Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Το ΝΑΙ/ΟΧΙ/ΘΑΔΟΥΜΕ/ΙΣΩΣ της καταλανικής ολιγαρχίας




«Ισπανική υποχώρηση» βάρεσε ο δήθεν πρωτοπόρος της ανεξαρτησίας του λαού της Καταλονίας πρόεδρος Πουτζεμόν, μόλις είδε ότι ο ομάδα των μονοπωλίων που εκπροσωπεί, δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουν περισσότερα έξω από την Ισπανία και μόλις κατάλαβε ότι έπρεπε να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με τους ομογάλακτους αδελφούς της Ισπανίας. Σιγά μην έδινε μάχη. Υπέγραψε ένα χαρτί ανεξαρτησίας της Καταλονίας χωρίς περιεχόμενο και πούλησε αυτούς που έσυρε στο δημοψήφισμα κανονικά!



Το ΝΑΙ που, με αλλα Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ διδασκαλία, έγινε στα γρήγορα ΟΧΙ (για την ώρα με «ντροπαλότητα» και όρους), δεν είναι τίποτα άλλο από επανάληψη της «παλικαριάς» μιας μονοπωλιακής αστικής τάξης η οποία υποτάσσει τα πάντα στα στενά συμφέροντά της και αγοράζει και πουλάει τους λαούς, και τους Καταλανούς, που την πίστεψαν, κατά βούληση. 

 



Το έργο το είδαμε και στην Ελλάδα με το δημοψήφισμα και στην Κύπρο με το ΟΧΙ στα μνημόνια που έγιναν σε λίγες νύχτες ΝΑΙ. Έσυραν τους λαούς σε αντίσταση δήθεν πατριωτική και τους πούλησαν στο άψε – σβύσε.



Δικαιώθηκαν οι κομμουνιστές της Ελλάδας (ΚΚΕ) και οι κομμουνιστές της Ισπανίας (ΚΚΛΙ) οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αποκάλυψαν ότι πρόκειται για παιχνίδια ανταγωνισμών μεταξύ αστικής μονοπωλιακής τάξης της Καταλονίας και της αντίστοιχης της Ισπανίας και όχι για αντίθεση μεταξύ των λαών.



Δικαιώθηκαν οι κομμουνιστές που ξεκαθάρισαν ότι στη σημερινή εποχή πρωτεύει το θέμα της ταξικής εξουσίας από τα εθνικά υπολείμματα, τα οποία μπορούν να λυθούν πραγματικά μόνο με εξουσία της εργατικής τάξης και όχι με τους ανταγωνισμούς των μεγαλοαστών.



Εχθρός δεν είναι ο ένας λαός για τον άλλον. Εχθρός των λαών είναι και οι δύο μονοπωλιακές αστικές τάξεις. Μόνο με την ανατροπή τους οι λαοί της Ισπανίας και της Καταλονίας θα λύσουν τα προβλήματα της εθνικής τους ταυτότητας και οντότητας και θα αποφασίσουν την κρατική υπόστασή τους αν και ο σοσιαλισμός πρεσβεύει την συνένωση αφού δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, αλλ’ ωστόσο δεν καταργεί το δικαίωμα της πραγματικής αυτοδιάθεσης.



Αυτή η κωλοτούμπα του προέδρου της Καταλονίας Πουτζεμόν  ήταν μια καλή σφαλιάρα στους εδώ μικροαστούς και «αριστερούς» που εγκαλούσαν τους κομμουνιστές γιατί πρότασσαν το ταξικό από το εθνικό – εθνικιστικό.  



Τι να σκέφτονται άραγε αυτοί που λάβροι επιτίθονταν στην ταξική θέση για την Καταλονία; Δικαιώθηκαν όπως με το ΟΧΙ/ΝΑΙ του Τσίπρα; Δυστυχώς και πάλι δεν θα παραδεχτούν ότι οι κομμουνιστές είχαν δίκαιο και θα εμμείνουν στις διάφορες  επιθέσεις, όπως εξακολουθούν να κάνουν με το ΟΧΙ/ΝΑΙ του Τσίπα, χωρίς να παραδέχονται ότι με την υπερψήφιση του ΟΧΙ το 2015, κουβάλησαν νερό στο μύλο της άρχουσας τάξης. Αυτοί είναι!

 http://aristeripolitiki.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου