Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Οι ταξικές εκμεταλλευτικές εξουσίες προσφέρουν στους λαούς την Κόλαση με φανταχτερό παραδεισένιο περιτύλιγμα!

«Ένας τομέας που παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι αυτός των αποκαλούμενων «νευροτεχνολογιών». Πρόκειται για τεχνολογίες ανάπτυξης εμφυτευμάτων, κυρίως στον ανθρώπινο εγκέφαλο…»

 


Τώρα που η επιστήμη απέκτησε υπερηχητικές ταχύτητες, μέσα στους ιμπεριαλιστικούς και μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς, ο καπιταλισμός ετοιμάζει το μέλλον της ανθρωπότητας και της εργατικής τάξης, ως τάξη με τσιπ και κυκλώματα εμφυτευμένα στο κεφάλι κάθε εργαζόμενου! Ο τέλειος εργάτης - ηλεκτρονικός υπολογιστής με την τέλεια πειθαρχία και την τέλεια ικανότητα σε παραγωγή υπεραξίας(*)!!! 

 

 Πως το προσφέρουν; Μα ως τεχνολογικό θαύμα -  βοηθείας στα ΑμεΑ  να κινούνται αλλά και ως νέα ικανότητα των… δικηγόρων να δουλεύει ο εγκέφαλός τους με την ταχύτητα των ηλεκτρονίων ή του… «σωματιδίου του Θεού» και να βρίσκουν λύσεις με σχεδόν μηδενικό κόστος για χάρη των… πολιτών! Θα κουβαλάνε λέει την παγκόσμια νομική γνώση με τσιπάκι τεχνητής νοημοσύνης στον εγκέφαλο!

 Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται οι δικηγόροι που θα εξαφανιστούν σε χρόνο μηδέν αφού και με την τεχνητή νοημοσύνη μέσα σε Η/Υ μπορούν οι πολυεθνικές της νομικής να τους αχρηστέψουν και να πουλάνε το δίκαιο κατά βούληση σε όλο τον κόσμο. Όχι να εξαρτώνται και από δικηγόρους (ανθρώπους) που σκέφτονται!

 Αντίθετα, την τεχνολογία αυτή την θέλουν για μεταλλαγμένους εργάτες – ζόμπι τεχνολογίας που δεν σκέφτονται τίποτα πέρα από τους στόχους του καπιταλιστή για τεράστια κέρδη, αυτή είναι η κρυφή γοητεία της τεχνολογίας για το κεφάλαιο.

 Δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι μια πραγματικότητα που έρχεται. Όπως εκείνη η τεχνολογία που θα διαβάζει τις σκέψεις του εγκέφαλου μας ενώ περπατάμε στο δρόμο ή κάνουμε σύσκεψη. Όπως η τεχνολογία που θα μας εντοπίσει (εγκλωβίζει) μια φορά και μετά θα μας βρίσκει και θα μας σημαδεύει για πάντα όπου και αν βρεθούμε!

 Φυσικά οι εξουσίες του συστήματος δεν μπορούν ποτέ να διαβάσουν ούτε την ιστορία ούτε μέλλον. Όταν οι τεχνολογίες ξεπερνούν τις δυνατότητες του συστήματος να τις διαχειριστεί αναπτυξιακά, αργά ή γρήγορα αυτό ανατρέπεται γιατί η δύναμη των λαών είναι πάντα ανώτερη κάθε τεχνολογίας και κάθε εκμεταλλευτικής τάξης. Αυτή είναι η αιτία της ανατροπής τους από τους λαούς και η κινητήρια δύναμη της εξέλιξης των κοινωνιών. Διαφορετικά θα ήμασταν ακόμη στην τότε ισχυρή τεχνολογία του χαλκού, των τόξων και ακοντίων.

 Μπορείτε να το διαβάσετε στη «Ναυτεμπορική».

 Έρχονται οι cyborg δικηγόροι που υπόσχονται «υπερηχητικές» νομικές υπηρεσίες

https://m.naftemporiki.gr/amp/story/1895553/erxontai-oi-cyborg-dikigoroi-pou-uposxontai-uperixitikes-nomikes-upiresies

 (*) οι αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος εδώ είναι ατελείωτες αφού σε απλουστευμένη ανάλυση με δούλους δεν μπορείς να έχεις υπεραξία, αλλά ούτε και πραγματική ανάπτυξη δεδομένου ότι θα θεωρούνται εργαλεία και τα εργαλεία δεν παράγουν νέα σκέψη, κέρδη και υπεραξία. Αυτό μόνο η εργατική δύναμη ως εμπόρευμα σε σκεπτόμενους εργάτες μπορεί να το έχει. Πέρα από αυτό υπάρχουν άπειρες αντιφάσεις με πρώτη ότι δεν θα υπάρχουν αγοραστές και το κεφάλαιο θα πρέπει να μοιράζει δωρεάν τις τεράστιες μάζες της παραγωγής, κάτι που το ακυρώνει ως κεφάλαιο. Άλυτες αντιφάσεις για τον καπιταλισμό με μόνη διέξοδο τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου