Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Η νέα «Βάρκιζα»!



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πλέον, ότι η κυβέρνηση μετά το θριαμβευτικό  ΟΧΙ στο δημοψήφισμα,  ετοιμάζεται να υπογράψει με την ΕΕ και τους δανειστές, το βαρύτερο μνημόνιο που υπογράφτηκε ποτέ. Οι ευθύνες της  κυβέρνησης δεν πρόκειται να ξεπλυθούν από το μεγάλο ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αντίθετα, είναι η ώρα αποκάλυψης της πιο σκληρής αλήθειας.

Τι θα υπογράψει και με βάση ποιες αρχές υπογράφει;

Παράλληλες και αντίστροφες ιστορίες.

Η αναφορά στη «Βάρκιζα» έχει τη σημασία, να δούμε τις διαπραγματευτικές αρχές της κυβέρνησης, σε σχέση με τις αντιλήψεις μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων του ΟΧΙ. Οι αντιφάσεις στη συνείδηση είναι η βασική αιτία της ψήφου τους.

Η βασική κατηγορία κατά της ηγεσίας της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ και του ΚΚΕ (*), είναι ότι στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης αντί να θέσει εξ αρχής, παράλληλα με την απελευθέρωση από τους κατακτητές και το θέμα της λαϊκής εξουσίας για πραγματική απελευθέρωση από τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, απέκοψε το ένα από το άλλο με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα (συμφωνίες Λιβάνου, Καζέρτας, Βάρκιζας).


Η βασική κατηγορία των οπαδών του ΟΧΙ, κατά του ΚΚΕ, στο δημοψήφισμα, ήταν ότι το ΚΚΕ με τη θέση του «όχι σε κάθε συμφωνία, έξω από την ΕΕ και το ευρώ, αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία» κλπ, και πάλι επαναλαμβάνει το λάθος της Βάρκιζας του Λιβάνου και της Καζέρτας(!), γιατί, αντί να πάει βήμα - βήμα και να κόβει το ένα από το άλλο, ώστε πρώτα να πούμε όχι σε μια κακή συμφωνία μέσα στην ΕΕ και στο ευρώ, και μετά να βγούμε από την ΕΕ και να θέσουμε και θέμα εξουσίας, θέτει εξ αρχής και θέμα λαϊκής εξουσίας, ως προϋπόθεση οριστικής απαλλαγής από τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, πράγμα αδιανόητο!

Η Ανακάλυψαν τώρα ότι δεν πρέπει να θέτουμε τη λύση ενός βασικού ζητήματος μαζί με το ζήτημα της εξουσίας γιατί αυτό είναι ολέθριο λάθος! Ζητούν πρώτα να πετύχουμε το ένα και μετά βλέπουμε για το άλλο (έξοδος από ΕΕ, ευρώ με λαϊκή εξουσία), το οποίο τώρα πρέπει να το ασπαζόμαστε, όπως δημόσια όλος ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται (για μέσα στην ΕΕ και το ευρώ)! Αντιθέτως, στην κατοχή ήταν ολέθριο λάθος το ακριβώς αντίθετο!

Με άλλα λόγια, η θέση του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση  για εθνική απελευθέρωση χωρίς λαϊκή εξουσία ήταν ολέθριο λάθος ενώ σήμερα η θέση για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία είναι επίσης ολέθριο λάθος!

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ;

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση για τους οπορτουνιστές. Οι οπορτουνιστές δεν έχουν αρχές που πρέπει να τηρούνται. Έτσι το να μη θέτεις θέμα λαϊκής εξουσίας όταν θέλεις να λύσεις βασικά προβλήματα του λαού είναι εξίσου και λάθος και σωστό!!! Η μόνη προϋπόθεση για να είναι σωστό και το ένα και το άλλο είναι να μπορεί να μετατρέπεται σε κατηγορία κατά του ΚΚΕ!!!

Ποιο οπορτουνιστής πεθαίνεις!


Και μια επιβεβαίωση πριν αλέκτωρ λαλήσει… 




Η ευτυχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ψηφίζει ΟΧΙ και να της βγαίνει ΝΑΙ!


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
Την Κυριακή λέμε ένα τριπλό ΟΧΙ:
1.    Στη ληστοσυμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους.
2.    Στη διαπραγμάτευση, τα παλιά και νέα μνημόνια.
3.    Στο χρέος το ευρώ και την ΕΕ.
(Από την προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
Και παραδίπλα:
-ΟΧΙ μέχρι τέλους.
-Ψηφίζουμε ΟΧΙ, διαλέγουμε τη ρήξη.
-Κανένα νέο μνημόνιο




Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
-Σήμερα, όλες και όλοι μαζί, γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
-Έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Αυτό θα πει… αλάνθαστες επιλογές!



(*) Δεν χρειάζεται εδώ να αναφέρω και τη σωρεία κατηγοριών ότι το ΚΚΕ εγκαταλείπει την τακτική του ΕΑΜ, μέσα από την «αποκήρυξη» της συμφωνίας της Βάρκιζας! Εδώ θεωρούν σωστή την τακτική του ΕΑΜ για μη θέση θέματος εξουσίας και λάθος την κριτική στην τακτική αυτή ενώ με τη "Βάρκιζα" θεωρούν σωστό το ακριβώς αντίθετο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου