Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Όταν οι 8 πλουσιότεροι άνδρες έχουν πλούτο, όσο η μισή ανθρωπότητα…





«Ο πλούτος των υπερπλούσιων έχει αυξηθεί ετησίως κατά 11%, κατά μέσον όρο, από το 2009»!

Πώς να μην έχουμε κρίση μετά, πώς να μην παρατηρήσει κανείς ότι, η τεράστια συσσώρευση πλούτου σε λίγα χέρια από τη μια και η αντίστοιχη συσσώρευση τεράστιας φτώχειας από την άλλη, είναι ήδη κοινωνική και οικονομική κρίση;

Πώς να μη πάει ο νους στη φοροδιαφυγή, στις φοροαπαλλαγές, στους φορολογικούς παραδείσους αλλά και στα «στραβά μάτια» των κυβερνήσεων και οργανισμών, στις νομιμοφανείς αλλά ηθικώς και κοινωνικώς απαράδεκτες και παράνομες μεθόδους απόσπασης τεράστιων ποσών από τις κοινωνίες οι οποίες, αποσπάσεις, αποτελούν τη βάση αυτής της υπερσυσσώρευσης πλούτου;

Έτσι η κρίση, είναι κρίση υπερβολικού πλούτου από τη μια και υπερβολικής φτώχειας από την άλλη με συνέπεια να έχουμε από τη μια απούλητα εμπορεύματα και από την άλλη πεινασμένους και διψασμένους ανθρώπους.

Χωρίς κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της παραγωγής του πλούτου καμία κρίση δεν μπορεί να ξεπεραστεί και καμία οικονομία δεν θα ξεκινήσει. Εκτός αν διαλέξουν, όπως τόσες άλλες φορές, την βίαιη καταστροφή κεφαλαίων, εμπορευμάτων και ανθρώπινου δυναμικού για να επαναφέρουν τη γη σε νέα «μηδενική βάση» σε δικαιώματα και οικονομία, ώστε να είναι ελκυστικό στα εναπομείναντα νικητήρια κεφάλαια να επενδυθούν αποδοτικά!

Αυτή είναι η ιστορία των μεγάλων οικονομικών κρίσεων και των πολέμων στον καπιταλισμό, ανεξαρτήτως λαθών, παρανομιών, αδικιών των ανθρώπων - διαχειριστών του συστήματος που κυβερνούν. Η (ταξική) υπερσυσσώρευση πλούτου και φτώχειας είναι μια νομοτέλεια του συστήματος, και ο χειρότερος προπομπός ανθρώπινων, οικονομικών και κοινωνικών καταστροφών. Οι μεγάλοι και μικροί πόλεμοι του 20ου αι. και οι συνεχιζόμενοι τοπικοί και περιφερειακοί του 21ου αι., είναι αψευδείς μάρτυρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου