Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πρόσφυγας μπορεί να γίνει μια καλή επένδυση στην Ευρώπη των «αξιών»!!!





ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ «ΑΞΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ!

 ... και θυμηθείτε ποιοί υμνούν και επικαλούνται τις "αξίες" της.





ΤΙ ΜΕΤΟΧΗ, ΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑ, ΤΙ  ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ, ΤΙ ΜΠΑΖΑ, ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΤΙ ΚΟΠΑΔΙΑ ΖΩΩΝ, ΤΙ ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ΌΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!

Μια μικρή παλιά ιστορία:

Πριν από πολλά χρόνια, μικρό παιδί, ήμουν ανεβασμένος πάνω σε μια ανοικτή καρότσα φορτηγού με άλλους φίλους και κάπου πηγαίναμε. Από δίπλα περνούσε ένα άλλο φορτηγό που στο μουσαμά έγραφε: «Μεταφοραί ζώντων ζώων». Τίποτα το παράξενο, μέχρι που προσπέρασε και είδαμε από το πίσω, ανοικτό, μέρος ότι ήταν γεμάτο εργάτες! Τότε τους δείχναμε την επιγραφή σκάζοντας σε κοροϊδευτικά γέλια. Αντί όμως να δούμε οργισμένη αντίδραση τους είδαμε να γελάνε και αυτοί και να δείχνουν στην δική μας καρότσα που έγραφε: «Μεταφοραί οικοδομικών υλικών και μπαζών»!  
Τότε δεν πήγε ο νους μου στην αλληγορική διάσταση αυτής της ιστορίας.

Γιατί τη θυμήθηκα; Δείτε τι συμβουλεύουν στους καπιαλιστές και πως υπολογίζουν τους πρόσφυγες,  οι οικονομολόγοι του καπιταλισμού:

-Ο "ανθρωπισμός" επιβάλλει, η οικονομία της ΕΕ χρειάζεται την "υποδοχή" προσφύγων

-«Οι πρόσφυγες είναι μια επένδυση (...) δεν είναι χαμένα χρήματα», τονίζει επίσης ο Μαρσέλ Φράτζσερ, ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών DIW.

 


-Η υποδοχή προσφύγων προσφέρει στην Ευρώπη την ευκαιρία «όχι μόνο να τιμήσει τη θέση της ως δημοκρατικής, πλούσιας και σεβόμενης την παράδοσή της Ένωσης, αλλά και να αυξήσει τις προοπτικές της για ανάπτυξη»

-Οικονομολόγοι όλων των τάσεων τονίζουν ότι η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί τους πρόσφυγες και μετανάστες και για οικονομικούς λόγους. Οι άνθρωποι αυτοί θα στηρίξουν την ανάπτυξη, και μάλιστα με μικρό κόστος για την ΕΕ, εξηγούν.

-Ο Χόλγκερ Σμίντλινγκ της Berenberg Bank υπολόγισε πως η υποδοχή προσφύγων θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 0,2% από το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

-«Η ήπειρός μας μπορεί και οφείλει να γίνει τον 21ο αιώνα μια μεγάλη γη μετανάστευσης», έγραφε από την πλευρά του ο… αριστερός οικονομολόγος Τομά Πικετί σε πρόσφατο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Liberation.




 
-Η ιστορικός Νάνσι Γκριν, ερευνήτρια στην Ανώτατη Σχολή Κονωνικών Επιστημών (EHESS), εξηγεί πως «υπάρχει μια θέση για τους μετανάστες, τόσο στις περιόδους (οικονομικής) επέκτασης όσο και σ' εκείνες της (οικονομικής) ύφεσης», στους τομείς όπου «οι συνθήκες δεν θεωρούνται αρκετά καλές για τους αυτόχθονες». Ως παραδείγματα ανέφερε τις κατασκευές ή τη σιδηρουργία τον 19ο και τον 20ο αιώνα και τις υπηρεσίες προς πρόσωπα σήμερα.

-«Γενικά οι μετανάστες είναι νέοι, με καλή υγεία και επιθυμούν σφόδρα να εργασθούν. Αποφέρουν περισσότερα απ' όσα κοστίζουν» … Εμμανιέλ Οριόλ, ερευνήτρια στη Σχολή Οικονομικών (School of Economics) της Τουλούζης.

-Αυτό που θέλουν οι πρόσφυγες όπως και οι μετανάστες «είναι να συνέλθουν … να εργασθούν» … «πρέπει να οικοδομήσουμε πάνω στον δυναμισμό αυτόν». Ντιμόν του ΟΟΣΑ

Από το in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου