Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Η δικτατορία του κεφαλαίου γεννοβολάει «αυγά του φιδιού» και η αστική δημοκρατία τα εκκολάπτει!

«Η νέα τάση στην Ευρώπη είναι τα εθνικά κόμματα, σημειώνουν άλμα και λόγω Ρωσίας - Στην Ελλάδα η ΝΔ κινδυνεύει από τα δεξιά»!

 Να μη ξεχνάμε ποτέ τη θητεία δικτατόρων όπως ο Μεταξάς, ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι στα αστικά κοινοβούλια πριν τους εκλέξουν δικτάτορες!!!

 Η ακροδεξιά και φασιστική πανούκλα εξαπλώνεται χωρίς όρια. Είναι ο βαθύς  καπιταλισμός ηλίθιε…

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από εκλογές και δημοσκοπήσεις, η  ακροδεξιά και τα φασιστικά μορφώματα σε όλη την Ευρώπη πληθαίνουν και αυξάνουν επικίνδυνα την διείσδυσή τους μέσα στον λαό.

 Ζούμε μια αναβίωση του φασισμού σαν ανατριχιαστικό αντίγραφο των καταστάσεων της τελευταίας περιόδου της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» στη Γερμανία. Τότε  που μεγάλο μέρος του γερμανικού λαού είχε πλήρως παραπλανηθεί και ζούσε το παραλήρημα μιας αυταπάτης δόξας και ευημερίας. Ήταν όλοι μελλοθάνατοι του ναζισμού μαζί με εκατομμύρια άλλους λαούς αλλά αργά το αντιλήφθηκαν!


Σήμερα το κακέκτυπο αυτό επαναλαμβάνεται και τα μμε του συστήματος παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως είναι το ίδιο σενάριο του συστήματος για επιβολή της εξουσίας ωμής βίας του στον λαό, ντυμένη με εθνικά, πατριωτικά, θρησκευτικά, φιλολαϊκά και φυλετικής ανωτερότητας προσωπεία. Όλα γεμάτα φιλολαϊκές κορόνες με ολίγον «αντιιμπεριαλισμό»!

 Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ούτε τις έμμεσες βοήθειες που λαμβάνει η ακροδεξιά από μμε με διάφορες «αναλύσεις» είτε ως χυδαίες αντικομουνιστικές αναλύσεις είτε ως… φιλοσοφικές και ιστορικές, είτε ότι ο φασισμός είναι γέννημα της Αριστεράς και του κομμουνισμού (!), είτε ως «καλά παιδιά στο βάθος» που «λίγο» παραστράτησαν αλλά μπορούν να… σοβαρευτούν και να γίνουν αγαπητά… Και πάνω απ’ όλα, το πλέον ισχυρό όπλο τους, για να βιάσουν τις συνειδήσεις του λαού, είναι το χυδαίο αντικομουνιστικό μίσος που ξεχειλίζει από παντού ακόμη και από μη ακροδεξιούς ή δεξιούς «αναλυτές».

 Μια άλλη «βοήθεια» που λαμβάνουν αυτές οι οργανώσεις και αντρώνονται κατά στάδια, είναι οι διαρκείς κοινωνικές, οικονομικές και πολεμικές κρίσεις του καπιταλισμού στην παρακμή του, στο ιμπεριαλιστικό στάδιο. Κρίσεις που οδηγούν σε απελπισία μεγάλα στρώματα του λαού, τα οποία «εκπαιδευμένα»  καλά από την αστική δημοκρατία, αναζητούν πάντα τον… σίγουρο «σωτήρα», της δύναμης, εκχωρώντας ως αντάλλαγμα την υποταγή και τις δυνάμεις του που μπορούν μέχρι να ανατρέψουν το σύστημα, στο τέρας και δυνάστη τους, στον φασισμό!

 Είναι μια διαδικασία στην οποία η ταξική δικτατορία του κεφαλαίου για να εξυπηρετήσει τα πλέον άγρια αντιλαϊκά σχέδια που μεταφράζονται σε άπειρα κέρδη, γεννοβολάει συνεχώς τα φασιστικά «αυγά του φιδιού» και η αστική δημοκρατία αναλαμβάνει να τα εκκολάψει, παρότι είναι, ως μορφή πολιτικής έκφρασης του συστήματος, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, αντίθετη με τον φασισμό ή το «ανώμαλο», κατά πολλούς, αδελφάκι της. Ε, δε θα ρωτήσει η δικτατορία του κεφαλαίου την αστική δημοκρατία της αν θέλει ή όχι να το εκκολάψει και αναθρέψει…

 Αν τώρα τα φασιστικά μορφώματα αφεθούν χωρίς αντίδραση, σε λίγο η Ευρώπη θα ζει μια νέα μεγάλη φασιστική νύχτα χωρίς αύριο. Και στο βάθος πόλεμος, αφανισμός!

 Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση και τη δύναμη του φασισμού, είναι οι λαοί. Κανένας άλλος, όπως έδειξε η ιστορία.

 Ας δούμε τι μας λένε τα στοιχεία, όπως τα εκθέτει ένα μέσο που δεν βλέπει «τίποτα κακό» στην άνοδο αυτών των… εθνικών κομμάτων:

 «Η νέα τάση στην Ευρώπη είναι τα εθνικά κόμματα, σημειώνουν άλμα και λόγω Ρωσίας - Στην Ελλάδα η ΝΔ κινδυνεύει από τα δεξιά…»!!!

 -Στην Ελλάδα η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες μαζί με τα μικρότερα δεξιά κόμματα συγκεντρώνουν κοντά στο 13%...

-Στην Ιταλία η κυβέρνηση Meloni ανήκει στον εθνικό χώρο, ιδεολογικά όπως και η Lega ανήκουν στα εθνικά κόμματα…
-Στην Γαλλία το εθνικό κόμμα της LePen ηγείται του πολιτικού συστήματος
-Στην Γερμανία το AfD το κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" ήδη βρίσκεται στην δεύτερη θέση είναι δεύτερο κόμμα με 19% έως 20%

-Στην Ισπανία το Εθνικό κόμμα VOX είναι στο 15%

-Σε χώρες όπως το Βέλγιο το εθνικό κόμμα είναι στην δεύτερη θέση

-Στην Σουηδία συμμετέχει ενεργά στην διακυβέρνηση,

-Στην Εσθονία το ΕΚRE είναι δεύτερο κόμμα…
-Στη Φινλανδία το εθνικιστικό κόμμα των Φιλανδών (Finns Party) έρχεται δεύτερο,
-Στην Αυστρία το FPO που έχει παραδοσιακές ακροδεξιές προσεγγίσεις είναι πρώτο κόμμα..
-Στην Πορτογαλία η έκρηξη του Cheqa είναι εντυπωσιακή αφού έφθασε στην 3η θέση με ποσοστά κοντά στο 13%.
-Στην Ουγγαρία το εθνικό κόμμα Fidesz είναι κυβερνών και κυρίαρχο για πάνω από 10 χρόνια

 

-Στην Πολωνία το εθνικό κόμμα «Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS)» του Mateusz Morawiecki είναι κυβερνόν και κυρίαρχο εδώ και πολλά χρόνια.

-Στη Ρωσία, το κόμμα (των ολιγαρχών) Ενωμένη Ρωσία του προέδρου Vladimir Putin έχει εθνικιστικές ρίζες και είναι η σημαντικότερη δύναμη…»

 

Για να το πούμε καθαρά, δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη χωρίς να έχει σημειωθεί η αναβίωση του φασιστικού φαινομένου… Κραυγαλέα περίπτωση η Ουκρανία και οι Βαλτικές χώρες.

 

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε πολλά κράτη της Ευρώπης, ψηφίζουν δεξιά και νεοφιλελεύθερα κόμματα, στο εσωτερικό των οποίων υποκρύπτονται οργανωμένες ακροδεξιές ομάδες, έτοιμες να τα σύρουν και αυτά στην αυταρχική ακροδεξιά που αποτελεί την κοινοβουλευτική γέφυρα προς τον φασισμό. Πέρα από αυτά, εκκολαπτήρια ακροδεξιών, εθνικιστικών, ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων και νοοτροπίας είναι το "βαθύ κράτος", οι κρατικοί μηχανισμοί  καταστολής και διάφορες«εθνικές», «κοινωνικές», «πατριωτικές» και θρησκευτικές οργανώσεις που δεν παρουσιάζονται ως πολιτικές αλλά κάνουν βαθύτερη και πιο επικίνδυνη δουλειά σε βάρος των λαών. Είναι οι τροφοδότες της ακροδεξιάς με «νέο αίμα» και τυφλό φανατισμό.

 

Πηγή: Η νέα τάση στην Ευρώπη είναι τα εθνικά κόμματα, σημειώνουν άλμα και λόγω Ρωσίας - Στην Ελλάδα η ΝΔ κινδυνεύει από τα δεξιά

 

https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/682821/i-nea-tasi-stin-evropi-einai-ta-ethnika-kommata-vriskontai-se-anodo-kai-logo-rosias-stin-ellada-i-nd-tha-kindyneysei-apo-ta-deksia-tis

 

Σχετικό:

Η γενεσιουργός αιτία του φασιστικού φαινομένου

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2008/02/blog-post_9136.html

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου