Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Στη χώρα του ονείρου, των εκατομμυρίων και της Ελπίδας

Ο μισός (;) πληθυσμός της χώρας όλο το Σαββατοκύριακο ζούσε στο απόλυτο όνειρο, ή «σπούδαζε» όνειρα στη «σχολή» Ελπίδων των Προ-Πο!



«Μοιράστηκαν» δισεκατομμύρια σε φτωχούς και αδύναμους μέσα από το μυαλό των «εν αναμονή» τυχερών!



Βοήθησαν στο όνειρο αυτό και οι τηλεοράσεις, οι επαΐοντες της τύχης, αστρολόγοι, μελλοντολόγοι και οι… "Λίτσες", προβλέποντας «για σένα» μια «ευχάριστη έκπληξη» που… κοντοζυγώνει.






Και τ’ όνειρο μεγάλωνε σιγά – σιγά, μεγάλωνε…



Εξαφανίστηκαν από μπροστά μας ,ως δια μαγείας, τα μνημόνια, τα μέτρα, οι συντάξεις πείνας, οι θεσμοί και το ΔΝΤ. Ακόμη και η Βελκουλέσκου έγινε μια πανέμορφη, με προκλητικό φόρεμα, κυρία, πιθανώς αυριανή φίλη!



Σιγά μη ασχολούνταν οι εν αναμονή τυχεροί, με την πείνα, τα σκουπίδια, τη φτώχεια και τις πτωχές συντάξεις ή τους μισθούς των 300 που κάποτε είπαν θα γινόταν 751. Όλοι «ήξεραν» ότι τα βάσανά τους τελείωναν στις 22:00 το βράδυ της Κυριακής. Εκεί όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και η Ελπίδα επίσης.



Όλοι στο όνειρο ήταν νικητές! Και όπως έχει πει επανειλημμένα η (κάθε) κυβέρνηση όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στην ελπίδα.



Κυριακή ώρα 22:00, ώρα κλήρωσης του Τζόκερ με τα 10,5 εκ. ή 10.500.000, για τον πρώτο!



Ένα λεπτό μετά, ήρθε η Λεπίδα! Όπως και στις εκλογές!



Όλα τα όνειρα, ηρωικώς πεσόντα, όδευσαν στο νεκροταφείο Αναπαύσεως της Ελπίδας δια μέσου της οδού Λεπίδας!



Εκεί, εκεί στου Κάτω Κόσμου, τη Β΄ εθνική, μαζί με τα «χρυσά κουτάλια» της ΕΕ,  τα «λεφτά υπάρχουν», τα «Ζάππεια», τη 13η και 14η σύνταξη, τα «Προγράμματα της Θεσσαλονίκης», τα «Παράλληλα Προγράμματα», την «ανάπτυξη» … θα φώναξες σαν γνήσιος «αγανακτισμένος»!



Και ξανά στη πείνα, στα 300€, στο επίδομα πρόνοιας, στην κακάσχημη μάγισσα Βελκουλέσκου, στα μνημόνια, στα σκουπίδια και στις συντάξεις πείνας.



Όμως!



Όμως, όπως είπε και ο μεγάλος μας ποιητής, «Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις… εκεί που πάει να σκύψει, νάτη πετιέται απο ξαρχής…»



Και νάσου ξαφνικά προβάλει και πάλι, η νέα Ελπίδα του Έθνους και του Λαού! Το «Τζακ Ποτ» του Τζόκερ που έθαψε τις ελπίδες σου, είναι η μήτρα που γεννοβολάει κατά εκατομμύρια το δευτερόλεπτο την Νέα Ελπίδα.



Το Τζόκερ είναι και πάλι η μόνη σου λύση!



Δώδεκα, ναι 12.000.000€, ναι 12 τώρα τα εκατομμύρια που θα σου τύχουν. Άκου τη φωνή της Ελπίδας σου… και της «Λίτσας» σου!



Το Τζόκερ είναι ο νέος μονόδρομος μετά το θάνατο του μονόδρομου της ΕΕ.



Και μη δίνεις σημασία στις φωνές που σε παραπλανούν, λέγοντας πως κανένας δεν θα σώσει το λαό αν δεν σώσει αυτός τον εαυτό του. Εσύ σε λίγο δεν θα είσαι «λαός»!!!



Γιατί… «Αν σου τύχει…»



Το Τζόκερ (θα) είναι η δική σου απάντηση στη φτώχεια και στην κρίση.



(Θα) είναι η δική σου εκδίκηση για την πείνα, την ανεργία, τις κυβερνήσεις των μνημονίων, την υποταγή σου, τον κακό καπιταλισμό, το αφεντικό σου, για την κυβέρνηση των κομμάτων, τη Βουλή και όλους τους πολιτικούς!



(Θα) είναι η δική σου εκδίκηση για την ατυχία να γεννηθείς ή να γίνεις φτωχός, εργάτης, υπάλληλος, πτωχευμένος μικρομεσαίος, αγρότης πεταγμένος στη χωματερή, περιθωριακός, υποταγμένος…



Όχι, όχι δεν φταίει ο καπιταλισμός, ούτε το Τζόκερ που δεν κέρδισες χθες. Χθες αυτά γέννησαν για σένα τη νέα σου Ελπίδα «βάρους» 12 εκατομμυρίων!!!



Τώρα είσαι ίσος με όλους τους Έλληνες, με ίσα δικαιώματα, εξασφαλισμένα από την κυβέρνηση και το σύστημα στην νέα ελπίδα!  Κόντρα στην ΕΕ, το ΔΝΤ, τους «Θεσμούς» και στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, περιφρουρήσαμε με αίμα αυτό το δικαίωμά σου!



Τώρα μπορείς να κερδίσεις!



Παίξε και κέρδισε Ελπίδα. Μοίρασε ξανά, πριν την κλήρωση, χρήμα με ουρά, διόρθωσε όλα τα κακώς κείμενα του περιβάλλοντος σου, σώσε τους φίλους που πνίγονται στα χρέη, δώσε και στους ζητιάνους που δεν είχες να τους δώσεις επί χρόνια, ξεπλήρωσε και όλα τα χρέη του καλού διπλανού μπακάλη που σε στήριξε γράφοντας στο τεφτέρι!



Τώρα με τη νέα Ελπίδα «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός»!



***********



ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙΣ:



Μετά θα έρθει πάλι η Λεπίδα αλλά η κυβέρνηση, το σύστημα, ο καπιταλισμός, ο εκμεταλλευτής σου θα έχει κερδίσει άλλη μια βδομάδα απόλαυσης των κερδών που σου έκλεψαν με αντάλλαγμα μια αδάπανη Ελπίδα δωρεάν.



Για σένα το όνειρο και η ελπίδα του τζόγου, κάθε βδομάδα θα πηγαίνουν στο νεκροταφείο και τα κέρδη θα πηγαίνουν στων κεφαλαιοκρατών το Ταμείο.



Αυτός ο κόσμος της παραπλάνησης και της αναστραμμένης συνείδησης δεν θα αλλάξει ποτέ αν δεν τον αλλάξεις εσύ, αν δεν αντικαταστήσεις την ψευδή ελπίδα και τη ψευδή συνείδηση, με την ελπίδα που γεννάει ο δικός σου αγώνας για την ανατροπή του.



Πότε, επιτέλους, θα πιάσεις με τα χέρια να βάλεις το όνειρο και την ελπίδα σου να πατήσουν με τα πόδια τους στη γη;






1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να είταν η αποτυχημένη Πρόσφατη Πυραυλική Προσπάθεια της Λαϊκής Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας τεχνικής μόνο φύσεως και όχι Αμερικανική Ηλεκτρονική Επέμβαση/Παρέμβαση!!!

    Μακάρι λέμε! Μακάρι και ξανά Μακάρι.....!



    Συμπλήρωμα: Διότι θα δηλωθούν εφόσον σηκωθουν οι Έλληνες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στόν πόλεμο τής Κορέας! Μόνο Τώρα θα ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ! Κατάλαβαν το Λάθος Τους!!!


    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

    ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΤΩ Η ΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΚΕΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή