Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Παρακμή και ηθικολογία

Με το που άρχισε να μιλάει η Ολυμπιονίκης κα Σοφία Μπεκατώρου, άπαντες, ένοχοι και υποκριτές, εκδήλωσαν την κατάπληξή τους. Οι μισοί παρίσταναν τους έκπληκτους στο υπονομευτικό μοτίβο «γιατί τα λέει τώρα;» και οι άλλοι μισοί παρίσταναν τους αφελείς κατάπληκτους, ρωτώντας «αν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα;»!  

 Το πρόβλημά τους ήταν αν πρέπει να κλείσουν γρήγορα το καπάκι στο «μεμονωμένο» και «μη αποδείξιμο»(!) γεγονός ή να πλημμυρίσουν την κοινωνία με άπειρες αληθινές και ψεύτικες ιστορίες για να γίνουν όλες ένας αχταρμάς απαξίωσης κάθε μαρτυρίας, δεδομένου ότι «αυτά είναι γνωστά, γίνονται παντού και στους καλύτερους κύκλους και ανθρώπους»! Δεν μπόρεσαν όμως να πνίξουν την κα Μπεκατώρου και τις συνακόλουθες μαρτυρίες και έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία «έρευνας και δημοσιογραφίας»!


 

 Αυτό που οι επιτήδειοι της απαξίωσης, αναζητούσαν περισσότερο, ήταν η τήρηση της «δημοσιογραφικής αρχής» «αίμα -ψέμα – Σπέρμα»! Να γεμίσουν τον λαό με άπειρες ιστορίες, σε αυτό το μοτίβο, για να κυριαρχήσει και πάλι, μαζί με την υποκρισία, η ικανοποίηση κάθε ανώμαλου οπαδού τέτοιων ιστοριών. Και δεν είναι λίγοι αυτοί γιατί χρόνια τώρα ετοιμάζουν - διαπαιδαγωγούν τέτοιο κοινό. Από τις γαργαλιστικές ιστορίες στον κίτρινο τύπο, μέχρι τα σίριαλ ηθικολογικής  πορνογραφίας της TV.

 Δυστυχώς, αυτό άρχισε να γίνεται. Το «φιλοθεάμον» κοινό δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τη δυστυχία των θυμάτων και καθόλου για την τιμωρία των ενόχων. Ενδιαφέρεται όμως πάρα πολύ για τις γαργαλιστικές λεπτομέρειες κάθε ιστορίας, τις οποίες και προεκτείνουν με φανταστικές πορνογραφικές φαντασιώσεις, σαν παραγωγοί ταινιών πορνό!

 Όσο περνάνε οι μέρες, αντί οι πάντες να εντρυφήσουν σε ένα πρόβλημα που αναπαράγεται χιλιάδες χρόνια στις εκμεταλλευτικές κοινωνίες και στην ιεραρχία τους, με πρώτους διαφθορείς και διεφθαρμένους την άρχουσα τάξη κάθε εποχής, από τους «Μνηστήρες της Πηνελόπης» μέχρι την Κλυταιμνήστρα, τον Καλιγούλα, τους «Αγίους/ες» Βυζαντινούς, τους Σουλτάνους και τις μεγάλες Θεοδώρες, Βικτώριες και Αικατερίνες, παριστάνουν τους κατάπληκτους ηθικολόγους. Αυτά όμως δεν έμεναν μόνο στα υψηλά κλιμάκια. Τα «κατέβαζαν» μαζί με τη διαφθορά και την εξαγορά σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Και τα κατεβάζουν μέχρι σήμερα και όσο υπάρχουν εκμεταλλευτικά συστήματα που τα αναπαράγουν μαζικά.

 Και γεμίζουν το πόπολο με γαργαλιστικές περιγραφές για τις τραγικές ιστορίες των θυμάτων.

 Κάτι όμως «ξέχασαν και ξεχνούν» όλοι αυτοί οι υποκριτές. Τι γίνεται στις επιχειρήσεις και τις φάμπρικες; Δεν άκουσαν και δεν ξέρουν τίποτα; Χιλιάδες  μπορεί και εκατομμύρια τα θύματα. Μούγκα στη στρούγκα! Οι υποκριτές και οι σεξολόγοι δεν βρίσκουν τίποτα το εκπληκτικό, τίποτα το «πρωτότυπο», τίποτα το γαργαλιστικό. Και στις δομές του Δημοσίου τι γίνεται; δεν ακούσατε τίποτα για  τις λεγόμενες… «ιεραρχικές σχέσεις» που δεν αφήνουν καμία «ευκαιρία» να πάει χαμένη; Δεν ξέρετε τίποτα; Θα πείτε: «κοινές ιστορίες που ξέρουμε όλοι είναι βρε αδερφέ, τι σκαλίζεις τώρα»!!! Τις ξέρουμε… εσείς δήθεν δεν τις ξέρετε!

 Να πούμε και το άλλο της σιωπής; Με τα ανήλικα αγόρια που σοδομίζει, με το χρήμα ή τη βία, κάθε «κύριος» της καλής και μη κοινωνίας της διαφθοράς, τι θα γίνει; Μόνο ανήλικες έχει το έργο; Εντάξει δεν πουλάει…

 Σας νοιώθουμε. Ε, δεν είναι όλοι ολυμπιονίκες ή ηθοποιοί για να έχουν πελατεία οι περιγραφές! «Στο κάτω – κάτω όποια/ος άσημος έχει να πει κάτι, ας το πει στον… εισαγγελέα»! Παλιό αφοπλιστικό επιχείρημα αυτό.

 Έτσι νίπτουν τας χείρας και έχουν απαξιώσει το πρόβλημα, εν αναμονή νέου πιασιάρικου θέματος στη γραμμή «αίμα -ψέμα – Σπέρμα» ενώ έχουν κάνει και το υποκριτικό τους καθήκον.

 Αυτά είναι που εξαγριώνουν τον κάθε απλό άνθρωπο και εργαζόμενο που χύνει τον ιδρώτα του γι αυτή την κοινωνία και βλέπει τη διαφθορά και την παρακμή του συστήματος να εμποτίζει και να πλημμυρίζει κάθε ρωγμή της.

 Ποια είναι η μήτρα όλων αυτών;  Μα «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε» που είπε και ο φίλος Νίκος Μπογιόπουλος! Είναι η εκμεταλλευτική κοινωνία που δημιουργεί ιεραρχικές σχέσεις εκμετάλλευσης, καταπίεσης, υποταγής και διαφθοράς. Χωρίς εκμετάλλευση θα είχαμε πραγματικά μόνο «μεμονωμένα περιστατικά». Τώρα έχουμε μαζικά περιστατικά σε όλα τα ταξικώς ιεραρχικά επίπεδα!

 Μη το κρύβετε, όλοι το ξέρουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου