Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

«Η άνοιξη της Πράγας», η νύχτα της Ινδονησίας και οι υποκριτές

Η «Άνοιξη»

 Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, 21/8, η αντικομουνιστική προπαγάνδα οργιάζει με τα «δάκρυα για την εισβολή των σοβιετικών» και του Συμφώνου Βαρσοβίας στην Τσεχοσλοβακία.

 Βρεθήκαμε τότε, 1968, σε ένα εσωτερικό μέτωπο με τους κάθε είδους ρεβιζιονιστές και οπορτουνιστές να ωρύονται κατά  της ΕΣΣΔ και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» απαιτώντας «σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» όπως περίπου καταγράφονταν από τον οικονομικό εγκέφαλο της «Άνοιξης της Πράγας» Ότα Σικ: «Να εγκαταλειφθεί ο κεντρικός σχεδιασμός και ο κρατικός έλεγχος της οικονομίας και στη θέση τους να αναπτυχθεί μια «σοσιαλιστική οικονομία της αγοράς», να απελευθερωθούν οι επιχειρήσεις από τον κρατικό έλεγχο και να παταχθεί η γραφειοκρατία. Ο Σικ πρότεινε επίσης να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών κοινοπραξιών (joint ventures) με δυτικές εταιρείες και να σταματήσει ο κρατικός έλεγχος των τιμών». Με άλλα λόγια ο ορισμός του καπιταλισμού ντυμένος με ψευδο-σοσιαλιστικά λόγια. 

  Ο Οτα Σικ βέβαια μετέπειτα επιβεβαίωσε την κατηγορία των Σοβιετικών ότι ήταν πράκτορας της Δύσης. Αυτό όμως δεν πείραξε καθόλου τους οπορτουνιστές δεδομένου ότι με τον καιρό και αυτοί, μέσω της εξαγορασμένης λατρείας της ΕΕ, απέδειξαν ότι ήταν ομογάλακτοι του Ο. Σικ.

 Δεν έγιναν μάχες με την εισβολή, ο λαός δεν αντέδρασε, εκτός από ελάχιστους φανατικούς υποστηριζόμενους από μαζικά επανακάμψαντες εμιγκρέδες παλιούς συνεργάτες των ναζί και ακροδεξιούς με μπόλικα μάρκα και δολάρια! Στις αντιπαραθέσεις που σημειώθηκαν έχασαν τη ζωή τους 98 Τσέχοι και Σλοβάκοι (ο αριθμός ήταν μικρότερος από τον μετέπειτα επίσημο, αλλά δεν έχει σημασία), οι περισσότεροι από ατυχήματα.

 

  Το ότι οι κομμουνιστές ανά τον κόσμο ένιωσαν σοκ, εξ αιτίας του ότι οδηγήθηκαν τα πράγματα σε στρατιωτική επέμβαση, δεν το συζητάμε. Λάθη επί λαθών! Το ίδιο κι εμείς στις φυλακές και στα στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων της χούντας. Η δε κριτική κατευθύνονταν στην κακή εφαρμογή των σοσιαλιστικών αρχών και όχι βέβαια στην υπεράσπιση της εισαγωγής του καπιταλισμού μέσω Δούρειου Ίππου των Τσέχων αναθεωρητών και δυτικών.

 Τότε το επιχείρημα – ερώτημα των αναθεωρητών και των υποκριτών της Δύσης ήταν «σταλινισμός ή σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο;»

 Το δικό μας ερώτημα ήταν: Να αφήσουμε τους ιμπεριαλιστές της Δύσης να καταλάβουν εκ των έσω την Τσεχοσλοβακία και να εμβολίσουν το σύνολο του σοσιαλιστικού στρατοπέδου ή να την υπερασπίσουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο;  

 Η μάχη δεν είχε εμφανή νικητή και στα σημεία έληξε σε βάρος των αναθεωρητών.  Η ιστορία όμως αποκάλυψε την αλήθεια της "Άνοιξης".

  Περνώντας οι δεκαετίες και γνωρίζοντας πλέον τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι αναθεωρητές γινόταν, εν τη πράξη, πράκτορες προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Και σήμερα δεν έχουν μετανιώσει γι αυτό, τόσο υπερασπιστές του… «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» αποδείχτηκαν! Σκέτοι πράκτορες του καπιταλισμού.

 

… η νύχτα της Ινδονησίας

 

   Τι σχέση έχει η Ινδονησία με την «Άνοιξη της Πράγας»; Οι αποστάσεις είναι μεγάλες αλλά τα γεγονότα όχι.

 Την ίδια εκείνη εποχή (1965-1970) που οι ανά τον κόσμο αστοί, μικροαστοί, σοσιαλδημοκράτες, «αριστεροί», αναθεωρητές, οπορτουνιστές, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και πράκτορες των ιμπεριαλιστών που έριχναν κροκοδείλια δάκρυα για την Τσεχοσλοβακία, ούτε ένα δάκρυ ούτε μια γραμμή δεν έγραψαν για  το ολοκαύτωμα 1.000.000 κομμουνιστών και οπαδών του ΚΚ Ινδονησία από τους εκεί δικτάτορες, με εντολή της ΣΙΑ.

 Ένα εκ. δολοφονημένοι με μαχαίρια, ματσέτες, σφαίρες, αγχόνες και το πλέον αποτρόπαιο, με θάψιμο χιλιάδων ζωντανών κρατουμένων σε ομαδικούς τάφους με μπουλντόζες και επίβλεψη από ξένους πράκτορες!

 

…και οι υποκριτές

 Πώς με ένα τόσο μεγάλο έγκλημα όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «δεν είδαν τίποτα»;

 Πλήρη σιωπή μέχρι και σήμερα! Την Τσεχοσλοβακία με τα δακρύβρεχτα άρθρα αναδημοσιευμένα, όμως, δεν την ξεχνούν!

 Μόλις δείτε να γράφουν για την Τσεχοσλοβακία ρωτήστε τους αν στόχος της άνοιξης ήταν αυτό που έγινε σήμερα, ο  καπιταλισμός και γιατί δεν μιλάνε για την Ινδονησία και το 1 εκ. δολοφονημένους. Οι περισσότεροι προπαγανδιστές της «Άνοιξης της Πράγας», «δεν ξέρουν» ούτε… τη χώρα!

 Στο άρθρο αυτό σκοπός δεν είναι ο συμψηφισμός, ούτε να απαριθμήσουμε  τα εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς από τον ιμπεριαλισμό ανά τον κόσμο.

Το κείμενο έχει ως μόνο σκοπό να αποκαλύψει την υποκρισία των προπαγανδιστών και υπηρετών του ιμπεριαλισμού. Υποκριτές πολλών αστέρων*****!

 

Περισσότερα για την Ινδονησία:

Ινδονησία. Οι ΗΠΑ γνώριζαν και στήριζαν τη σφαγή των κομμουνιστών

http://aristeripolitiki.blogspot.com/2017/10/blog-post_30.html

 

 

ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ 1968

 http://aristeripolitiki.blogspot.com/2018/08/1968.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου