Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Εκβιασμός με νέα διλήμματα: ή υπερπλεόνασμα ή περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου!



Η κυβέρνηση, οδεύοντας προς τις εκλογές, λέει ότι κάνει «αγώνα δρόμου» για να μη ισχύσουν οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου που έχει η ίδια νομοθετήσει από 1.1.2019 και από 1.1.20120 αντίστοιχα!









Λέγοντας τη μισή αλήθεια η κυβέρνηση σκοπεύει να πείσει του ψηφοφόρους ότι ο νους της είναι στους συνταξιούχους και στους αδύναμους.



Ολόκληρη η αλήθεια είναι ένας σκληρός, σκληρότατος εκβιασμός του λαού: ή πληρώνει τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα ή πληρώνει δια μέσω της μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου! Και αν παρ’ ελπίδα δεν πιαστεί στο «παραλίγο» το υπερπλεόνασμα τότε, και μείωση των συντάξεων θα γίνει και το υψηλό πρωτογενές θα έχει εισπράξει!!! Μονά χάνουμε τα μονά, ζυγά χάνουμε τα διπλά!



Ήδη η κυβέρνηση κυκλοφορεί την αντίληψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα, πάνω από 3,5% του ΑΕΠ, πάνε καλά και αυτό θα «εξαναγκάσει» τους θεσμούς να συναινέσουν στη επανεξέταση του μέτρου για τις συντάξεις. Το «παράθυρο» αυτό το άνοιξε ο και κ. Π. Μοσκοβισί.


 


Τι να επιλέξει κανείς; Να πληρώσει ο λαός το υπερ-πλεοόνασμα για να μη μειωθούν οι συντάξεις ή, μέσα στην αδυναμία του, να αφήσει να μειωθούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο;



Το δίλημμα φέρει υπογείως και τον κοινωνικό αυτοματισμό ώστε: όσοι δεν εξαρτώνται από τις συντάξεις να προτιμούν τη μείωσή τους, ενώ τα 2 εκ. νοικοκυριά καθώς και μεγάλος αριθμός εξαρτώμενων νέων και ανέργων να προτιμά την εξάντληση κάθε μέσου σε βάρος όλης της κοινωνίας για το υπερπλεόνασμα!



Όσο για τη μείωση του αφορολόγητου αυτό ανατρέπει ευθέως τον ψευδή ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πιο αδύναμους. Με τη μείωση, αυτούς και μόνο αυτούς κτυπάει ευθέως.


 


Σημείωση:

Από το σύνολο των αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων, περικοπές, «πάγωμα» συντάξεων και αύξηση εισφορών, η συνολική επιβάρυνση συνταξιούχων και ασφαλισμένων θα φτάσει στα έτη 2019-2022 στα 12,44 δισεκατομμύρια Ευρώ! Από τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα τα ποσά είναι κάπου εκεί!



Η κυβέρνηση ως πόντιος Πιλάτος και νομοθέτης της «κρεμάλας», ρωτάει με ποιο σχοινί θέλουν να κρεμαστούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι. Καιρός ο λαός να αναστρέψει το δίλημμα.





Δείτε τα στοιχεία με τη μείωση των συντάξεων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου