Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μας κλέβουν το ψωμί απ' το τραπέζι!

.
Του παντελή Τάτση
Προέδρου της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ
(Συνταξιούχων)


Χρόνια τώρα το όνειρο των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που μας κυβερνούν, ήταν να καρατομήσουν ακόμη και να καταργήσουν τις συντάξεις, να μηδενίσουν το εργατικό εισόδημα για να πληρώνουν μεροκάματα πείνας, να αφανίσουν τους μικρομεσαίους αφού πρώτα τους αφαιμάξουν με τη φορολογία και τέλος να ξεπουλήσουν τον πλούτο της χώρας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο στο οποίο έχουν υπερχρεώσει τη χώρα.

Όσο η αντίσταση του λαού απέκρουε τα σχέδια τους, τόσο λύσσαγαν και αναζητούσαν αφορμή να τα υλοποιήσουν. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αποτέλεσε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να σαρώσουν κάθε κατάκτηση του λαού είτε αυτή λέγονταν κοινωνική ασφάλιση, είτε εργασιακό δικαίωμα είτε, ηπιότερη φορολογία των ΕΒΕ.


Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που σχεδίασε η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και τη ντόπια και διεθνή πλουτοκρατία η οποία εκφράστηκε με την νέα κατοχή της χώρας από τη τρόικα, αποτέλεσε τη βάση των πιο αντιλαϊκών μέτρων της τελευταίας 35ετίας.


Θεσμοθετήθηκε το ξεπούλημα της χώρας με μια υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, χωρίς να περνάει από τη Βουλή! Θεσμοθετήθηκε η χωρίς όρια μείωση των συντάξεων και των μισθών. Εκχωρήθηκε στις Περιφέρειες με το σχέδιο Καλλικράτης το ξεπούλημα κοψοχρονιά, των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πηγών στο όνομα των εσόδων και της κρίσης. Καταργήθηκε στη ουσία κάθε εργασιακό δικαίωμα και η χώρα γυρίζει σταδιακά στον εργασιακό μεσαίωνα.



Θερμοί αρωγοί στα σχέδια αυτά των ξένων και ντόπιων δυναστών του λαού ήταν τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από το κεφάλαιο και οι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι – φερέφωνα. Το τι λάσπη εκτόξευσαν σε κάθε εργαζόμενο, μικρομεσαίο και συνταξιούχο δεν λέγεται. Πριν από κάθε επίθεση της κυβέρνησης άρχιζε ο συκοφαντικός προπαρασκευαστικός βομβαρδισμός από τα μέσα ενημέρωσης. Κάθε ομάδα του λαού που ήταν στόχος διασύρονταν, λοιδορούνταν, ξεφτιλίζονταν σε βαθμό που να νομίζει η κοινή γνώμη ότι αυτή ευθύνεται για τη κρίση και πρέπει να της κοπούν τα.. «προνόμια»! Ανέλαβαν εργολαβικά να υποδαυλίζουν το μίσος και τη διάσπαση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων για να περνούν τα σχέδιά τους.


Από κοντά και έμμεσα αρωγοί των σχεδίων της κυβέρνησης είναι και οι πουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, της ΓΕΣΕΕ ,της ΑΔΕΔΥ. Πάνε κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων και των ΕΒΕ επιβάλλοντας στο συνδικαλιστικό κίνημα την υποταγή στο μνημόνιο και διακηρύσσοντας ότι δήθεν αγωνίζονται για… ανάπτυξη ώστε και τα χρέη να πληρώσουμε στους δανειστές και εμείς να ζούμε ευτυχισμένοι!


Απόγειο της συκοφαντικής προπαγάνδας ήταν η φράση του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης με τη τεράστια κοιλιά, του κ. Πάγκαλου, ότι «Μαζί τα φάγαμε»! Ο ίδιος ήταν που είπε και το απίστευτα κυνικό: «Το μνημόνιο είναι ευτυχία για την Ελλάδα»! Ήταν η πιο χυδαία προσπάθεια να ενοχοποιηθεί όλος ο λαός, που χρόνια τώρα πληρώνει τα δάνεια που ξεκοκάλιζε η πλουτοκρατία, και ταυτόχρονα να δεχτεί να πληρώνει για 50 χρόνια την... ευτυχία του μνημονίου!.


Το μνημόνιο όμως δεν σταμάτησε εδώ. Κάθε τρίμηνο αναθεωρείται από την τρόικα και μας φέρνει νέα μέτρα. Στο πρόγραμμα μπήκαν οι μαζικές απολύσεις, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το πνίξιμο των μικρομεσαίων στη φορολογία, η επιβολή νέων φόρων σε όλα τα είδη κατανάλωσης, ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης, η αιματηρή περικοπή των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, τη πρόνοια ,τη παιδεία, τις συντάξεις, τους μισθούς κλπ.


Με βάση τη μνημόνιο το χρέος της χώρας, παρά τα μέτρα, θα αυξάνει συνεχώς και αντί να αποπληρωθεί σε 5 χρόνια, που παραπλανητικά λέει η κυβέρνηση, θα πληρώνουμε 50 χρόνια και θα οδηγήσουν το λαό και τη χώρα σε πλήρη χρεοκοπία.



Η χρεοκοπία, παρότι η πλουτοκρατία και οι ξένοι δανειστές λένε ότι δεν τη θέλουν, στη πραγματικότητα τους φαίνεται πολύ ελκυστική. Αυτό που φοβούνται δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η εξέγερση του λαού. Αυτό τους σταματά. Η χρεοκοπία, αν καταφέρουν να υποτάξουν τον λαό, θα αποτελέσει την αφορμή για να ιδιωτικοποιήσουν και να πάρουν τζάμπα τα πάντα. Από τη κρατική περιουσία μέχρι το δημόσιο πλούτο, τον αέρα, τον ήλιο, τους υδάτινους πόρους, τις εθνικές οδούς, τα διόδια, τον γιαλό, τις θάλασσες, τον ορυκτό υπόγειο και επίγειο πλούτο κλπ. Όλα δικά τους χωρίς κόστος αφού τα δάνεια που μας χρεώνουν τα έχουμε αποπληρώσει πολλές φορές και με το παραπάνω.


Η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει τους συνταξιούχους να ζήσουν τα τελευταία τους χρόνια μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια. Το «να ζήσουν» είναι τρόπος του λέγειν γιατί ο σκοπός και το όνειρο τους είναι να μας εξοντώσουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ξήλωμα των λαϊκών κατακτήσεων άρχισε από τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και από τη περικοπή της σημερινής σύνταξης μέχρι τον μηδενισμό της μελλοντικής των νέων γενεών.


ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ!



Θα τους αφήσουμε; Όχι φυσικά! Όσο ο καιρός περνάει, αυτό που από χρόνια οι συνταξιούχοι έλεγαν, γίνεται συνείδηση όλου του λαού: μόνο οι αγώνες μας μπορούν να τους σταματήσουν. Αν λοιπόν υπάρχει ένας δρόμος για να υπερασπίσουμε το ψωμί μας και να μη μας το κλέψουν από το τραπέζι, αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα. Από τη πλουτοκρατία δεν περιμένουμε να σεβαστεί τίποτα. Αντίθετα ξέρουμε ότι θέλει να μας τα πάρει όλα.

Οι συνταξιούχοι έχουν γράψει δεκαετίες αγώνων για να υπερασπίσουν το ελάχιστο δικαίωμα για μια ανθρώπινη σύνταξη και μια ανθρώπινη ζωή. Δεν θα σταματήσουν τώρα ούτε στο μνημόνιο, ούτε στη τρόικα ούτε στους ντόπιους και διεθνείς τοκογλύφους.


Κανένα συμβιβασμός με τα σχέδιά τους. Όλοι σε κοινό αγώνα με το λαό.


Καμιά αναγνώριση του χρέους στους τοκογλύφους - δανειστές που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε και το ψωμί απ΄το τραπέζι. Τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου