Όσο για το μέγεθος της διαδήλωσης, απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, (αν και ίσως να μην αντιστοιχεί με την όξυνση της κατάστασης και των αντικειμενικών συνθηκών αφού είναι γνωστό ότι οι υποκειμενικές συνθήκες ωριμάζουν με διαφορετικούς ρυθμούς και διαδικασίες), και όλη η χώρα να είχε κατέβει, εσύ θα την έβλεπες μικρή.
    Πιθανώς αυτές οι διαδηλώσεις που οργανώνεις/συμμετέχεις να είναι πιο «δυναμικές» και πολυάριθμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε (1) ευχαριστώ για τα ωραία σχόλια. Είναι πολύ ωραία και δεν έχω χρόνο να τα σχολιάσω και εγώ με αντίστοιχα εξ ίσου ωραία.

    Τα «απροκάλυπτα ψέματα» μου αρέσουν. Μάλλον ξέρεις ότι είναι αλήθεια και δεν χρειάζεται σχολιασμός.

    Τα επίθετα μπορείς να τα κρίνεις και αναλογικά όχι απόλυτα. Δεν υπάρχουν απόλυτες συγκρίσεις πχ με τον πληθυσμό της Ελλάδος ,της ΕΕ κλπ. Πλάκα έχει πάντως κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις.

    Τις κρίσεις σου για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ σε αυτούς και επώνυμα. Εγώ δεν δήλωσα εκπρόσωπός τους. Μπορώ να απαντήσω ακόμη και με χιούμορ αλλά δεν το κάνω. Αυτό που κάνω είναι περιγραφή, τοποθέτηση και κρίση, δικά μου και μόνο. Και όχι με… αφέλεια. Κάνω έρευνα άσχετη με το ΠΑΜΕ, δεν έχω καμιά οργανική σχέση μαζί του. Άλλωστε αυτά που γράφω στην ανάρτηση της 28/6 για παγίδα τα έγραψα πολύ πριν υπάρξει η παραμικρή ανακοίνωση ή θέση του ΠΑΜΕ, ήταν δική μου έρευνα. Αν δεν σου αρέσει καλώς, δεν είσαι ο πρώτος.

    Κανένα ψέμα δεν είπε η ντουντούκα για το Σύνταγμα. Εκείνη τη στιγμή και μέχρι τι 6.00 μμ που ήμουν και εγώ στην Ερμού, η πλατεία ήταν άδεια λόγω χημικών. Οι γύρω δρόμοι γεμάτοι. Όμως αντιστρέφεις σκοπίμως το νόημα της ντουντούκας. Το είπε ως καταγγελία κατά των επιθέσεων των ΜΑΤ και των προβοκατόρων που έδιωξαν τον κόσμο δεν κατήγγειλε τον κόσμο της πλατείας ως απών. Φανερά κάνεις «άλλη» δουλειά εδώ.

    Σε ποιο οφθαλμιατρείο σταμάτησε το ΠΑΜΕ από δακρυγόνα και πράσινα άλογα; Βρε μήπως έχει χαζούς πληροφοριοδότες; Να τους αλλάξεις! Το ΠΑΜΕ έστριψε από Σταδίου σε Πεσαμτζόγλου και μετά πήγε μέχρι το ύψος του Άττικα στη Πανεπιστημίου όπου σταμάτησε. Εκεί δεν σταμάτησε από χημικά. Ποιος μίλησε εκείνη την ώρα για χημικά στο οφθαλμιατρείο; Στη σημερινή ανάρτησή μου έχω και φώτο από την... «υποδοχή» που του έγινε στην Πανεπιστημίου.

    Όταν λέω μπλόκαρε (και έστριψε) στη Σταδίου λογω δακρυγόνων που έπεφταν αναφερόμουν στην αρχή της Σταδίου στο Σύνταγμα. Εκεί υπήρχαν κάποιες αριστερές οργανώσεις και ορισμένοι από επαρχία και χτυπήθηκαν. Τουλάχιστον αυτό έλεγαν γιατί δεν ήμουν εκεί να δω, απλώς άκουγα τους κρότους και είχα τη μυρωδιά τους. Ωστόσο αυτό είναι το πρόβλημά σου, γιατί έστριψε το ΠΑΜΕ; Άλλες βλακείες έχεις;

    Θα ήταν ενδιαφέρον να ήξερα αν είσαι αριστερός ή κάνεις τον αριστερό γιατί κάποιες λέξεις σου ξεφεύγουν ως βαλτό και κάποιες ως δήθεν αριστερό. Δε με νοιάζει και πολύ δηλαδή, την ίδια απάντηση θα πάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή