Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Οι πλούσιοι πληρώνουν τους περισσότερους φόρους!(;;;). Για να δούμε…





 Με πολύ κλάμα η κυρία Καθημερινή της 26/2/2016, μας πληροφορεί πρωτοσέλιδα, ότι το 3% των φορολογουμένων πληρώνει το 42% του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων...  Τα πληρώνουν 267.480 φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα ύψους 35 δισ. ευρώ.

…και όπως γράφει, «διαπιστώνεται ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται κυρίως στα εισοδήματα αυτών των εισοδηματικών κλιμακίων» κλπ, κλπ!

Μπράβο ρε παιδιά, καλά κάνετε και το λέτε γιατί έτσι έχετε κολλήσει στον τοίχο τους κουμουνιστές που ισχυρίζονται ότι τους φόρους τους πληρώνει ο λαός! Που είδαν τους φτωχούς να πληρώνουν φόρους;





Έτσι πάμε στην ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ & ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ  το 2015  που εξέδωσε πριν λίγες μέρες η ΓΓΔΕ, για να… στηρίξουμε την αλήθεια της Καθημερινής!

-Σύνολο φόρων το 2015 = 43,61 δισεκ. ευρώ.
-Ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων ανέρχεται σε 7,82 δισεκ.
-Το 42% που γράφει η Καθημερινή, είναι 3,28 δισεκ.
-Για να λέμε δηλαδή τα πράγματα με το όνομά τους, από τα 43,614 δισεκ. ευρώ φόρων, οι πλούσιοι πληρώνουν τα 3,28 δισεκ. ή το 7,52% του συνόλου των φόρων!!!
-Μια χαρά δηλαδή το 42% της κυρίας Καθημερινής με το κλάμα, γίνεται 7,52%!

Αυτό ήταν όλο; Μπα, έρχεται και ο ΣΕΒ που «τρελαίνεται» με τους υπέρογκους συντελεστές και φόρους που πληρώνουν οι ΑΕ!

-Οι ΑΕ πλήρωσαν, σύμφωνα με τη  ΓΓΔΕ,  2,52 δισεκ. ή το 5,78% των συνολικών φόρων! Το προσθέτουμε στα 3,28 του φόρου εισοδήματος των πλουσίων και έχουμε το τρομερό ποσό των 5,80 δισεκ. που πληρώνουν οι πλούσιοι και οι επιχειρήσεις τους.
-Αυτό το ποσό ισοδυναμεί με το τρομερό 13,30% του συνόλου των φόρων! Οι «άλλοι» πληρώνουν «μόνο» το 86,70%!

Συμπέρασμα: Αφού έχει πάντα δίκιο η Καθημερινή τότε σίγουρα το 13,30% είναι μεγαλύτερο από το 86,70%!

Πάντα έτσι μετρούσε τα δικά της η αστική τάξη, το ίδιο και οι κονδυλοφόροι της!

Και κάτι που η Καθημερινή, η οποία ωρύεται, ότι ο συντελεστής φορολογίας των μεγάλων εισοδημάτων είναι στην Ελλάδα υπερβολικός. Της ξέφυγε ή δεν της ξέφυγε πάντως δεν έκανε έναν υπολογισμό να δει ότι τα υψηλά εισοδήματα που δήθεν υπερφορολογούνται, δήλωσαν 35 δισεκ. εισόδημα και πλήρωσαν 3,22 δισεκ. φόρους. Με άλλα λόγια ο πραγματικός συντελεστής φορολογίας ήταν 9,2%!!! Μπράβο σας! Αυτός είναι ο υψηλότερος συντελεστής φόρου εισοδήματος στην ΕΕ που δήθεν τσακίζει τα υψηλά εισοδήματα και τα εξαναγκάζει να βγάζουν έξω τα λεφτά;;; το 9,2%; Τι να πει κανείς…

Πως είπατε; λέει ψέματα η Καθημερινή; Όχι δεν λέει ψέματα. Απλώς δεν λέει την αλήθεια! Τα εργοστάσια παραγωγής παραπλάνησης του Αλαφούζου τελευταίως έχουν υπερπαραγωγή και τι να κάνουν, τους ξεφεύγουν και μερικές υπερβάλλουσες ποσότητες πότε, πότε!


Εκείνο το… «διαπιστώνεται ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται κυρίως στα εισοδήματα αυτών των εισοδηματικών κλιμακίων» τι το ήθελε;

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ… Εντάξει τώρα, μην είμαστε κι εμείς υπερβολικοί και ζητάμε να ντρέπονται….

Εσείς τι λέτε;

το




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου