Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Η ισότητα των φύλων και η… Δευτέρα Παρουσία!

Τι σου κάνει αυτός ο ΣΚΑΪ. Ξύνεται με τις εκπομπές του στη γκλίτσα του τσομπάνη! Είχε στο ρ/φ (29-11-2020) εκπομπή για τη βία και τις ανισότητες σε βάρος των γυναικών, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα!

 Και τι δεν έχουμε ακούσει τα τελευταία 40 χρόνια για την κατάκτηση της ισότητας των φύλων, την ίση αμοιβή για ίση εργασία, την εξάλειψη της βίας και αδικίας σε βάρος των γυναικών, μέσα απο μια σύγκλιση των οικονομιών και εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των χωρών – μελών!

 Φυσικά οι αντίπαλοι της ΕΕ τότε περιέγραφαν ότι ο καπιταλισμός ούτε αλλάζει ούτε εξαλείφει τις ανισότητες, αντίθετα τις αναπαράγει διαρκώς και δεν μοιράζει ευημερία στους λαούς.

 Το ποιος επιβεβαιώνεται 40 χρόνια μετά όλοι το ξέρουμε! Σε 60 μέχρι σε… 217 χρόνια θα μειωθούν οι ανισότητες των φύλων στην εργασία στην ΕΕ και στον κόσμο! Άρα μια και η θέση στην εργασία είναι η μήτρα των κοινωνικών ανισοτήτων, μάλλον θα το μάθουμε στον… Παράδεισο!

 Τώρα αν θέλετε, διαβάζετε και κανένα δημοσίευμα για τα «θαύματα» του καπιταλισμού στην ισότητα των φύλων, έτσι για να μη σας πουν ότι κάνετε κομμουνιστική προπαγάνδα μεταφέροντας αυτά που λέει ο… Περισσός!

Εκτός αν εγώ έχασα επεισόδια και το cnn, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ(WEF) και το  Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) έγιναν κομμουνιστικά και δεν το πήρα μυρωδιά!

 Σε τουλάχιστον 60 χρόνια η ισότητα γυναικών και ανδρών στην Ευρώπη

Ανανεώθηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Οι γυναίκες της Ευρώπης απέχουν τουλάχιστον 60 χρόνια από την κατάκτηση της ισότητάς τους με τους άνδρες και η πανδημία του νέου κορωνοϊού μπορεί να επιβραδύνει κι άλλο την πρόοδό τους, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για την ισότητα των φύλων.

Ο δείκτης 2020 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) δείχνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει συντελεστεί κάποια πρόοδος, αλλά επίσης ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να κάνουν την περισσότερη από τη δουλειά που δεν πληρώνεται στο σπίτι και διατρέχουν μεγαλύτερο οικονομικό κίνδυνο από τους άνδρες λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

https://www.cnn.gr/kosmos/story/240491/se-toylaxiston-60-xronia-i-isotita-gynaikon-kai-andron-stin-eyropi

 

Η ισότητα των φύλων θα επιτευχθεί σε 100 χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα -Σε ποιες χώρες παρατηρείται το μεγαλύτερο χάσμα.

 Το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, από άποψη πολιτικής επιρροής, οικονομικού κέρδους, υγείας και εκπαίδευσης, έχει μειωθεί κατά το τελευταίο έτος, αλλά θα χρειαστεί άλλος ένας αιώνας για να εξαλειφθεί, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Στην τελευταία έκθεση του WEF, που μελετά την παγκόσμια πρόοδο στο ζήτημα της ισότητας των φύλων, παρατηρείται πως όλο και περισσότερες γυναίκες εισέρχονται στην κυβέρνηση σε πολλά μέρη. Ωστόσο, όπως προκύπτει, το οικονομικό χάσμα έχει διευρυνθεί.

Το WEF προέβλεψε ότι θα χρειαστούν 99,5 χρόνια για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, παρόλο που οι τελευταίες έχουν αναλάβει εσχάτως υψηλόβαθμους ηγετικούς ρόλους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Παγκόσμια Τράπεζα και σε κυβερνήσεις χωρών όπως η Φινλανδία, η Γερμανία και η Νέα Ζηλανδία.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-isoteta-ton-felon-tha-epiteechthei-se-100-chronia-semfona-me-nea-ereena_gr_5df8b164e4b0ae01a1e6d28c

  

Για ποια ισότητα των φύλων μιλάμε; Σε 217 χρόνια θα μειωθεί το χάσμα ανδρών-γυναικών στα εργασιακά. Τι δείχνει η έκθεση του World Economic Forum

 Εάν δε αυτές οι προβλέψεις που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του World Economic Forum, Global Gender Parity Stalls για το 2017, σε σύνολο 144 χωρών σας φαίνονται ζοφερές, δυστυχώς υπάρχουν και άλλα, ακόμη πιο δυσοίωνα ευρήματα: για πρώτη φορά από το 2006 που ξεκίνησε η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης έρευνας οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών αντί να μειωθούν, μεγάλωσαν. Στον τομέα μάλιστα της εργασίας το χάσμα μεταξύ των φύλων αυξήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά και πλέον έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2008.

 https://www.huffingtonpost.gr/2017/11/02/ekthesi-anisothta-isoth-fyla-ellada-eidiseis-koinonia_n_18446892.html

Κι επειδή  ίσως βγει παραπονεμένη η κυβέρνηση που τηρεί όλες τις οδηγίες της ΕΕ και όλα τα μέτρα επίτευξης της ισότητας και ίσης μεταχείρισης  των φύλων και «δεν κρατάει αποστάσεις», ας θυμηθούμε τα πρόσφατα έργα της στις γυναίκες που «κρατούσαν αποστάσεις» - κακό του κεφαλιού τους! Δεν ήξεραν δεν ρώτησαν όσους τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου και τηρούσαν τις αποστάσεις και   διαλύθηκαν με τη βία από αυτούς που δεν τηρούσαν καμία απόσταση;

Έτσι, παρά την αυστηρή τήρηση των μέτρων αποστάσεων και προστασίας, η αστυνομία προχώρησε σε προαγωγές φεμινιστριών στο πλαίσιο συμβολικής διαμαρτυρίας για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών!

Οι κακές γλώσσες  βέβαια είπαν ότι αυτές οι γυναίκες ήταν σφόδρα μαζόχες και ερωτευμένες με τους αστυνομικούς και τη βία και μη έχοντας άλλο τρόπο να παραβιάσουν τις σκληρές οδηγίες Χαρδαλιά – Τσόδρα για τις αποστάσεις, διάλεξαν τον πιο… ασφαλή τρόπο να βρεθούν «υπερβολικά κοντά» και «νομίμως», ως συλληφθείσες!!! Εγώ δεν τους πίστεψα! Ούτε τη συγγνώμη του Χρυσοχοΐδη πίστεψα.

 https://left.gr/news/ihiro-hastoyki-stin-kyvernisi-apo-ti-diethni-amnistia-gia-ti-syllipsi-ton-feministrion

Α, όταν επιτευχθεί ισότητα με καπιταλισμό, πάρτε με στο ψηφιακό - ενεργειακό τηλέφωνο, στον Παράδεισο θα είμαι. Ο Θεός κατάργησε τις διακρίσεις και δέχεται και κομμουνιστές, μετά τη διαπίστωση ότι ισότητα στον καπιταλισμό ούτε στη… Δευτέρα Παρουσία θα έχουμε!

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου