Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ένα μουσείο-μνημείο μισαλλοδοξίας και κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας στη Βέροια

Μια εξαιρετική, από πλευράς δημοκρατικής ευαισθησίας και ιστορικής μνήμης, αλλά και αποκαλυπτική καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων Ιονικής Τράπεζας – Ιονική Ενότητα για την αναβίωση φαινομένων μισαλλοδοξίας και ύμνου των δωσίλογων και των χουντικών στο «ΒΛΑΧΟΠΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», «Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας» & «Συλλογή Κανέλλου Ντόντου»!

-Ιδιωτικό μουσείο υμνητών της χούντας, της φρίκης της Φρείκης, της μισαλοδοξίας και της κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας.

-Το μουσείο έγινε με χρήματα του Β' ΚΠΣ

-Αντικομουνιστική προπαγάνδα στους μαθητές Α/θμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης που επισκέπτονταν «Μουσείο»

-Ετικέτες «συμμοριτοπόλεμος», «κομμουνιστοσυμμορίτες», και στολές του βασανιστή του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη.

Ανάρτηση μισαλλοδοξίας: «ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΧΟΛΕΡΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ!»





 Διαβάστε όλη την επιστολή

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ

Ευπόλιδος 8 - ΑΘΗΝΑ 105 51 ΤΗΛ.: 210 3250692 - 3 - 4 , FAX : 210 3311278


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020 Αρ.Πρωτ.: 6

Προς : Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο. Προκόπη Παυλόπουλο Πρωθυπουργό κο. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου Έλληνες Βουλευτές Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κυρίες - οι,
Ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που προέρχονται από την Ιονική Τράπεζα. Επειδή θεωρούμε ότι ένα συνδικαλιστικό σωματείο οφείλει να διαδραματίζει ένα βαθύτερο κοινωνικό ρόλο και να μην εγκλωβίζεται στο στενό πλαίσιο των εργασιακών και ασφαλιστικών διεκδικήσεων, έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με περιπτώσεις που αφορούν την αναβάθμιση της κοινωνίας και δη της δημοκρατίας μας. Η παρούσα αφορά ένα σημαντικό θέμα που άπτεται της ιστορικής μνήμης, αλλά κυρίως το παρόν και το μέλλον της δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου μας.
Το «ΒΛΑΧΟΠΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», «Μουσείο Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας» & «Συλλογή Κανέλλου Ντόντου» είναι ένα μουσείο-μνημείο μισαλλοδοξίας, κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας και αντιδημοκρατικής διαπαιδαγώγησης.

Το μουσείο δημιουργήθηκε με χρήματα από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Β' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.

Η στέγαση της συλλογής του Ανθυπολοχαγού ε.α. Κανέλλου Ντόντου στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» έγινε με την αμέριστη στήριξη των τότε βουλευτών Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου Αθανάσιου, Τόλκα Άγγελου και Σιδηρόπουλου Αναστάσιου που υποστήριζαν σθεναρά τη μόνιμη στέγαση της συλλογής σε δημόσιο κτήριο και χαρακτήριζαν τα αντικείμενα της συλλογής ως ιστορικά κειμήλια που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν και να διαδώσουν τη νεότερη Ιστορία και προέτρεπαν να χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές ως εποπτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, το «Μουσείο» επισκέπτονταν οι μαθητές Α/θμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων μέχρι και το Μάιο του 2018. Στις 2 Ιανουαρίου 2017, στάλθηκαν για εξάμηνη Πρακτική Άσκηση πέντε φοιτητές του Δημόσιου ΙΕΚ-Βεροίας με ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων». Η επίβλεψη και καθοδήγηση των εκπαιδευόμενων έγινε από τον υπεύθυνο του μουσείου Κανέλλο Ντόντο, που κατά γενική ομολογία στερείται «μουσειακής εκπαίδευσης, καθώς και των τυπικών προσόντων του ξεναγού» και έχει παντελή άγνοια της ιστορίας και της νομοθεσίας της χώρας μας.

Στις 6 Ιουλίου 2018, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. (04/07/2018) απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας-Έρευνας, ζητώντας την εφαρμογή της νομοθεσίας και την προστασία των παιδιών από την μισαλλοδοξία και την αντιδημοκρατική διαπαιδαγώγηση.

-     Πώς επιτρέπουν οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές τις ομαδικές επισκέψεις-ξεναγήσεις σχολείων σε ένα μουσείο με κείμενα και φωτογραφίες που είναι αναρτημένα σε ιστοσελίδες αντισημιτικών - νεοναζιστικών οργανώσεων;
-     Πώς επιτρέπουν οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές τις ομαδικές επισκέψεις-ξεναγήσεις σχολείων σε ένα μουσείο που εκθειάζεται ο εγκλεισμός παιδιών στις «παιδουπόλεις της Φρειδερίκης»;
-     Πώς επιτρέπουν οι αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές τις ομαδικές επισκέψεις-ξεναγήσεις σχολείων σε ένα μουσείο- μνημείο μισαλλοδοξίας, κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας και αντιδημοκρατικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς;

Στις 16 Ιουλίου 2018, επισκέφθηκε το μουσείο με την ιδιότητά του, ο Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και διαπίστωσε πως υπήρχαν πληροφοριακές ετικέτες με αναφορές όπως «συμμοριτοπόλεμος», «κομμουνιστοσυμμορίτες», καθώς επίσης και στολές του Ξενοφώντα Τζαβάρα του βασανιστή του Γεώργιου-Αλέξανδρου Μαγκάκη (σύμφωνα βέβαια με την με την καταγγελεία του Γ.Α. Μαγκάκη στο στρατοδικείο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της δίκης της «Δημοκρατικής Άμυνας»).

Μεταξύ των άλλων που δεν αναφέρθηκαν ήταν οι στολές και παράσημα του Γεωργίου Ντουζέπη, ενός από τα 139 «σταγονίδια» της χούντας που αποστρατεύτηκαν τον Μάρτιο του 1975 από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ, για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα προς ανατροπή της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την επάνοδο της χούντας στη εξουσία.

Έγιναν συστάσεις στον υπεύθυνο του Μουσείου και ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης συλλογής Ανθυπολοχαγό ε.α. Κανέλλο Ντόντο, να συμμορφωθεί άμεσα με τις διατάξεις του Ν.1863/1989 που δεν επιτρέπει τη χρήση μισαλλόδοξων όρων και του επιδόθηκε αντίγραφο του συγκεκριμένου Νόμου (η εισήγηση του Ν.1863/1989, έγινε στις 30/8/1989 από τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ο νόμος ψηφίστηκε από τους των βουλευτών όλων των κομμάτων). Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ενημερώνονταν τα σχολεία ώστε να μην επισκέπτονται ένα μουσείο που κακοποιεί την Ιστορία και υμνεί βασανιστές. Η αντίδραση ήταν άμεση.

Την επόμενη ημέρα, 17 Ιουλίου 2018, οι φωτογραφίες-τρόπαια μικρών παιδιών που είχαν στο παρελθόν επισκεφτεί το μουσείο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιήθηκαν σε αναρτήσεις ιστοσελίδων νεοναζιστικών μορφωμάτων με τίτλο «ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΧΟΛΕΡΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ!»

«... Έτσι, κάποιος «Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών της περιόδου 1967-1974», ο οποίος προφανώς αποτελείται από πολιτικούς απογόνους των εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριτών... Όλως ιδιαιτέρως τους ενοχλεί η συλλογή του κ. Κανέλλου Ντόντου, που περιέχει -μεταξύ άλλων- αδιαμφισβήτητα τεκμήρια της κομμουνιστικής προδοσίας εις βάρος της Μακεδονίας μας, κατά την περίοδο της κατοχής και του συμμοριτοπολέμου και που αναδεικνύει τους εθνικούς ήρωες που πολέμησαν για να μην είναι σήμερα η Μακεδονία μας επαρχία των Σκοπίων και η Θράκη μας επαρχία της Βουλγαρίας!
Εκείνο δε που ζητούν επιμόνως, είναι να μην γίνονται επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο, για να μην μαθαίνουν οι νέοι μας την πραγματική Ιστορία του τόπου, αλλά την παραχαραγμένη που διδάσκονται στα κομμουνιστοκρατούμενα σχολεία, από μαρξιστές ινστρούχτορες!...»

Στις 19 Ιουλίου 2018, η λειτουργεί του Μουσείου ανεστάλη με απόφαση Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας:
«Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του...»

Μετά την επαναλειτουργία του «Μουσείου» στις 11 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στο περιεχόμενο των εκθεμάτων του, η επισκεψιμότητα ήταν ελάχιστη αφού εξέλιπαν οι επισκέψεις των σχολείων.

Στις 4 Ιανουαρίου 2019, το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ κατέθεσε Ερώτηση με Αριθμό: 4664/04/01/2019 προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων με Θέμα: «Βλαχογιάννειο Μουσείο» στη Βέροια της ΠΕ Ημαθίας» και Καταθέτοντες Βουλευτές: Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή


Σε απάντηση η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ΜΥΡΣΙΝΗ ΖΟΡΜΠΑ ανέφερε: «...Σε απάντηση της με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4664/4.1.2019 Ερώτησης των Βουλευτών κ.κ. Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής: Μετά από έρευνα στο αρχείο της Διεύθυνσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρείται φάκελος για το Βλαχογιάννειο Μουσείο Ι. Μητροπόλεως Βέροιας, ούτε έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος προκειμένου το προαναφερόμενο μουσείο να συμμετάσχει στη διαδικασία αναγνώρισης από το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με την αρ. Πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ ΓΔΑΠΚ/ ΔΙΝΕΠΟΚ/Δ/93783/1682/30.09.2011 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2385/Β/26.10.2011) «Ίδρυση και αναγνώριση μουσείου κατ' εξουσιοδότηση του άρθρου 45 του Ν. 3028/2002». Επιπλέον επισημαίνεται ότι το ΥΠΠΟΑ δεν είναι αρμόδιο για τη χορήγηση ή την αναστολή άδειας λειτουργίας μη δημόσιων μουσείων ή μουσείων που δεν είναι αναγνωρισμένα.».


Ο κάτοχος της συλλογής της και υπεύθυνος του μουσείου Ανθυπολοχαγός ε.α. Κανέλλος Ντόντος διατείνεται μέσω της ιστοσελίδας του, η οποία μέχρι πρότινος ήταν η επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου, ότι είναι ιδιοκτήτης του Βλαχογιάννειου Μουσείου της Βέροιας:

Στο παρακάτω video μπορείς να "επισκεφτείς” εν
συντομία τον εσωτερικό χώρο του Βλαχογιάννειου Μουσείου της Βέροιας. https://www.youtube.com/watch?v=oT3SvrUPeR8)

Δηλαδή τα χρήματα που δόθηκαν από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Β' ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, που είχε κύριους άξονες τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα αστικά κέντρα, την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής και την προετοιμασία της χώρας για την ένταξη στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του ιδιωτικού μουσείου υμνητών της χούντας, της φρίκης της Φρείκης, της μισαλοδοξίας και της κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 επισκέφτηκε το «Μουσείο» η "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ" Κεντρικής Μακεδονίας του Θ. Τζήμερου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει με σαφήνεια το ρόλο του «Μουσείου» και το περιεχόμενο της συλλογής:
«...Τον περασμένο χρόνο, το Μουσείο δέχθηκε σειρά επιθέσεων απο τα ΜΜΕ της αριστερής προπαγάνδας, τους βουλευτές του ΚΚΕ, το "Σύνδεσμο Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967 - 1974", την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών", τον Συριζα Ημαθίας και την Λαϊκή Συσπείρωση. Στόχος της συντονισμένης αυτής επίθεσης ήταν να διακόψει τη λειτουργία του και να αποσυρθούν τα εκθέματά του, καθότι ο Μακεδονικός αγώνας εναντίον Βουλγάρων και Τούρκων και η ανάδειξη της αντεθνικής και συχνά εγκληματικής δράσης του αυταποκαλούμενου Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ) θεωρούνται "διχαστικά" σε ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο η αριστερή προπαγάνδα έχει επιβάλει τη δική της μεροληπτική εκδοχή της ιστορίας. Αποτέλεσμα ήταν ο εκφοβισμός της τοπικής κοινωνίας, η αναστολή λειτουργίας του Μουσείου για 2 μήνες και η μείωση της επισκεψιμότητας του κατα 80%.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ συγχαίρει τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονα για τη σθεναρή αντίσταση στην προσπάθεια φίμωσης της ιστορικής αλήθειας και τον κ. Ντόντο για τον άοκνο, αφιλοκερδή αγώνα του και την αντοχή του απέναντι στη λάσπη και στη στοχοποίηση.
Δυστυχώς, οι νόμοι για την ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1944-1949, δεν βοήθησαν στη συμφιλίωση, στην αυτοκριτική και στην αποδοχή των ευθυνών των ηγεσιών και των δύο πλευρών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο. Αντίθετα, φιμώθηκε η μια πλευρά και η ιστορία παρουσιάζεται πάντοτε μονόπλευρα. Οι ηττημένοι επέβαλαν την ιδεολογική τους ηγεμονία, αποκρύπτοντας τον δικό τους ρόλο στην αλληλοσφαγή, τις πολιτικές τους προθέσεις και παραποιώντας τα πραγματικά γεγονότα. Στο Μουσείο εκτίθενται φωτογραφίες, επιστολές και βιβλία που παρέμεναν καταχωνιασμένα χρόνια, απο τον φόβο των κατόχων τους να μη χαρακτηριστούν «φασίστεςή «απόγονοι δωσίλογων.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ προτρέπει κάθε Έλληνα που θεωρεί ως εθνικόν ό,τι είναι αληθές, όπως υποστήριζε ο Διονύσιος Σολωμός, να επισκεφθεί το Βλαχογιάννειο Μουσείο».

Κατόπιν τούτου ξεκίνησαν και οι επισκέψεις των μαθητών. Συγκεκριμένα:

«Τη Δευτέρα 20-01-2020, το «Δημοτικό Σχολείο ΚΑΒΑΣΙΛΩΝ» επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο, στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων, όπου στο μουσείο τους υποδέχτηκε και τους ξενάγησε ο υπεύθυνος του μουσείου Κανέλλος Ντόντος. Οι μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα μέσα από τα εκθέματα του μουσείου να γνωρίσουν τη νεότερη Ελληνική ιστορία από τις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και την πολιτιστική και πολιτισμική ανάπτυξη της Βέροιας. Στο τέλος της ξενάγησης ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες, και όπως πάντα, οι άριστες εντυπώσεις των επισκεπτών αποτυπώθηκαν στο Βιβλίο Επισκεπτών του μουσείου».

Στην Ερώτηση με Αριθμό: 4664/04/01/2019 με Θέμα: «Βλαχογιάννειο Μουσείο» στη Βέροια της ΠΕ Ημαθίας» και Καταθέτοντες Βουλευτές: Σάκη Βαρδαλή και Γιάννη Δελή, ο υπουργος ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ διαβίβασε το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1063/16-01-2019 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας και τα συνοδευτικά σε αυτό έγγραφα. Σύμφωνα με την απάντηση του Δ/ΝΤΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:


«...μετά την επαναλειτουργία του Μουσείου, τον Δεκέμβριο του 2018, επιστήσαμε την προσοχή των διευθυντών των σχολείων μας, και συγκεκριμένα:
>    να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί ως προς τα εκθέματα του Μουσείου
>    να ενημερώσουν αμέσως την Υπηρεσία μας στην περίπτωση που θα αντιληφθούν οτιδήποτε ασύμβατο προς τους σκοπούς και τη λειτουργία του
>    να μην επιτρέπουν στον υπεύθυνο του Μουσείου κ. Κ. Ντόντο να ξεναγεί και να ενημερώνει τους μαθητές, καθώς αυτός, εκτός των άλλων, στερείται μουσειακής εκπαίδευσης, καθώς και των τυπικών προσόντων του ξεναγού
>    να αναλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την ξενάγηση και ενημέρωση των μαθητών τους...»

Προφανώς κατά την επίσκεψη του σχολείου στο «μουσείο» δεν τηρήθηκε τίποτε από όσα αναφέρονται στην παραπάνω απαντητική επιστολή.

Στο όνομα της αλήθειας και της δημοκρατίας, παρακαλούμε να διερευνήσετε αν έχουν δοθεί διαφορετικές οδηγίες για τις επισκέψεις των σχολείων στο μουσείο-μνημείο μισαλλοδοξίας και κακοποίησης της ιστορικής αλήθειας που οι δωσίλογοι, οι πραξικοπηματίες και βασανιστές τιμώνται ως ήρωες.

Στο όνομα της αλήθειας και της δημοκρατίας, παρακαλούμε να επιληφθείτε της άμεσης αποκατάστασης της αρχικής χρήσης του μουσείου δηλαδή «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα».

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου