Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Σε ισχύ ο αντισυνδικαλιστικός νόμος

  • Ολοκληρωτικός ο κρατικός έλεγχος των σωματείων.

 Το σωματείο «δεν θα υπάρχει» αν δεν προσκυνήσει και δεν συμμορφωθεί με με το νόμο και τις ελεγχόμενες ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με το λογισμικό «ΖΕΥΣ».

 

 Άκυρη κάθε ψηφοφορία, απόφαση, απεργία αν δεν παρέχεται δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσα από το ελεγχόμενο σύστημα και αν δεν κατατεθεί το μητρώο μελών στις κρατικές υπηρεσίες.

 Μεγάλη παγίδα ελέγχου: Τουλάχιστον 21 μέρες πριν κάθε απόφασης θα ενημερώνουν το σύστημα «ΖΕΥΣ», διαφορετικά όλα θα είναι άκυρα!

 Καταργείται κάθε δικαίωμα και προστασία της οργάνωσης, καταργείται η διοίκησης και θα διορίζεται άλλη, απαγορεύεται η συμμετοχή σε ΣΣΕ, απαγορεύεται η σύγκληση ΓΣ, απαγορεύεται η απεργία κλπ, αν η οργάνωση είναι έξω από τον έλεγχο του «ΖΕΥΣ»!

 Αυτή είναι η «σύγχρονη» συνδικαλιστική αντίληψη της ταξικής δικτατορίας του κεφαλαίου που επιβάλει τις απαιτήσεις του και οι κυβερνήσεις εκτελούν και υπηρετούν χωρίς αντίρρηση.

 Και οι κονδυλοφόροι χειροκροτούν που τώρα θα ελέγχονται πλήρως τα συνδικάτα και δεν θα μπορούν να απεργούν «κάθε τρεις και μία»!

 Ντροπή σε όσους συνδικαλιστές χειροκρότησαν τις δήθεν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τις νέες τεχνολογίες αλυσοδέματος του συνδικαλιστικού κινήματος.


  Τεράστιο το ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση στην πρώτη μαζική και δυναμική απεργία που θα αψηφήσει τους νόμους της; Τι θα κάνουν οι ρεφορμιστές που αγιοποίησαν τις νέες τεχνολογίες; Τι θα κάνει η εξαφανισμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ;

 Και τελικά, τι θα κάνει η εργατική τάξη; Θα τους ανεχθεί ή θα κάνει θρύψαλα τους νόμους του κεφαλαίου; Η ιστορία είναι κατηγορηματική: Κανένας νόμος δεν πέρασε όταν η εργατική τάξη αποφάσισε να κινητοποιηθεί μαζικά και να τον καταργήσει στην πράξη ή στον τύπο. Η ανατροπή του είναι στο χέρι της. Και μπορεί να το πετύχει με τους αγώνες της.

  https://www.imerisia.gr/ergasia/34854_somateia-xekinoyn-oi-ilektronikes-psifofories-pote-tha-akyronontai-ekloges-kai

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου