Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΟΥΓΓΑΡΙΑ. ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΕΛΛΑΔΑ


Αν κάποιος νομίζει πως η πολιτική εικόνα της δεξιάς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα είναι ειδικό σύμπτωμα,  καλύτερα να δει τι γίνεται στην Ουγγαρία και σε άλλε χώρες.



Λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, που θα γίνουν στις 6 Απριλίου, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι νικητής θα είναι ο μισοφασίστας πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν και το συντηρητικό εθνικιστικό του κόμμα «Ένωση Νεαρών Δημοκρατών» με ποσοστό περί του 49%. Με το ποσοστό αυτό θα αποσπάσει τα 2/3 των εδρών για να τροποποιήσει προς το φασιστικότερο το σύνταγμα μετά την πρώτη παρόμοια τροποποίηση από τους ίδιους. Βλέπετε, κι εκεί μπορεί να μην έχεις την πλειοψηφία των ψήφων αλλά μπορείς να έχεις τα 2/3 της βουλής με το καλπνοθευτικό σύστημα…



Παράλληλα η ΧΑ της Ουγγαρίας, το διαβόητο ακροδεξιό κόμμα Γιόμπικ, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση ουγγρικού δικαστηρίου, επιτρέπεται να αποκαλείται νεοναζιστικό(!!!)εμφανίζεται να παίρνει ποσοστό 15-21%!



Οι ομοιότητες με Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες, Πολωνία κλπ είναι εντελώς συμπτωματικές και… προγραμματισμένες!



Όταν το καπιταλιστικό σύστημα και η δικτατορία του κεφαλαίου, τρέφουν τον φασισμό με τις διάφορες μορφές του, το αυγό του φαδιού κάνει ματωμένο σεργιάνι στην πολιτική εξουσία. Και δεν είναι ζήτημα πολιτικής αντιμετώπισης αλλά αντιμετώπισης του συνολικού συστήματος της εκμετάλλευσης και των μονοπωλίων. Να μη ξεχνάμε την ιστορία. Οι φασισμοί δεν ήρθαν μόνοι. Τεράστιες δυνάμεις των αστικών κομμάτων ήταν οι εφεδρείες τους, μαζί και τα κοινοβούλιά τους.



Αυτές τις διαδικασίες φαιστικοποίησης του κόσμου μόνο η οργανωμένη πάλη των λαών μπορεί να τις ανατρέψει ανατρέποντας και το καπιταλιστικό σύστημα. Ούτε οι δικαστές του συστήματος, ούτε οι ενδοαστικές συγκρούσεις, ούτε οι ενδοκαπιταλιστκές αντιθέσεις αστών δημοκρατών, δεξιών και ακροδεξιών. 

Η γενεσιουργός αιτία του φασιστικού φαινομένου δεν αφορά το εποικοδόμημα και τα επιφαινόμενα του αστικού πολιτικού συστήματος αλλά το βαθύ σύστημα της δικτατορίας του κεφαλαίου.

Αυταπάτες ας μην έχουμε.

2 σχόλια:

  1. TITΛOΣ: ......... "..... ME ENA KPAΣI MOY ZHTAΓEΣ NA ZHΣΩ TH ZΩH... !!!"

    "..... ME ENA KPAΣI MOY ZHTAΓEΣ NA ZHΣΩ TH ZΩH, KAI ΣE ΘYMAMAI ΣTIΣ ΣTΩEΣ EKEI ΣTHN ΓEPMANIA NA XANONTAI/ΦEYΓOYNAI TA NIATA MAΣ MAKPIA ΣTHN ΞENH ΓH .... !!!"


    Η EΛΛAΔA, η ΠATPIΔA ΣOY, Aναλογικά με την Eκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο ΠPOIKIΣMENH XΩPA του KOΣMOY !
    Ο Σωτήρας είσαι EΣY, γιατί η ΠATPIΔA είσαι EΣY ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.

    Η ENΔOΞH XΩPA των Ελλήνων, η ποτισμένη από AIMA HPΩΩN και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμηοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ραΐχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία
    Τώρα είναι η ΣEIPA ΣOY Να πεις TO NEO "ΟΧΙ"! Να πεις το NEO "Μολών Λαβέ"! "Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται"!
    Και MH ξεχνάς το πού XPΩΣTAΣ !!!!!!
    "Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι AΓENNHTOI, οι NEKPOI". ( Κωστής Παλαμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο γενικά επικίνδυνος για την εθνική μας ασφάλεια, ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε πάλι για την Ουκρανία !!
    Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που ο... επιπόλαιος υπουργός Εξωτερικών μας μίλησε εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία ...." ANTE MΩPH XONTPO ΣAMANΘA !! (1919-1922 MIKPAΣIATIKH KATAΣTPOΦH- 1967-1974 KYΠPOΣ- ΣYNEXEIA .... KAI ΣHMEPA !!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή